Nevrlé dítě - nechat naočkovat?

11620
28.10.12 18:00

Nevrlé dítě - nechat naočkovat?

Ahoj, malé rostou zřejmě zoubky, je nevrlá a moc dobře nespí (dnes odpoledne neusnula vůbec :zed: ). Máme jít zítra na poslední hexu. Nechaly byste už tak nevrlé dítě naočkovat :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.10.12 18:04

:mrgreen: ne promiň, ale zrovna nevrlost asi nepatří mezi kontraindikace.. Ale pokud se bojíš, že bude ještě nevrlejší tak se vymluv třeba na nachlazení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
28.10.12 18:06

Ja ne a uz vobec nie hexu, syn este z toho dovodu nema ani prvu hexu a ma 8 mesiacov a to nie som zastanca neockovania, davala som aj rotarix a prevenar ale potrebujem mat uplnu istotu ze je dieta pocas ockovania v naprostej pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.10.12 18:10

No právě, po prví hexe (ve 3 měsících), měla 38 po odečtu 2 dny a týden byla děsně nevrlá. Při přeočkování měla taky teplotu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.10.12 18:12

@pata308 Ot - máte pěknou mikinu (tu pod nickem), máme ji taky :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.10.12 18:13

@jajul Teď je vůbec blbý období, taky máme jít na poslední, ale pořád nudlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.10.12 18:18

@jajul pokud byli reakce na předchozí dávky, tak bych počítala i s reakcí na tu budoucí. Pokud rostou zuby, může být dítě oslabené (u nás se nikdy neví, občas je ze zubů horečka jak prase, jindy průjem, u někoho i blití, někoho provází rýma…), tudíž bych odložila až bude dítě fit. Já bych se svýma rostoucíma osmičkama taky na očkování nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
28.10.12 18:37

Nenechala, protože u nás je tenhle nevrlý stav doprovázen třeba u růstu zubů a to jde zas ruku v ruce s rýmou, virózou a tak.. ;)

• Citovat
  • Upravit
2346
28.10.12 18:45

Nenechala. Rust zubu je kontraindikace, lekari ji ale nepriznavaji. Pri rustu zubu se vyplavuje histamin a ten otvira mozkovou barieru, neurotoxiny obsazene ve vakcinach snaze proniknou do mozku a mohou zpusobit nevratne poskozeni. Takze za me NERISKOVAT. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.10.12 19:19

Dámy děkuju, ptala jsem se tu, protože vnitřně mi pořád cosi říkalo, že tam nemám chodit. Tak asi instinkt funguje. Malá mi už měsíc moc dobře nespí, lezou jí dole dvojky a řekla bych že i špičáky nahoře. Sám o sobě i ten nic moc spánek ji určitě oslabuje. Často mívá u zubů rýmu, tak pořád čekám, kdy to přijde. Zítra zavolám doktorce a očkování odložím.
Díky :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.10.12 23:40
@jajul píše:
Ahoj, malé rostou zřejmě zoubky, je nevrlá a moc dobře nespí (dnes odpoledne neusnula vůbec :zed: ). Máme jít zítra na poslední hexu. Nechaly byste už tak nevrlé dítě naočkovat :think:?

já bych nešla. nemusí to být jen zoubky, může se chystat nějaká choroba. a podle věku očkování nehoří, já ho prohlásila za nemocné.
(moje mladší bývá před chorobou pár dní nevrlé dost a drbe si nos - tak říkáme ze srandy, že ho svědí nos a budou mrzutosti, ale faktem je, že je to 100% marker choroby..)

(naše dr. jinak standardně očkuje poslední hexu v 18měsících, takže času máte fakt dost :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek