Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, my jsme byli minulý týden a taky nic, je nám 6m je to kluk a doktorka říkala, že je do 10m čas. Jdeme zase v březnu tak se modlím aby už to tam bylo protože on tak strašně péruje nohama, nejradši by už chodil. Tak se bojim aby si něco neudělal
jo, 2 vyklubané, 2 na ploviční cestě a 2 pod dásničkou… to má nějáký vliv?
mě právě MUDr řekla, že to něják neovlivním, pouze ji nemám stavět na nožičky neměla by se o to ani snažit… ale jinak péruje taky, pořád je čtyřech a houpe se sem a tam…
Mišelin píše:
jo, 2 vyklubané, 2 na ploviční cestě a 2 pod dásničkou… to má nějáký vliv?
má, u nás se přesně se zuby zpravila jadra, lekar rikal, ze je to osifikaci, ze jakmile jsou zuby, tak jsou jadra
pozitivní, snad tomu tak bude…
Teneo - my měli zuby také pozdě, tak se nestresuj, že ještě zoubky nemáte…Ozvu se za měsíc, jestli už jadérka máme
Tak jsem taky trošku klidnější. Tak určitě písni, tak vám přeju ať to tam máte ať máš klid.
u nas si teda driv stoupala nez byly zuby… i tak mame teprv dva a pokousi se nam o prvni samostatne krucky
(necelych 10m)
bonnie14 píše:
u nas si teda driv stoupala nez byly zuby… i tak mame teprv dva a pokousi se nam o prvni samostatne krucky(necelych 10m)
nejde o stoupani, jde o jaderka
Ahoj, můj syn měl vyvinutá jadérka až kolem 9-10 měsíce.
A chodit začal týden před 10.měsícem. Doktora jsem se právě ptala, že už ale stojí a chodí kolem nábytku a on mi řekl, ať ho nechám. Žádné zakazování, že to nesmí
![]()
ahoj,ja byla se synem snad 5×,naposledy nekdy v 10 mesicich a to ho uz pustila,ze tam jadyrka jsou a hlavne,ze by priste uz na utz nic nevidela.
jinak zuby ma uz od ctyr mesicu-vyrostly mu dva najednou,ted v roce ma 8 zubu:-)
jadérka měl malej obě OK tak v 10m,jedno bylo dobré brzo,na druhé se čekalo.
dcera je taky mela az po desatym mesici a u nas to slo taky se zubama, vyklubal se zoubek a byly i jadyrka ![]()
Ahoj všem, chtěla bych se zaptet, zda máte některá zkušenost s tím, že dítě nemělo v 8 měsících vyvinutá kyčelní jadérka? Chodíme po třech měsících na ortopedii a dcera ani v 8 měsíci neměla stále vyvinutá jadérka. Další prohlídka nás čeká za měsíc, to ji bude 11 měsíců. Máte nějáké zkušenosti?
Prý je velký problém, pokud se do roka nevyvinou. jinak dcera se naštěstí nesnaží stoupat a jen se zatím plazí…
Díky