Nevyžádané rady v těhotenství

Anonymní
20.6.24 16:22

Nevyžádané rady v těhotenství

Ahoj :kytka:
Možná mám dnes jen nějak rozladěné hormony, ale mám potřebu se svěřit :palec:.
Jsem momentálně ve třetím trimestru a moje těhotenství se snažím moc nesdilet. Moje i manžela rodina se samozřejmě moc zajímá, ale některé věci už mi přijdou asi moc. Třeba otázka jestli si můžou sáhnout na bříško, nebo jestli není divný, že jsem vlastně nic nepřibrala. Pořád mě někdo chce z nich vidět, každý den telefonáty a rady, jak mám odpočívat, uklízet jen opatrně atd. Už jsem z toho dneska fakt zoufalá, jak s tím naložit?
Vím, že se těší na vnouče a nechci být na ně nepříjemná, ale už mi to asi přerostlo přes hlavu.
Moje mamka k nám jezdí občas i na celý víkend. Ráda ji vidím, ale ikdyž ji vysvětluji, že už jsem unavená a moc toho neujdu, tak stejně chce vždy vyrazit na nákupy, do města, na procházku. Pak nezapomene vždy říct, že jsme třeba neposekali, že by bylo dobré před narozením dítěte vymalovat ( malovalo se 2 roky zpět) a dodělat zahradu. Fakt mě ten přístup poslední dobou přijde prostě divný. Manžel chodí normálně do práce a na práci kolem domu má jen víkendy. Já mám rizikové a zvládám běžné věci normálně, ale asi těžko budu od rána do večera s lopatou na zahradě. :roll:
Manžela rodina mi vždy nezapomene připomenout, jestli už máme jméno a jestli to je opravdu definitivní, jestli by nebylo lepší tohle a támhleto jméno.

Jdu si dát čokoládu :D :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35819
20.6.24 16:37

No počkej až budeš mít dítě, to bude ještě horší. Takže radím se rázně vymezit hned na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
20.6.24 16:43

Jé a jaké máte jméno? A jakou sis dala čokoládu? :P Já mám ráda mléčnou.
Na nevyžádané rady budeš muset začít reagovat, jelikož se zdá, že taktní přikývnutí nebo mlčení, tvou rodinu ještě více dráždí a povzbuzuje k dalším a dalším radám.
Někdy je lepší otevřeně a narovinu říct, že by sis to vše ráda dělala po svém a stejně tak výběr jména je jenom tvoje věc. Jako, ať se laskavě každý stará o sebe :palec:

• Citovat
  • Upravit
6
20.6.24 16:49

Nechápu to..

Ahojte, prosím poraďte mi kdo může kdo zažil mám 11 ty den zpoždění teď zrovna sem si dělala test těhotenství a nevyšel mi co mám dělat? Mam cekat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.6.24 17:02

Hele, já bych se vůči tomu rázně ohradila, protože takto to po porodu dítěte bude ještě horší. Je to vaše miminko a ani nejbližší osoba vám do toho nemá právo nikdo kecat. Chápu, oni to v zásadě myslí dobře, ale i tak to obtěžuje a stresuje.

My to našim rodinám budeme říkat až budu cca v 7. měsíci a půjde to hodně vidět. (Bydlíme přes celou republiku a na návštěvu jezdíme párkrát za rok, takže nám i dovolené přes prázdniny dost nahrávají.) Manželova rodina je v poho, vůbec nic neřeší, ale ta moje děs - hlavně máma se těší na první vnouče a rady jsem dostávala ještě co jsem na těhotenství ani nepomýšlela…

Držím palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
20.6.24 17:08

@Vaness788 zavolej svému gynekologovi a asi by bylo lepší příště zvolit diskusi se stejným tématem a nebo si založ vlastní

Zakladatelko: jak už bylo psáno jasně se vymez. Řekni že jsi unavená a prostě nikam courat nejdeš ať jde sama apod. Po narození dítěte se to bude pravděpodobné bne dost stupňovat. Je třeba jasně zřetelné a ideálně několikrát říci že děkuješ za rady, ale že si to zkusíš po svém a když nebudeš vědět že se kdyžtak zeptáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
20.6.24 17:18

@Vaness788 Kolik je ti let?
A co chceš dělat jiného než zavolat ke svému OG a objednat se na kontrolu?
Pokud na UZ nic nebude, může ti říct, ať čekáš dál nebo ti může píchnout vyvolávačku.

• Citovat
  • Upravit
6
20.6.24 17:20

@ZinaJudita1 podle krve by to mohl zajistit když třeba na UZ neuvidí nic? A třeba když budu málo? Podle krve se to i tak zjistí a nebo myslíš že je možné mít 11 dní zpoždění když sem takové nikdy neměla max 1 den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
20.6.24 17:31

@Vaness788 Ano, tak podle krve se to taky dá zjistit. Ale obvykle, když to žena zjistí-při vynechání menzes, tak už je na UZ viditelný nález-byť malý, ale je tam nález. Taková maličká černá kulička.

Princip TT je zjištění, že vylučuješ Hcg. Pokud je TT negativní-čili ta druhá čárka se nijak nezabarvila-ani světle (=duch), pak Hcg nevylučuješ a nejsi těhotná.

Nepíšeš ten věk, ale jak žena stárne, začínají se v ms cyklu objevovat výkyvy. Cyklus začíná být nepravidelný, protože časem se ms vytratí a nastane perimenopauza/menopauza. Nepravidelnosti v cyklu vždy ohlašují nějaké změny, které se s tělem začínají dít. Může se jednat o anovulační cyklus, hormonální nerovnováha, může se jednat o selhávání funkce vaječníků, cokoliv z jakékoliv příčiny.

• Citovat
  • Upravit
6
20.6.24 17:37

@ZinaJudita1 je mi 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.6.24 17:38

@ZinaJudita1 prostě bych chtěla mít už dítě no teď to zpoždění jsem hodně smatena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
20.6.24 17:59

Tak jim řekni, že dítě bude tarzan nebo filoména, ať mají o čem přemýšlet :-) já jsem asi byla dost nevstřícná od pohledu, na břicho mi nikdo sahat nechtěl a když se jednou někdo v práci divil, jak mám velké břicho, vyslechl si „jsem těhotná, deb.le“ a byl klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
20.6.24 18:17

:hug: no oni to myslí dobře
víš
ale chápu, že je to strašně otravné
já s mou držkou mám odpovědi hned, takže klidně typu : Díky moc za radu, ale už mám dávno občanku a jsem svéprávná, všiml/a sis?
pokud se jasně vymezíš, trochu to ustane
s miminem začne další kolo rad, to jsem úplně nesnášela
pak mi můj táta asi v 5 letech dvojčat holek, co měly totálně nádherné vlásky po pás, doporučil, že je to teda „ale strašně nepraktické a furt sa to mosí česat a na co to vůbec je a už ste to dávno měli ostřihat“
tak na to jsem mu řekla, že svoje děcka už si dávno ostříhal :mrgreen:
trochu se naštval, ale od té doby dal s radama tohoto typu pokoj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 19:11

Naprosto tě zakladatelko chápu. Mám týden do termínu a děkuji bohu, že žiju mimo ČR. Takhle, co tě čtu… No já bych se asi zbláznila. Už tak mi stačí ty zprávy… Nejlepší moje mamka. Nemyslí to tak, ale od 4. měsíce (kdy jsem byla naprosto v pohodě), mě neustále terorizovala dotazy, proč jako ještě pracuji? A proč už nejsem doma s nohami nahoře?? :lol: Což jsem nechápala… Pak začala výbavička… „A ty nechceš nad postýlku kolotoč?“ „A kde jako bude dítě spát?“ A teď už měsíc a půl poslouchám o porodu. Samozřejmě má každá nutkání se mi svěřovat se svým hororovým průběhem porodu :roll: A zvlášť ženské, které rodily za dob komunismu a nechápou, že doba postoupila a je to trošku jinak. Momentální telefonáty s dotazy: „Už?“ „A ty se ještě uneseš?“ „Ježiš no už bys mohla porodit“ to radši ani nepočítám… Posledně mi známý (je hloupější, tak ho to omlouvá) říká: „A jsi si jistá, že tam máš to děcko jen jedno?“ 8o No vyslechl si toho ode mě dost :P

Takže neboj, nejsi v tom sama. Pomáhá rázně určit hranice. Nepomůže? Pošli je někam, že se nehodláš kvůli nim v těhotenství stresovat ;) Já už i přemýšlím, že vypnu whatsapp atd a budu natvrdo všechny ignorovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí