Podpůrný pás na strie

Anonymní
20.6.24 12:59

Podpůrný pás strie

Ahoj. Je opravdu pravda že těhotenský pás dokáže hodně zabránit striím? Aktuálně jsem na začátku ale slyším od mnoho žen že opravdu zabraňuje vzniku, šíření strií. Víc než kdejaký krémy atd

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2355
20.6.24 13:02

Myslim si, ze tohle je hodne geneticky. samotny pas nic nespasi.ja se cca od 3 m tehotenstvi masirovala olejickem proti striim (lobey) a po porodu ani jedna strie :palec:.pas jsem nenosila. podle me, kdyz hodne priberes a tak kuze se proste napne, tak ty strie vzniknou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.24 13:04
@Petra0009 píše: Více

Kámoška se nemazala vůbec a ani jedna. Druhá se patlala 5× denně a břicho půlka strií no.. ale v tom pasu vcelku bych viděla i něco efektivního..

• Citovat
  • Upravit
4476
20.6.24 13:05

Mazala jsem, měla pás a stejně se mi na břiše 3 velké strie udělaly asi 2 týdny před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
20.6.24 13:18

Je to nesmysl - strie vznikají prasknutím kolagenových a elastinových vláken v kůži, protože ta nestíhají reagovat na její napínání a smršťování vlivem rychlé změny hmotnosti.

Žádný pás na tomto procesu nic nezmění, nijak těm vláknům nepomůže - to je individuální genetická záležitost, jak moc jsou pružná.

Pás může dobře pomoci od bolestí zad, protože bohužel většina maminek se nesoustředí na správný postoj resp. chůzi, nepracuje cíleně se změněným těžištěm svého těla a má tím pádem špatné držení těla (typicky začnou chodit „kachním stylem“)… ale určitě ne od strií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.6.24 16:02
@BohunkaP píše: Více

A jak je to vlastně správně? Tomu kachnímu pohybu se neumím vyvarovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
22.6.24 09:34
@Ralzinka88 píše: Více

Srovnat pánev a střed těla - vědomě zapojit jiné svaly než jsi byla zvyklá, aby se nadměrně neprohýbala bedra, nevystrkovat břicho resp. nenechat se jím táhnout dopředu. Těžko se to popisuje, nejlepší je nechat si to ukázat na těhotenském cvičení … cvičitelka tě dokáže srovnat podle toho, co vidí, že děláš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.24 11:26

Ahoj, ja tehotenský pas používam od 20tt, bolesti nemám a zatiaľ ani strie na bruchu. Zato na prsiach mám strie obrovské, pritom sa mažem na oboch miestach od začiatku tehotenstva. Pás mi uľavil niekoľkokrát keď som cítila silné pnutie kože. Asi veľmi individuálne ale mne možno pomohol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí