Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslim si, ze tohle je hodne geneticky. samotny pas nic nespasi.ja se cca od 3 m tehotenstvi masirovala olejickem proti striim (lobey) a po porodu ani jedna strie
.pas jsem nenosila. podle me, kdyz hodne priberes a tak kuze se proste napne, tak ty strie vzniknou. ![]()
@Petra0009 píše: Více
Kámoška se nemazala vůbec a ani jedna. Druhá se patlala 5× denně a břicho půlka strií no.. ale v tom pasu vcelku bych viděla i něco efektivního..
Mazala jsem, měla pás a stejně se mi na břiše 3 velké strie udělaly asi 2 týdny před porodem.
Je to nesmysl - strie vznikají prasknutím kolagenových a elastinových vláken v kůži, protože ta nestíhají reagovat na její napínání a smršťování vlivem rychlé změny hmotnosti.
Žádný pás na tomto procesu nic nezmění, nijak těm vláknům nepomůže - to je individuální genetická záležitost, jak moc jsou pružná.
Pás může dobře pomoci od bolestí zad, protože bohužel většina maminek se nesoustředí na správný postoj resp. chůzi, nepracuje cíleně se změněným těžištěm svého těla a má tím pádem špatné držení těla (typicky začnou chodit „kachním stylem“)… ale určitě ne od strií.
@BohunkaP píše: Více
A jak je to vlastně správně? Tomu kachnímu pohybu se neumím vyvarovat ![]()
@Ralzinka88 píše: Více
Srovnat pánev a střed těla - vědomě zapojit jiné svaly než jsi byla zvyklá, aby se nadměrně neprohýbala bedra, nevystrkovat břicho resp. nenechat se jím táhnout dopředu. Těžko se to popisuje, nejlepší je nechat si to ukázat na těhotenském cvičení … cvičitelka tě dokáže srovnat podle toho, co vidí, že děláš špatně.
Ahoj, ja tehotenský pas používam od 20tt, bolesti nemám a zatiaľ ani strie na bruchu. Zato na prsiach mám strie obrovské, pritom sa mažem na oboch miestach od začiatku tehotenstva. Pás mi uľavil niekoľkokrát keď som cítila silné pnutie kože. Asi veľmi individuálne ale mne možno pomohol ![]()
Ahoj. Je opravdu pravda že těhotenský pás dokáže hodně zabránit striím? Aktuálně jsem na začátku ale slyším od mnoho žen že opravdu zabraňuje vzniku, šíření strií. Víc než kdejaký krémy atd