Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
uvažeme s přítelem,že bysme se vydali na svatební cestu do New Yorku.Svatbu máme v září,takže někdy na podzim,či před vánoci,to je jedno.
Uvítala bych nějaké rady,tipy,v jakém období je dobré jet,na kolik cca dní,abysme viděli to základní zajímavé a trochu si užili města, přes koho kupovat letenky a hlavně nějaký tip na ubytování,nějaký menší hotýlek,asi..
ahoj,
do NYC v říjnu nebo v prosinci? každé má svoje, v říjnu by mohlo být ještě příjemné počasí ale v prosinci je zse celé město ve vánoční atmosféře..
takže záleží jak moc se chcete pohybovat venku..i když romantické projíždky v kočáře v Central parku jdou i v zimě, dají vám deku ![]()
já bydlela buď v YMCe - je jich tam mraky za pár babek - je to ale fakt jen na přespání a na svatební cestu se moc nehodí, a nebo v hotelu v Pensylvania na Pen. Station = super pokoje, vynikajici umisteni…
s letenky moc nepomohu…mam zamestnanecke od CSA, ale ted nam lety zrusili, takze premyslim, ze se tam vydam s Air France…kdyby te zajimalo neco konkretniho, dej otazku ![]()
pacek
Ahoj,
my byli s mužem v New Yorku na přelomu listopadu a prosince, počasí stejné jako v Praze, takže chladno až mrazivo, ale veliké plus bylo,že v tomto období začínají předvánoční slevy a výprodeje a dalo se sehnat spousta věcí za super ceny, hlavně na děti se tam nakupuje úžasně
, museli jsme si koupit nový veliký kufr, abychom to odvezli domů. Plus v Macy´s, což je největší místní obchoďák, mají cizinci navíc všechno levnější o nějakou daň, cca 10 - 15 procent, jestli si dobře pamatuju, takže to pak vycházelo ještě líp. Byli jsme na 4 dny, hodně jsme toho nestihli, ale ty hlavní „atrakce“ jako Empire, Times Square, Central Park, Wall Street, 5th Avenue apod. jsme oběhali. Letenky ani ubytování neporadím, bylo to přes firmu. Hned bych jela znova, klidně i v tomto období. Akorát se musíš obrnět proti vánočním písním, hrají všude a ze všeho možného ![]()
Musim se bohuzel pripojit ke spatne zprave o primem letu. Ted na vanoce jsme leteli pres Pariz a to je nejhorsi letiste v Evrope. Uz mi tam uletelo par letadel.
Hotely v NY jsou pomerne dost drahe. Hlavne treba pred vanocema, kdy tam vsichni jezdi nakupovat na vanoce. Ale mivaji akce, kdy davaji slevy na ubytovani. Ja jsem se vdavala v NY, na Manhattanu, jen my dva a svedek a ubytovali jsme se v hotelu Millenium s vyhledem na Time Square. Meli zrovna nejakou akci a vyslo nas to na strasne dobre penize. Clovek se musi podivat na ruzne akce. Myslim, ze za noc jsme dali polovinu.
Jinak vam preju, at se vam moc libi a uzijte si svatebni cestu. New York je uzasny!!! I
New York
My jsme tam byli v lednu na 4 dny (včetně cesty - ale jenom z Floridy a zpět) a bylo skvělé - sice kosa, ale skvělá atmoška, vždycky jsme zalezli zmrzlí do Starbucksu a hleděli ven, jak sněží
Stihli jsme takový ten základ - Socha Svobody (tam byla teda zima hrozná), Empire State Building (rovněž kosa), Times Square, Brooklynský most, nějaké přírodní muzeum jsme proběhli, basket v Madison Square Garden, hokej Rangers x Capitals, jakési voskové muzeum, co jsme potkali náhodou a jinak jsme se tak courali a užívali tu atmošku. Jeli jsme tam teda kvůli koncertu Iron Maiden, který nám bohužel zrušili
Central Park jsme vyhodnotili jako v zimě nezajímavý, tak jsme tam nešli a možná to byla chyba ![]()
Ubytování nedoporučím, bydleli jsme v Crown Plaza se zaměstnaneckou slevou. letenky též nevím.
Hned bych jela s váma ![]()
v NYC neziju, ale asi hodinku od
, takze jsme byli nescislnekrat, at uz ‚pred detma‘ nebo i s …
ja sama za sebe bych urcite jela v rijnu. to je jeste relativne teplo, ke konci rijna se stromy krasne barvi a dny nejsou tak kratke jako v zime. ![]()
kvuli vanocni atmosfere bych asi nejela, ta je urcite lepsi v CR
. na druhou stranu ale zabruslit si v central parku nebo v Rockefeller center urcite taky ma svoje kouzlo
.
zustala bych aspon ten tyden, clovek pak nema pocit, ze beha z jednoho konce na druhy a vsechno si v klidu vychutna. ![]()
za pozornost urcite stoji Times Square, WTC (byvala dvojcata), Wall Street, 5th Ave, Park Ave, Central Park, Socha Svobody, Metropolitan Museum, American Museum of Natural History, Tribeca, vylet lodi kolem Manhattanu atd. atd..
Empire State Building je urcite taky zajimava, ale mam jiny tip
. Vrcholek Rockefeller center, tzv. Top of the Rock .. vyhled je nadherny, fronty temer zadne (ve srovnani s ESB) a navic ESB je videt prave z te vysky ![]()
ubytovani .. slysela jsem od vice lidi, ze Pennsylvania hotel je dobry .. nevim, sama jsem tam nebyla, manzel nad tim spis ohrnul nos, takze moc neporadim. jak uz nekdo psal, chce to hledat, ziskat nejakou slevu, protoze hotely na Manhattanu jsou opravdu drahe.
letenky … podle kazda cestovka v cr proda letenky do NYC. prime lety ma ted uz jenom Delta, CSA lety vloni zrusily. zase je to o tom hledat a ziskat nejakou dobrou cenu. podle v tom rijnu by mely letenky byt relativne levne, protoze pak na konci listopadu je Dikuvzdani (velky americky svatek, kdy kazdy cestuje) a ceny jdou nahoru. ![]()
jeste dodatek .. vzpomnela jsem si na restauraci na vrcholu hotelu Marriott Marquis na Times Square … dalsi misto, jak videt NYC
. neni to zadna nobl restaurace, je mozne v dzinach ![]()
a taky treba podivat se na nejaky muzikal na Broadway ![]()
Děkuji za rady ![]()
Já sama se spíš přikláním tomu podzimu,nemám ráda chodit zmrzlá po městě,a americké vánoce nevím,jestli bych rozdejchala
Svatbu máme 11.9.,tak bych to viděla na nějaký konec září.snad tam nebudou atentátit ![]()
Ahoj, v NYC jsem byla několikrat, prakticky září-prosinec jsem vyzkoušela. Nejlepsi počasí je tam konec záři začátek října, je tam nadherne teplo, akorat je tam větši vlhkost a mě to dělalo dobře na plet, je tam jiny život než v česku. Mám tam známé tak jsem bydlela hodku busem od NYC. Co se týče letenek, ty kupuji přes net a hledam nejlepši nabídky, letam s Deltou, nebo Air France, prakticky nejlepsi je Praha - Paříž- NYC pokud neseženeš přímý let. Mam to vyzkoušene, taky jsem letela přes Amstrdam a Brusel, což bylo fajn akorat tam bylo zdlouhave odbaveni.Jinak nakupy jsou uzasne, pokazde vezu kufr navic.
Hlasuju za konec září - říjen. babí léto je tam nádherný!
Holky už většinu napsaly, ještě přidám, že se v Central parku dají půjčit kola - když je nádherně, je to paráda. A na Broadwayi doporučuju Fantoma opery, lístky se dají koupit na Times Square ve frontě u budky Tickets.
Na nákupy se vyplatí zajet do Jersey Gardens - outlet za městem, jede tam přímý bus. Jinak je fajn Macy´s, na balkóně nalevo je Visitor´s Centre, tam ti proti pasu /kreditce, kartě od pokoje/ dají slevovou kartu. Když jsem byla naposled, sleva byla 10%. Dá se uplatnit skoro na všechno (kromě kosmetiky a elektra myslím), slevy se sčítají.
Bydlení - Pennsylvania je na skvělém místě, nákupy nebudeš nosit daleko
Jo a ještě přidám Century 21, outlet hned vedle díry pod dvojčatech (stanice metra World Trade Centre). Pro ty, co vstávají brzo, ideální - v týdnu otvírají v 7.45.
Neberte sebou žádné oblečení, nakoupíte tam. Užijte si to!!!
Ještě mám dotaz.
Nen někdy na konci září - začátek října nějaký svátek nebo nějaká událost,aby jsme se do toho nenatrafili? kvůli ceně letenek,ubytku atd.
ad letenka: jaká je tak cca slušná cena zpáteční letenky,abych věděla,kdy se rozhoupat ke koupi.
svatky tam nejsou, oni maji max vyznamne dny a v tyto dny jsou specialni slevy v obchodech. Cena dobra nevim, naposledy jsem letela za 10 tis. ale zacnu to take resit, protoze na podzim vetsinou letecke spolecnosti davaji slevy na letenky
Ještě jsem přemýšlela jak s pasem,já mám ve svém 10tileté vízum.NIcméně budu čerstvě vdaná,a budu muset měnit doklady.Myslíte,že se dá jet ještě na ten starý pas s rodným příjmením??
Ahoj holky, oživuji diskuzi, mám dotaz ohledně levného ubytování v NY pro tři holky…nevíte některá o něčem? ![]()
My jsme bydleli v tomhle hotelu: byl to super poměr výkon cena, žádné štěnice, majitelé vstřícní, wifina v objektu. Nevýhody: nebylo tam v podstatě okno (jen do „světlíku“ mezi domy, neotvírací), ale na pár dní pobytu to neva; a kdybysme nebydleli v přízemí, asi by byl opruz ty úzké točité schody s taškama. http://www.tripadvisor.com/…ew_York.html
Ale někdo píše, že už to není hotel na pár nocí, jen kolej na dlouhodobý ubytování… asi to chce se zeptat.