Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Záleží, jakou seženete letenku - jak jste flexibilní. Dívám se zběžně na Google Flights a z Prahy v příštích měsících ceny přímých letů začínají cca na 560 eurech zpáteční za osobu, z Frankfurtu ale třeba na 360 eurech zpáteční za osobu. Za tu cenu, co píšeš, se to zvládnout dá, ale musíte se spokojit s levným ubytováním, stravovat se někde po čínských restauracích, McDonald's a supermarketech a nenakoupit dva kufry oblečení. Už jsem tam teda dlouho nebyla, ale dvakrát levné to tam nebývalo.
Leteli jsme parkrat z Dublinu a prekvapilo me, jak jsou nektery letenky levny, zpatecni i za €250-300. Takze bych se urcite podivala na jiny letiste nez jenom v Praze. Usetrite na kufrech, jestli tam nebudete kupovat nijak hodne souveniru. Kdyz se spokojite s airbnb, tak se do budgetu vejdete. Akorat tyden mi prijde malo, je tam toho dost k videni a treba do Washingtonu DC se da krasne dojet vlakem nebo busem za 3-4 hodiny a to taky stoji za to. Okolo je toho dost, Philadelphia, Boston, Baltimore, Chesapeake Bay
Airbnb, pronajem gauce nebo vymenny pobyt s jinym parem, to bude krome usetreni i dobrodruzo
.
Hmm já byl loni sám na týden a jen moje útrata na místě (jídlo, pití, atrakce) byla určitě víc než 35 000 Kč. K tomu letenka (přes 25 000 Kč), hotel (cca 65 000 Kč). Celkové náklady odhaduju na cca 150 000 Kč. Takže 35 000 Kč za jednoho komplet si nedokážu ani představit. To byste museli sehnat nějakou zázračně levnou letenku, bydlet v AirBnB na východním konci Queensu (hodinu od Manhattanu) a jíst asi vzduch.
New York je jedno z nejdražších měst na světě, tři tacos na stojáka cca $22, večeře v Queensu $26, 3 kousky pizzy řekněme kolem $12-15. Shake shack a McD si nepamazuju, kolik stály, ale tipoval bych někde kolem $15-20. Ale taky vafle jen tak na chuť v Brynt parku $13. Do restaurací na Manhattanu jsem radši ani nelez. Pivo již od $8 (malý!), koktejl cca $20 a počítej $1-2 dýžko.
Doporučuju si našetřit více a New York si pak užít, je to nádherný město. ![]()
Prosím anonym nebo smazat, finanční info.
Souhlas s Anonymem výše..byli jsme naposledy teď na podzim, na týden, za mě je naprostá utopie se vejít do 35k za jednoho. Všechno je tam extrémně drahé a to jsme ještě sehnali relativně levné letenky a bydlení, což vyšlo tak na těch 75k (2+dítě). K tomu připočti vstupy na hlavní atrakce + hlavně to jídlo. Každopádně doporučuji našetřit minimálně jednou tolik. Nicméně i tak NYC moc doporučuji, procestovali jsme toho už víc, ale toto je asi jediné město, kam bychom mohli létat každý týden, takové charisma moc míst nemá ![]()
Zrovna teď zpáteční letenka s British airways z Prahy 12 500,–, na dolním Manhattnu přes booking asi 20 hotelů do 20 tis (sdílená koupelna, někde i soukromá) tj 22 500/osoba. Atrakce- muzea jsou zdarma, procházet po městě (a že to vydržíš opravdu hodiny) se dá taky zdarma, Central Park taky zdarma. Najdi si na YouTube co vše lze zdarma bude toho spousta a určitě moc fajn
10 tis na jídlo a osobu bude taky bohatě stačit, k snídani si koupíte pytel cereálií s mlékem, kafe nebo čaj na pokoji. Oběd ze supermarketu, 3× večeře ve fastfoodu, 3× čínská restaurace. 1× za dovču do baru, jinak pivo na pokoj. Nezapomeňte na pojištění a užijte si to!
![]()
@g.sandova píše:
@Sisika9 zadara Muzea? Vždyť tam jsou docela drahé vstupy..
Aha, pardon, tak jen ve Washingtonu jsou zdarma, tak holt bez muzeí ![]()
Ahoj,
chtěli bychom s manželem letět na týden do NY.. Máte nějaké tipy, kde ušetřit a kolik vás stál cca takový týden? Kolik jste utratili za jídlo apod? Je to můj sen a chtěla bych vědět, jestli je reálná částka 35 tis za osobu se vším, děkuji