New York - rady, tipy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
753
7.2.13 22:13

New York-rady, tipy

Ahoj chtěla bych poprosit někoho se zkušeností s cestováním do New Yorku. Chceme s manželem letos vyrazit na dovču bez účasti CK, a proto by mě zajímalo především, kdy je vhodné kupovat letenky, zda s předstihem (případně jak velkým)nebo čekat na akce a která společnost nabízí výhodné letenky? Dále by mě zajímalo cenově přijatelné ubytování, které by bylo na relativně výhodném místě? A pak samozřejmě další Vaše tipy - zajímavá místa, stravování a jeho cena, nákupy, doprava po městě atd.
Za všechny informace předem moc děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
7.2.13 22:20

Tak co se týče letenek, je obrovský rozdíl, jestli letíte v sezóně nebo mimo…pokud chcete letět v létě, tak je asi nejlepší zabookovat si něco hodně předema koukat třeba i po nabídkách letišť mimo ČR (vídeň, Krakow). Mimo sezónu bývají dobré akce i z Prahy, ale teď nevím, jestli ještě něco lítá přímo…jednou se mi podařilo letět v sezóně snad za 12 tis., byla to nějaká speciální akce CSA a Delta, ale to už asi v dnešní době nehrozí.
Letenky se dobře hledají na třeba letuska.cz nebo studentagency.cz
Ale pozor, levné letenky většinou nejde přebookovat, resp. jde to ale jen za šílený popatek!
S ubytování neporadím, to jsem nikdy nemusela řešit, ale doporučuji letět s prázdným kufrem a další si koupit tam, budou čím naplnit, to garantuju!:)
Edit: ke stravování, fungují tam fastfood i krásné restaurace, ceny za jídlo třeba v TGI Fridays (retezec, lepsí jídlo, asi typicky americké :lol: ) kolem 2o dolarů, ale v tom není dýško, které se dává kolem 10 až 20%…ale z fast oodu doporučuju Wendy´s.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
7.2.13 22:30

Ubytovani zalezi na jak dlouho tam chcete zustat. Pokud chcete jen par dni, tak se vyplati priplatit a zustat na Manhattanu a necrcat se z okrajovych casti. Muzu doporucit tento hotel. Male pokojicky, ale cenove dostupny a super poloha. Bydlim tam pokazde http://thesohotel.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
7.2.13 22:33

@Rosalind Moc děkuji za info :hug:. Chystáme se letět na konci září tak nevím, zda je to ještě bráno jako sezona :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
7.2.13 22:36

@lucyfree
konec září už sezóna není, to už by ceny mohly být ok, ale na druhou stranu už bude méně letů. Září bývá v NY pěkné, už není taková vlhkost vzduchu, ale ještě bývá pěkn teplo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45687
7.2.13 22:37

Doporučuji, pokud nemáte velký rozpočet, ubytovat se někde v Quennsu, hned za Quennsboro Bridge, je jich tam několik, jsou slušné a cenově naprosto jinde než hotely na Manhattanu. Metrem jsi odtamtud za 10 min na Times Square. Zkusím najít ten hotel kde jsme byli my před dvěma lety, stál asi 80 dolarů na noc a byl dost slušnej. Hotely na takové úrovni na M stály klidně i kolem 200 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45687
7.2.13 22:41

Tak je to Best Western Plaza Hotel a ta oblast se jmenuje Long Island. Je to ve čtvrti Quenns, ale hned za řekou, fakt kousek od M.

http://best-western-plaza.hotel-rez.com/index.htm?…

Restaurace jsou v NY poměrně drahé, doporučuji jednoznačně fast foody, i když tam se člověk cítí tak trochu…no však uvidíš. A Starbucks, levnější a lepší než u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
7.2.13 22:48

Holky opravdu moc děkuji, hned zítra se na všechno podívám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45687
7.2.13 22:54

Podívej a když tak napiš, ráda poradím, NY je moje láska mezi městy, byla jsem tam několikrát. A nehorázně závidím, já se tam teď dostanu kdoví kdy. Máš se na co těšit.

No a letenky prostě sleduj už teď a rychle kup to nejlevnější, levnější to už asi nebude. Dobré je letět z Vídně, pokud to nemáš extra daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
15.5.13 15:45

Ahoj,
my měli letenky za cca 15 tis., kupovali jsme s předstihem právě na konec září, přeci jen je to něco jiného než si lítat po Evropě, tak jsme na „akci“ nečekali.

Bydleli jsme u Central Parku, kupodivu to zase nebylo na New York tak drahé a stálo to za to, mohli jsme jít kdykoli hezky pěšky do parku a to za to stojí! Jinak samozřejmě metrem je člověk odkudkoli hned v centru, takže je to na vás. My jsme si radši malinko připlatili, abychom moc necestovali a nemařili tak čas.

A jinak je New York super, doporučuju lodí k Soše svobody a odtamtud na Ellis Island, kde je v ceně té lodní jízdenky (12 dolarů) velmi zajímavé muzeum, a krásný výhled na Manhattan, ovšem záleží, kolik máte času. Na sochu svobody se lístky musí rezervovat hoooodně dopředu, cca 3 měsíce…takže to je skoro sci-fi.

No a pak je tam jedna bezva věc, jezdí trajekt na Staten Island, ten je zadarmo a je z něj krásný výhled na Manhattan ve kterékoli denní době a jede i vlastně blízko Sochy svobody, kdyby se nedostávalo času :). Takže v rámci relaxu jet jen tam a zpět…

Taky jsme byli na muzikálu na Broadwayi, není to tak drahé a je to krásný, lístky prodávají i těsně před představením s velkou slevou, stojí za to to zkusit.

Taky, pokud je dost času, je super zajít na baseball, nejlépe na Yankees, to je taky docela zážitek! (nesrovnatelný s českými fanoušky čehokoli…)

Krásný je park u Brooklyn Bridge, s báječným výhledem na Manhattan z druhé strany, ideální na piknik…

Výborná věc jsou ty jejich snídaňové restaurace, stojí za to alespoň jednou zkusit, někde je to jak ve filmech :)

Jeden z nejlepších Fast-foodů je údajně ShackShake - my jsme si za týden vytvořili snadno závislost, ale výběr jídel z celého světa v rámci fast-foodů je neskutečný…

Momentálně mě nic dalšího nenapadá…:) snad jen že těžce závidím a moc si to užijte, já bych jela hned zas, je to moje srdeční záležitost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí