Nezapadá do kolektivu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ounou
6.4.24 11:13
@Anonymní píše: Více

Tak to je dost na prd, že učitelka bere bouchání mezi dětmi jako normu. Jasně, že se stane, že jedno dítě bouchne druhé (to asi u malých dětí do jisté míry normální je), ale ona má vysvětlovat/učit a bránit konfliktům.

Poznámka, že větší to nějak zkouší na mladší mi přijde taky mimo. Učitelky nastavují klima třídy.

Já bych to s ní řešila. Konkrétně. Že má syn modřiny.
Zeptala bych se, jak pracují s dětmi, které se takto pošťuchují. Dál bych se ptala, jak mám pracovat doma se synem, aby se lépe začlenil do kolektivu. A ptala bych se, jak s tím pracují ony/i.

• Citovat
  • Upravit
4073
6.4.24 11:27

Já bych teda řešila i neodpovidani na pozdrav, posílání pryč a ignorování. Ne nějak ostře, prostě bych zašla za učitelkou, že mám takové a takové starosti a chci se poradit. Ani ona nemá kouzelnou hůlku, kterou by mavla a děti začnou syna brát mezi sebe, ale stmelovani kolektivu, prace s klimatem třídy a řešení odstrkovanych outsideru je rozhodně v náplni její práce, vubec by mi to nebylo blbý se na ni v roli „ustaraná matka žádá o pomoc“ obrátit. V naší školce by o tom se mnou mluvili, ale my máme dobrou školku.

Kdyby chtěl někdo moje dítě uhodit, zásahnu a koukat se při tom může třeba prezident. Vy ne?

Modřiny - eh, nevím. Moje děti jsou schopné se omlátit samy, ani jim nemusí nikdo ubližovat :lol: Řešila bych případně kousnutí nebo něco, u čeho je jasné, že to bylo jiné dítě. Co se týče modřin, ptala bych se syna pravidelně - „Jé, ty máš au! Co se stalo?“ Třeba se něco dozvíte, no, ale třeba ne, pokud moc nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí