Nezaplacené SIPO Česká pošta, co dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nezaplacene Sipo Česká pošta
Dobrý večer, prosím o radu. Moje maminka nezaplatila v březnu šípů. Jelikož ji odvezli do nemocnice. Pak už se nevzpomnelo až teď. Pošle pošta poplatky na sipu dvakrát? Vyčetla jsem že zasílají upomínkové sipo, to ale nepřevezme Jelikož bude celý duben ještě v nemocnici. Máte někdo zkušenost jak to mám uhradit?
Sipo dnes měli sousedi ve schránce, ale ona ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Žádné upomínkové SIPO pošta nepošle. Pošta je skrz SIPO pouze zprostředkovatel platby. Pokud platba přes SIPO neproběhne, je potřeba ji pak s danými subjekty uskutečnit individuálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já elektřinu dnes vyzjistila, tu už jsem uhradil a na účet ČEZu. Ale televizní a rozhlasové poplatky nevím. Má tam ještě vodu, tam zavolám zda mi pošlou kam uhradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč to sipo ještě někdo využívá? Však to jsou jen zbytečně vyhozené peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamince je 82 let, má to tak plno let. To snad teď není podstatné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liduš88 píše: Více
tak jak vidno, ted je z toho velký zádrhel. Už jsi ji to dávno měla převést na trv. platbu z účtu. SIPO stačí na účtu jednduše zrušit a navést místo toho trvalky. Nemusíš nikam na poštu chodit nic sdělovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z druhe strany sipa jsou platebni udaje. Ale nevim jestli to lze i po splatnosti. Jinak uz musis s dodavateli sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius já používám SIPO roky a platím 5 Kč za měsíc, mám tam vše za byt včetně elektřiny a poplatků za TV a rádio. Kdybych měla trvalé příkazy tak při změně záloh nebo zvýšení nájmu bych musela vždy měnit, takhle nemusím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cestovatelka 1 píše: Více
Inkaso?
to funguje přesně stejně a nemusíš platit 5kc za e-mail.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
ale inkaso musí být na každou platbu zvlášť ne, jako 5 Kč není nic a kvůli tomu to fakt měnit nebudu když to funguje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cestovatelka 1 píše: Více
Ano. Na každou platbu zvlášť. Ale samozřejmě se zařiď tak, jak vyhovuje tobě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U starších lidí, zvlášť pokud nemají účet a důchod se jim vyplácí poukázkou, je SIPO opodstatněné - z důchodu hned provedou zaplacení SIPO poukázky.
V dnešní době internetových bankovnictví, tak kdo má účet, má většinou i internetové bankovnictví a tam nastavit trvalý příkaz je otázka pár kliknutí. A po pravdě, jak často měníte zálohy? Já třeba jednou ročně. Vodu mám navedenou na inkaso, protože tam se platí podle odečtu čtvrtletně.
Platil jsem SIPO za jednoho člena rodiny převodem z účtu. Pak je SIPO zpoplatněno (tehdy to bylo 10kč) - platba se objeví v následujícím měsíci. To znamená, že i pokud převedu všechny platby na trvalé příkazy, tak po zaplacení převodem z účtu posledního SIPa přijde další měsíc poukázka za platbu skrz převod za předcházející měsíc (a pokud ta je zaplacena převodem, tak je to pak stále dokolečka). S posledním SIPem se tak musí na poštu ![]()
V době, kdy se s každou změnou trvalého příkazu muselo do banky, mělo SIPO opodstatnění. Dnes, kdy si každý může svůj účet spravovat sám z pohodlí domova, tahle služba postrádá smysl. Je jasné, že pro toho, kdo to neumí, nebo pro starší lidi, je SIPO pořád ještě dost pohodlný způsob, jak tyto platby řešit. Ale samozřejmě, každý ať si to udělá, jak mu to vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit