Trumpova cla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Určitě to povede k velké ekonomické nestabilitě. Otázka, jak moc to zahybe s bezpečnostní situací, na ně to působí jako vyděračska taktika Trumpa. Uvidíme, jak se zachovají světoví lídři, zda mu půjdou na ruku, aby cla snížil, nebo se vydírat nenechají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprve jsme letos zainvestovali na burze do sp500,zezacatku to slo krasne, brzy jsme byli v plusu xdesitek tisic Kc a netrvalo dlouho a tezky propad, zda se ze bezedny…kolikrat nervy, kdyz vidis odepisovani svych penez po statisicich…a dnes jsme tomuto „investovani“ rekli konecne DOST, STACILO…a to nase trapeni a nervy jsme def. ukoncili…se ztratou cca 1250tis.Kc
…a pokorne se tak vracime k pohodovym 3% spor. uctum
, ktere nam i tak v nasem pripade budou vydelavat po zdaneni vic jak 100tis Kc p. a.
A najednou klid v dusi, ten je vazeni nade vse. A burza je pro nas od teto chvile sproste slovo. ![]()
My uz jsme tedy ve veku a situaci, kdy staci kdyz kape, nemusi prset a poucili jsme se zde nalezite, kam vede hamouneni typu chci vic a vic. Takze vse zle je pro neco dobre
Coz u mladsich lidi chapu, chteji a potrebuji se zajistit, tohle se nam diky nasi pili a prac. nasazeni a investovanim do x nemovitosti v produkt.veku behem min.15 let podarilo, ztrata milionu nas nijak neohrozi, ale mame jasno, ze tato cesta neni nic pro nas, ani kdyby sly zisky na burze do astronom. vysin, tak i presto budem ve vate a v klidu a to se sakra pocita.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Vy jste ta, která založila před pár týdny vlákno s názvem nějak SP500 pád? Nebo tak něco? Zrovna před pár dny jsme tam položil dotaz, jak jste na tom.
Děláte ohromnou chybu a upřímně řečeno, jde o učebnicový příklad, jak to nedělat 😔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
To jste jako nováčci šli do SP 500 a nasypali do toho milióny?
Zajímavá taktika.
Já teda v akciích začínám, mám tam nižší stovky tisíc, ale bylo jasné, že ty ETF a spousta amerických akcií je nadhodnocená…
Rozhodně prodávat nebudu, mám spíš strategii déle držet, ve více firmách a odvětvích. a sázet na dlouhodobější růst.
Teď naopak koukám, co zajímavého by mohlo klesnout a dokoupit.
Ale myslím, že to půjde ještě dole, uvidíme, co budou za reakce na cla že strany EU a dalších států.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k tématu. Vyjádřím se jen k těm investicím. Ztráta zatím několik stovek tisíc. Ale díky hromadění hotovosti už jsem za cca 200tis. nakoupil a stále budu, pokud bude trend pokračovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tady zajímavý článek
https://forbes.cz/…ne-neprodat/
Prostě to chce pevné nervy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rozumný investor píše: Více
No ten vývoj nahoru nebude tak rychlý, recese celosvětově klepe na dveře, takže si vzpomen na 2008, pak Covid a nyní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že výrobci a obchodníci v EU toho využijí pro navýšení marží, i když se jich cla nijak nedotknou. Média, přiživující hysterii jim v tom vydatně pomohou. Takže počítám, že Penam zdraží rohlíky velmi brzy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Nikdo na světě neví, jaký bude stav za týden, takže predikcí bych se zdržel. Obě krize, o kterých píšeš měly úplně jiný charakter. Toto je na rozdíl od nich umělé vyvolaná nestabilita, která může,.ale i nemusí mít rychlý spád. Vše, co se v následujícím období kdekoliv napíše nebo se někde nějaký analytik vyjádří, tak budou čisté spekulace nezalozene na fundamentu. De facto je vše v rukou jednoho blázna. Situace se může dynamicky měnit s tím, jak se začne/nezačne vyjednávat. Zkušený investor se nepokouší chytat dno, ale rozumně dávkovat kapitál i za cenu dalších ztrát a nižšího výnosu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Ještě bych dodal k tomu „recese klepe na dveře“ tak s tím aktuálně trhy počítají, resp. z velké části to je v nich započteno. Z velké části píšu proto, že trh samozřejmě předpokládá vyjednávání a následnou úpravu výši cel. Trh je vždy vepředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rozumný investor píše: VíceŽádnou krizi a dění během krize a po ní nikdo predikovat nemůže…
Ve velkém bych teď US akcie nekupovala určitě.
Vše jsou vždy spekulace, anylyzovat můžeš až zpětně.
Ale je dobré se dívat na strategie větších hráčů, kteří už nějakou tu krizi zažili…
Určitě asi taky nebudu mít v akciích všechen majetek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedina otázka, proč ne US akcie? Bez žádné ironie. Jen mě zajímá vás názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rozumný investor píše: Více
Tak kdo ví, co se na US trhu bude ještě s tím jejich prezidentským vedením dít…
Politická nestabilita…
Já třeba všechny US akcie prodala v momentě, kdy i těch clech začal jen mluvit… bohudík. Nejdu s davem no.
Teď mi trochu klesají české, ale tam mě to moc netrápí, mám nakoupeno spíš s dlouhodobým cílem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pojdme si popovidat o Trumpovych clech, nasledcich pro ekonomiku, investice, primy dopad na nas zivot, zdrazovani a podobne. Jak to ovlivni treba ceny spotřebního zbozi i u nás.
Diskuze ma slouzit pro sdílení novinek, postrehu i názorů.
Vykopavam: VW uz oznamil, ze celni poplatek prevede na zakazniky v USA…
https://www.novinky.cz/…tek-40515848