Trumpova cla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4520
7.4.25 14:40
@Rozumný investor píše: Více

Ti čekáš, že ti tu bude někdo sdílet své know how?

Sám vidíš, jak politické rozhodnutí zahybalo cenami…a je to ve všech oblastech.
V 2008 to byla hypo krize na americkém trhu… teď celní " válka".
Pokud se o americkou politiku a ekonomiku nezajímáš do hloubky, tak to nebude tvůj cílový trh a nenasypes u tam statisíce…či miliony, jak jedna z uživatelek, co tu psala, že přišli o 1.25 m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
7.4.25 15:15
@Menton píše: Více

Souhlasím s tebou, ja teda neprodavala, něco malo prikoupila, nicmene spis se ted obracim k asijskym tehnum. Ale jsme mlady, my se z tech obřích ztrat snad jeste vzpamatujeme.

Moje spekulace (nicim nepodlozena, spis dojmologie) je, ze ta cla brzo zrusi. V Americe je obrovsky provázána politika s businessem a podle me bude velky tlak na Trumpa, aby z toho nejakym zpusobem vycouval. Dalsi otszka je, jak moc to změní celý mezinarodni trh, jeslti se proste cely system trosku nepresklada. Sice je americka burza nejvetsim trhem sveta, ale uvidime, co investoři a firmy udělají, aby ochránili své peníze.

• Citovat
  • Upravit
153
7.4.25 15:23

Bouře ve sklenici vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
7.4.25 15:25

ALE on to přece říkal od začátku!! vše pro USA! vše pro jeho zemi… já ho chápu, i jeho voliče a doufám, že i u nás se vzedme konečně kousek národovectví proti euro-totalitě…

(na hejty nereaguji, myslete si, co chcete, já zažila socík i Lenina na vlastní oči v mauzoleu, a aktuálně je to se svobodou slova a hospodářstvím dost podobné, jestli si to nemyslíte, slava vam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.25 15:25

Ale kdepák, jaké know how proboha, to si nech :D. Naopak. Narážím na to, že já také uprodaval velkou část v roce 24 a díky tomu mám teď velké množství hotovosti, ale kvůli tržnímu fundamentu! Napsat, že jak Trump začal mluvit o clech, tak zrovna si prodala všechny US akcie. Ale jdi ty brepto. To ti neuvěří ani ten největší naivka. :D ale děkuji ti, že tu blbost jsem mohl odcitovat, takže už tady zůstane, abych se k ní v budoucnu vrátil

Příspěvek upraven 07.04.25 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
7.4.25 15:26
@Klaudie_D píše: Více

cla rozhodně nejsou bouří ve sklenici vody, půjde o zásadní ekonomické dopady, ale on to avizoval… jeho lidi věděli, proč ho volili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4520
7.4.25 15:34
@Rozumný investor píše: Více

A co je na tom divného, pane rozumný investore…
Každý ať si to dělá jak chce..
Jen evidentně ty jsi tu pan nejchytřejší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4520
7.4.25 15:37
@Lucy75 píše: Více

Tak ty máš zkušenosti jak přemýšlí i jiná část populace ;)
Sic Lenina v mauzoleu jsem neviděla, ale jinak naprosto souhlasím. Je to hra vysokých čísel a velkých hráčů…
Otázka nakolik a kolik kroků v té šachové partii mají dohodnutou dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
7.4.25 15:39

No co na to říct. Parta oranžového imbecila se rozhodla zlikvidovat světovou a vlastní ekonomiku.
Jeho voliči tomu rozumí stejně, jako on.
Dnes na investicích mám - 10%.
Ono se to zvedne, ale letos nejspíš ne.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
7.4.25 15:40
Šachová partie - 139D.
  • Citovat
  • Upravit
24914
7.4.25 15:41

přesně tak, tohle vše jsou obrovské nadnárodní byznysy… a prezidenti tohoto typu si fakt nedají radit jen od jednoho dvou odbarvených poradců..

na ekonomickou situaci je v tomto smyslu fakt potřeba pohlížet globálně..
tohle už není o tom, o kolik zdraží smluvené řetězce cenu vajec před Velikonocemi, tu se bavíme ohledně cel o dopadech na celý automobilní průmysl třeba, na zaměstnanost.. i v Německu a ČR…
a opět opakuji - oni si ta auta v USA umí vyrobit sami ;) jen chtějí ochránit trh..
já bych ho volila, kdybych byla Američanka.

Příspěvek upraven 07.04.25 v 15:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
7.4.25 15:42
@Lucy75 píše: Více

A víš, odkud pocházejí součástky k těm „USA autům“?

• Citovat
  • Upravit
22002
7.4.25 15:44

@Lucy75 však ať si je vyrábí. Tady stejně o jejich velká auta a Teslu zájem není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
7.4.25 15:45

@Lucy75 prosím tebe, on má názory jako před 100 lety. Jo, chtějí vrátit výrobu do USA, ale kdo tam bude pracovat, když deportují migranty? Teď je nezaměstnanost 4%. Kdo půjde makat do těch nových továren? Děti na Floridě?
Půlka těch součástek se vyrábí mimo USA, teď na to uvalí cla, všechno jim zdraží.
Recese je na cestě.

• Citovat
  • Upravit
24914
7.4.25 15:47
@Mango_Lassi píše: Více

ale já to vše vím… proto se zde nechci hádat o politice..

prostě nejsem sluníčkářka, jsem euroskeptik, ale zas odsud - posud,
my si v zemích českých stejně nikdy neuměli pořádně poradit, buď nás ovládal Němec nebo Sovět nebo Brusel, je to prašť jak uhoď, stačí mi k tomu maturita z dějepisu a zájem o politiku, že mám zkoušku z MU z politologie na tom nic nemění..
svoboda slova není.. byla krátce po revoluci, pár let..
aktuálně jsme sdělili obvinění člověku, co jako místní politik napsal jeho názor na dění na Ukrajině… naštěstí to není moje trestní věc, musela bych se poblít :zed: je to stejné, jako to bylo, akorát si to dost lidí už nepamatuje.. a ve zprávách nám řeknou půlku toho, co se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat