Nezapsání otce do rodného listu

13
4.6.24 17:43

Nezapsání otce do rodného listu

Ahoj,

ve zkratce - otěhotněla jsem s mladším klukem, studentem a miminko jsem se rozhodla nechat jelikož mi ještě před rokem bylo tvrzeno, že nejspíš nikdy děti mít nebudu.

S tatínkem dítěte spolu nejsme ale máme mezi sebou skvělý vztah, na miminko se těší, je ochotný pomáhat se vším a je mi velkou oporou.

Co je ale problém, jsou finance z jeho strany. Vím, že má povinnost platit alimenty, ale nemá na ně a věděla jsem to už před rozhodnutím si dítě nechat. Každopádně ikdyž na tom nejsem nejhůř, tak se samozřejmě každá koruna hodí.

Moje otázka tedy zní. Když ho nezapíšu do rodného listu dítěte, budu mít nárok na nějaké přídavky od státu nebo jak to prosím funguje popřípadě má to někdo podobně nebo s tím má někdo zkušenosti?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
41209
4.6.24 17:51
@adela542 píše: Více

a máš promyšleno, kdo by se o dítko postaral, kdyby se ti něco stalo a otec nebyl v RL? pokud ho tam neuvedeš, aby jsi dosáhla na příspěvky a pak ho tam zpětně dopíšeš, může se to brát jako podvod…on souhlasí s tím, že tam uveden nebude? ze dítko po něm nebude dědit a on k němu nebude mít žádná práva??

• načítám...
9771
4.6.24 17:53

Pokud chlapec nemá na to, platit alimenty, přechází tato povinnost na jeho rodiče a nikoliv na daňové poplatníky :nevim:

• načítám...
13
4.6.24 17:55

@Keyllah to máš naprostou pravdu.
Jemu jsem o těchto myšlenkách ještě neříkala a je mi jasné, že by se mu to asi nelíbilo.

• načítám...
148930
4.6.24 17:56

V tvém případě bych otce do RL zapsala. Domluvte se co dál a platit může zatím aspoň zlomek, později až bude pracovat tak víc. O dávky si můžeš zažádat i tak.

• načítám...
179
4.6.24 17:56

Tak on bude muset jít makat no. Nechápu že po něm peníze nechceš ale po státu ano? To ti to není ani trochu trapné 🤦 dítě jste si udělali vy dva, nikoliv stát, tak se o něj taky postarejte.

• načítám...
13
4.6.24 17:58

@Anna766 děkuji za radu, máš asi pravdu :)

• načítám...
2330
4.6.24 17:59

Dávky žádné. Otec je vždy znám, nebo nějaký existuje. Takže ho zapiš do rodného listu a posléze se bude muset snažit chodit na brigády o víkendech a o prázdninách. A žádné flákání, bude otcem.

• načítám...
LiduNe
4.6.24 18:00

To je super, že se na miminko těšíte! Sice na něj nemáte a budeme vám ho platit my, ale bude mimísek tak jupí.
A teď jinak. Upletla sis absolutně nezodpovědně děcko, tak si ho živ z čeho chceš. Přítelovi rodiče, on, ať jde ze školy a začne makat, když je ti takovou oporou.

• Upravit
13
4.6.24 18:06

@LiduNe nikde jsem ve svém příspěvku nepsala, že na něj nemám. Pokud bych na miminko neměla peníze, tak bych se nerozhodla tak, jak jsem se rozhodla.

Ptala jsem se na něco jiného a neznamená to, že to tak plánuji udělat.
Ale děkuji za velmi milý příspěvek, který mi vlastně absolutně nic nedal :D

• načítám...
8534
4.6.24 18:07

Tak chlapec prostě půjde na brigádu a bude ti přispívat. Když mu sexovat nedělá problém, tak ať se i stará i o důsledky.

• načítám...
65245
4.6.24 18:08

tak sháníš se hned po příspěvcích po státu. Když teda máš dost, na co to potřebuješ.

• načítám...
10994
4.6.24 18:10

To je krásné, že jsi se rozhodla…

O nás bez nás…

Víš, kdo je ten stát?

To jsou všichni ostatní pracující lidi, po kterých chceš aby se o vás starali. Alespoň minimálně trapně se cítíš?

S tím tedy vubec nesouhlasím, takže žádnou radu ti nedám.
Vlastně jo, tvé děcko má otce, tak ať se laskavě stará.

To jsou zase myšlenkové pochody :roll: neuvěřitelné.

• načítám...
8534
4.6.24 18:12
:lol: Hele tak máš peníze nebo ne? Jestli máš, tak proč řešíš příspěvky od státu? To trochu postrádá logiku, nemyslíš? :think:
  • načítám...
13
4.6.24 18:18

Dobře, děkuji za reakce.
Tatínka do rodného listu uvedu a o žádné příspěvky žádat nebudu.

Byla hloupost se na něco takového ptát. Omlouvám se

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat