Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, včera na procházce mě něco štíplo, bohužel ale nevím co, takže nemůžu vyloučit ani klíště. Takhle to vypadá dnes ráno, řekla bych, že od včera se to nezměnilo, možná ten otok je větší, ale ten červený kruh ne. Četla jsem jiné diskuze, i jsem zkoušela AI, což samozřejmě není důvěryhodný zdroj, nicméně ta mě uklidňovala, že to nevypadá vážně a že to mám sledovat. I tak teda panikařím.. dokázal by někdo, prosím, poradit, co by to mohlo být?
Je to prostě stipanec. Vem si analergin, namaz to fenistylem a uvidíš co to udělá. Za mě je toto prostě klasická reakce na hmizí stipanec. Jestli se bojíš boreliózy tak si zaznamenej datum do kalendáře. Fleky od ní se objevují spíše až za pár dní až týdnů než hned a mají červený olem a uvnitř jsou blede
Netřeba panikařit, běžně mívám po štípnutí od čehokoliv rudé fleky o průměru několika centimetrů. Pokud tomu chceš pomoct, vem si tabletku na alergii, pokud máš, namaž Fenistilem nebo kalciovkou, ta mi vždycky zabere. Babská rada je potřít octem, štípe to teda potom chvíli pekelně, ale mně i toto pomáhá.