Nezvládám své roční dítě

Anonymní
13.8.24 19:51

Nezvládám své roční dítě

Hezký večer.
Prosím o anonym. Cítím se fakt strašně, ale jsem na pokraji sil. Mám roční dítě, které jako mimino řvalo celý den a noc. Nyní se to srovnalo, usíná bez řevu, cca ve stejný čas, spí krásně 2× denně. Pořád mu dost věcí vadil, je citlivý, ale krásně jí.
Poslední ale tři měsíce chce jen nosit. Jakmile se já nebo manžel vzdálíme, řve jak když by ho na nože brali. Tak nosíme, jak to jde. Sám si samozřejmě nevyhraje.
Nově se začal i vztekat při každé příležitosti a to tak, že se háže o zem a kouše nás.
No, ale co nedávám snad ještě víc je to, že neví co chce a je to na palici. Jedeme v kočárku, tam vydrží 10min a pak to začne. Chce ven, vyndáme ho, chce na zem nutně, tam se rozeřve a chce k nám. Od nás za sekundu opět na zem, chvilku leze, pak se rozeřve a chce ke mně, je u mě 2 sekundy a chce k manželovi. A takhle pořád dokola. Z postele nahoru, dolu. Z ruky na zem a pořád dokola. Já fakt nevím, proč to dělá a co mu vadí. Nevím, jak se mám chovat.
Prosím, co to sakra je? Máte zkušenost? Kdy to přejde? Kdy přestane být tak náročný?

Nevadí mi kolem něj denně lítat, když je spokojený. Ale tohle je na průstřel hlavy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3686
13.8.24 19:54

Vydrz. Pojem materska DOVOLENA vymyslel nejakej bezdetnej kreten. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
13.8.24 20:02

Tady těch diskuzí je milion a odpovídám na ně každý týden, možná i častěji.
Zkus pohledat, ale ve zkratce - normální batole.
Kdo tohle nezažil, tak měl extrémně hodné a výjmečné dítě.

Kolem 1 roku se začínají batolata vztekat a protože to sami neznají, tak je to někdy výživné.
Nošení na rukách taky normálka, mají separačku.
No a že neví co chce? Tak to bude trvat ještě dlouho :lol:

Mám jen jednu radu - VYDRŽ! My mámy jsme opravdu úžasné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
13.8.24 20:03
@Fee-bee píše: Více

Tak ono slovo dovolená neznamená pohodu, ale to, že to je DOVOLENÉ volno v práci :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 20:06

TO přejde. Taky jsme byli v takový bublině. Hysterie ze sněhu, z kočáru, bez kočáru… Ono to prostě přešlo. V období kdy se naučila chodit odmítala kočár úplně. Nesměli jsme dát golfky na zadní sedačky jinak by se vzteky uškrtila na pásech ze sedačky. po tom, co jsme dceru dávali do kočáru ve 3, jsme kočár dali pryč. Další hysterie, vozík v obchodě. Do něj, z něj. Válení po zemi. Takže všichni do obchodu jeden vozík druhý dítě. Ono si pak vymyslí něco jiného :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3686
13.8.24 20:07

@Markéta188 Vydrz jsem ji radila jako prvni, hec. :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 20:09

Já to chápu. Ale prostě nevím, proč je stále nasraný/nespokojený. Kamarádky holka chce jen nosit, tak nosí. Ale on chce každou sekundu něco jiného a i tak píčuje s prominutím. Mám chuť proskočit oknem každý den.

• Citovat
  • Upravit
16340
13.8.24 20:17
@Anonymní píše: Více

Jak se zde píše, vítej v realitě mateřské dovolené. Některé děti to tak mají a přicházejí i různá období. Syn má 2 roky a je to pořád něco. Chce tohle, pak už to za chvíli zase nechce, atd :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 20:24

U nás to bylo úplně totéž. Taky náročné mimino a pak tohle. Teď je mu rok a půl a je to mnohem lepší. V tom roce si nebyl schopen nijak vlastně hrat, jen se vším triskal a řval. A nic si samozřejmě neuměl říct ani ukázat. Během toho půl roku jak se naučí dobře chodit, tak přijdou hřiště, tam si většina dětí něco najde co je baví, tím se zabije čas, už to není o procházkách s kočárkem. A naučí se prvních pár slov, ukazovat, a tím se hodne taky vyřeší. Za půl roku budeš zas jinde. U máš teda ta nasranost byly ještě i zuby, od toho roku do roku a půl rostly všechny trojky a čtyřky, permanentně, nebylo žádný období kdy by některý zub nerostl, tak to asi taky dost přispělo.

• Citovat
  • Upravit
24300
13.8.24 20:30

Jo začíná výživné období. Já mám teď podobně nespokojené třetí dítě. Je mu něco přes rok a je to teď hrozný. Ty první dva byli nároční také, ale trojka je nejhorší. No jestli ti to pomůže, tak lehal na zem při vztekání asi tři týdny a už to celkem přešlo. Zjistil, že to nepomůže. Torpédo je teda větší a větší :mrgreen: vymýšlí pořád něco. Kočar nesnáší od narození, ale teď tam občas chvíli sedí. Nosítko ho baví chvíli když je vzhůru. Chodí asi měsíc, tak je to takové zajímavé. Hlavně vyleze do všech výšek.

Já teda tu jeho nespokojenost řešila od narození v podstatě. Má potravinové alergie ( zkušenost už od prostředního). Pak měl problémy i v pohybovém vývoji. Moc doporučuji osteodynamiku. Klidně vyzkoušejte i teď. To mu trochu pomohlo. Ale nám se k tomu ještě přidali zdravotní obtíže, které z něj udělali úplně náročné dítě. Každopádně věřím v nějaký zázrak a velký zlom. Teď má ani ne měsíc po operaci - dávali mu trubičku do ouška a je mnohem víc spokojený. Tak aspoň to mi dělá radost.

Každé období má něco. Ono to prostě je opravdu náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 20:34

@anavi13 jak jste řešila prosím ty scény? Nereagovala?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.24 20:34

Děkuji moc za podporu.

• Citovat
  • Upravit
24300
13.8.24 20:44

Byla jsem u něj a jen jsem mu pomohla položit se na zem a čekala jsem až to přejde. Někdy jsem se i začala smát a on jak viděl, že z toho mám srandu, tak se začal smát taky :mrgreen: ale byli to takové ty vzteky kdy vlastně ani neví co chce. Tam jsem si to odlehčení situace dovolila. Pak dost pomáhá těm situacím předcházet když to jde. Třeba když ho vytahuji z vany, tak aby neřval, že chce zpět tak mu dám něco zajímavého do ruky. Nebo když mu potřebuji sebrat třeba ovladač, tak mu taky dám něco jiného. A u toho to teda i vysvětlím. Teď už mi dost věcí i donese sám bez řvaní. To dítě v tom roce docela dost dobře rozumí, ale musí se fakt vysvětlovat, ukazovat. Když dělá něco špatného, tak mu ukázat jak to udělat líp. Třeba bouchá mě, tak mu ukážu, že mě má hladit. Bouchá předmětem, tak mu ukážu jak se předmět používá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28901
13.8.24 21:08

Jo u nas ty sceny byly taky vyzivne. Dite se valelo na chodniku a rvalo a ja cekala, az se vyrve :mrgreen: dite rvalo doma a klidne nekolik hodin. Ted obcas souzni s mladsim sourozencem a rvou oba :nevim: neboj, prejde to a zas prijde neco jineho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
13.8.24 22:46

Syn 19m a par měsíců zažívám to samé, plus večerní 2h uspávání. Když chytne ty svoje nervy, tak hodí na zem, co mu přijde pod ruku. Venku hrůza, už ani nechodím vozit s kamarádkou, to se nedá….a ano je to na průstřel hlavy a člověka pak vytočí doma i úplná p**ovina :zed: první syn tohle vůbec nedělal, tak nedokážu říct, kdy se to srovná, snad brzy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí