Screening ucha v nemocnici

28
13.8.24 19:23

screening ucha v nemocnici

Ahoj maminky,

právě nás s malým pustili z nemocnice, ale já už pár mám co dělat, abych se nezhroutila. V nemocnici nám nedopadl dobře screening sluchu(měřili 2×) a asi nejhorší věc co jsem mohla udělat, byla že jsem začala panikařit a vyhledávala nejhorší scénáře. V den propuštění malému dělali druhý pokus, ale jak to nevyšlo, navíc v tom zmatku jsem úplně zapomněla co mi řekly sestry. Jen něco jako „hodně mazu, objednat na vyčištění u ORL“.

K mému dotazu, jak prosím vás dokáže vnímat čtyřdenní mimko zvuky? Doma se na něj snažím mluvit, pouštím mu ukolebávky, ale nemá to efekt - nezdá se mi, že by mě vůbec vnímal. Někde na internetu píšou, že takové mimčo už dokáže rozeznat nějaké zvuky a při velkém rámusu se otočí(nebo se snaž otočit). Spadl mi mobil na zem a on v klidu spal, jeli popeláři, rámus ya on taky v klidu spí. V nemocnici brečelo jiné mimčo a on se tím směrem podíval, občas se mi zdá, že se otočí nebo usměje když na něj mluvím, ale už nevím jestli z toho začínám blouznit nebo je to jen moje přání. :,( Mám počkat na výsledky další kontroly nebo s tím můžu udělat? Mám pocit, že se z tohos trachu zblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11828
13.8.24 19:28

Pořád se s pediatrickou až k ní půjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
13.8.24 19:28

Chapu, ze je to stresujici, ale panikareni je předčasné :hug: Ze 4denni mimino nereaguje je naprosto normalni, me i nekolikatydenni klidne prospalo treba testovani pozarnich hlasicu…Udelat nemuzes vubec nic, pokud je neco vrozeneho, tak to neovlivnis, ale pockaa bych, nez budes mit nejake poradne vysledky. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
13.8.24 20:20

Sama to u takhle maleho miminka nepoznas, zda slysi. Pockej na dalsi vysetreni. Nevybavne emise nemusi nutne znamenat sluchovou vadu, ale je treba to prosetrit, cim drive se na to prijde, tim lepe. Porad je sance, ze to bude v poradku a pokud ne, bude se to resit vcas, coz je dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
14.8.24 03:34

Je pochopitelné, že máte strach, ale snažte se zůstat klidná. U novorozenců může být neúspěšný screening sluchu způsoben například přítomností mazu v uších nebo tekutinou z porodu, což může zkreslit výsledky. Určitě vyčkejte na vyšetření u ORL, kde vám vše podrobně vysvětlí. Zatím se zkuste soustředit na běžnou komunikaci s miminkem, protože jeho sluch se ještě vyvíjí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure