Nimenrix v 6 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
8.7.22 10:56

Nimenrix v 6 měsících

Ahoj, doktorka nám nabídla očkovat Nimenrix již v půl roce. Že je dítě prý chráněné dřív a v roce se jen preockuje. Máte někdo tuto zkušenost? Dali jste očkovat v půl roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
8.7.22 11:35

Tak malé miminko se očkuje na menigokoka Bexerem, nimenrix je až od roku a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.7.22 11:52

@Mayaa007 Ano nemusíte mě poučovat, na to jsem se neptala.
Tohle je standart, ano, ale po očkování Bexera mi paní doktorka řekla, že mohu naočkovat na Nimenrix dříve, že je dítě dříve chráněné. Zaplatím 1200,– a pojišťovna 1000,– proplácí. V roce se jen preockuje.

Takže mě zajímá zkušenost toho, komu to bylo také nabídnuto a popřípadě takhle naočkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
8.7.22 11:55

@Gabca56666 to není žádné poucovaní, ale fakt, jestli jste blázen naockujte tak malé miminko 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.7.22 12:01

@Mayaa007 dobře, tak mi prosím dejte nějaký vysvětlení, proč se to nemá tak brzy. Já se v tom totiž ztrácím. Jestli se v tom více orientujete, tak bych byla ráda za radu. Když mi napíšete, že jsem blázen jestli naočkují takhle malé miminko, tak mě napadá odpověď, že je přece naočkované na Hexu, pneumokoky a zmíněné Brexero memingokok B. Paní doktor mi řekla, že je lepší naočkovat teď ale většina nechce, protože se to hradí a až poté proplácí pojišťovna. Pokud nebudu chtít teď naočkuje ho normálně v roce, kdy je to hrazené pojišťovnou hned. Proto chci vědět jestli tuhle nabídku dostal někdo i jiný a na základě toho naočkoval o půl roku dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
8.7.22 12:09

@Gabca56666 neznám nikoho komu by tohle nabidli, je to šílený nápor pro tak malé tělíčko a doktorka musí být opravdu padlá na hlavu. Jestli se chcete rozhodnut pro očkování je to jen vaše věc. Ja mám naockovanr bexserem protože tenhle tip napadá hlavně malé miminka do 1roku, a jinak Nimenrixem, co mi teď nabídli v roce a půl očkovat nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
8.7.22 12:46

Bexero je proti té NEJROZŠÍŘENĚJŠÍ variantě, kde je docela už šance, že ji tak malé dítě opravdu může potkat.

Nimenrix je proti jiným, ne až tak častým variantám, které se spíš objevují ve větších kolektivech.

Každá vakcína je proti jiné variantě. Prakticky nechápu, proč by někdo do tak malého dítěte rval Nimenrix, když si můžete počkat, dát to v roce a půl a po pěti letech jednou přeočkovat.
Byla jsem u dvou pediater (stěhování) a ani jedna mi nenabídla nimenrixem očkovat tak brzo. Jenom mě informovaly o všech možných vakcínách, napsaly kdy se s nimi cca očkuje a já se měla rozhodnout, jestli je chci a nebo ne.
Pokud bych čekala, že dítě půjde brzy do jeslí a nebo se bude pravidelně pohybovat mezi větším kolektivem, tak bych ji dala dřív, ale jinak to nemá úplně smysl.

Když si to vezmete kolem a kolem, v tom půl roce se do dítěte cpou vakcíny horem spodem a fakt bych do toho nepřidávala ještě Nimenrix, pokud to není nutné.

https://www.vakciny.net/…_meningo.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
8.7.22 12:48

Já jsem tedy lajk, ale vždyť hexa má 3 dávky, Bexero má 3 dávky a Symflorix na pneumokoky taky. I kdyby šlo jen o Hexu a Bexero, tak než má dítě ty 3 dávky tak má 13 měsíců.

Pak je tam Priorix a po něm aspoň měsíc pauza. Takže dřív jak v roce a půl přece ani nejde očkovat Nimenrix. (Tedy pokud si to nepřeházíš…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.7.22 12:54

Holky moc děkuji za takové vysvětlení! Já se v tom opravdu nevyznám a nikomu kolem mě toto očkování takhle brzo nenabídli. Zase jsem si říkala, kdyz je ta možnost ať nic nezanedbám a nikdo mi nebyl pořádně schopen říct jestli ano nebo ne. Doktorka mi řekla: Doporučujeme to proto, že si myslíme, že je to lepší pro mimčo. Je chráněné dříve na víc druhů nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
8.7.22 14:32

@Gabca56666 no to je právě to, že většina ti úplně přesně neřekne-chrání se, nikdo nechce mít na triku, případne komplilace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
8.7.22 14:36

Jakože dám příklad, já nechávala dávat hexu, bexsero, priorix i tak se mi to zdálo dost do toho roku a čtvrt. Nimenrix mi byl nabídnut v roce a půl, ale ten nedám, jak píše nademnou je to jen vzácné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10932
8.7.22 14:44

@Gabca56666 pokud ti doktorka není schopna odůvodnit tohle počínání a ty jsi z toho akorát ztracená, tak bych přemýšlela o změně.

Já měla u dětí tři dětské doktorky. Jednou jsme se odstěhovali, takže nová a ta před cca 3 lety zemřela, proto máme třetí. Každá z nich mi dokázala podat naprosto ucelené a nezavádějící informace, co se očkování týká. S tou poslední jsem i nejvíce spokojená, cokoliv není problém vyjednat, posunout, změnit. Bez hloupých řečí, jak to některé mají ve zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek