Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Před par dny jsem byla u gynekologa na zavedení nehormonániho teliska, ale nějak to neslo rikal ze se tam nemůže dostat a objednal me na priste ze před zavedením udela jeste dilataci hrdla a ze si mam zajistit odvoz domu. Mel to někdo taky tak? trochu se toho bojím když mluvil o tom odvozu.
@StellaAlba zvláštní
Tělísko se zavádí na konci MS, nějak nechápu, co ti chce dělat. Neznám to. A to už mám za sebou tělísek xy. Moje dcera, zatím nerodivší byla na zavedení v létě a zákrok na 1 minutu.
Já bych asi spíš zvážila jiného gynekologa.
V klidu- je to tak v pořádku.
Pokud se zavádí tělísko mimo ms, děložní hrdlo je uzavřené, což je naprosto v pořádku. Gynekologové to občas zkouší např. u více rodiček, nebo pokud jsi brzo po porodu a doufají, že se skrz hrdlo dostanou.
Pokud to nejde, dilatuje se, což při běžném zavádění -i při ms- ani nemusíš postřehnout. Provádí se to několika tyčinkami- každá je o kousínek silnější než předešlá a jen se vstrčí do děl. hrdla, to se pomalu podle ní uvolní a zvětší prostup. Je to nepříjemné, někdo uvádí i bolestivé a můžeš potom zakrvácet.
Ale postup je to naprosto běžný a v pořádku- gynekologa měnit nemusíš. ![]()
@Hanulínek díky za uklidnění. Mě právě i po tom minulém „pokusu“ bylo trochu špatně a krvácení taky bylo
Tak doufám, ze to přiště nebude horší