Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak to máte s děložním čípkem. Je mi 48 a nikdy jsem jeho velikosti, umístění nevěnovala pozornost. Minulý týden jsem po 10 letech dostala kvasinkový zánět na který jsem si koupila tablety na zavádění. A rozhodla se je zavézt. Jenže ovej. Ono to v dřepu nešlo a zjistila jsem, že čípek v této poloze je u poševního vchodu a když jsem sem zatlačila tak i lehce povyjel. Takže jsem si začala zavádět tablety v leže, kdy poševní vchod byl volný. A čípek byl již uvnitř pochvy. Na netu jsem se dočetla něco o nízko položeném, ale překvapilo mě, že v dřepu je tak nízko. Máte to taky někdo? Nebo se mám vypravit na gyndu, podotýkám tam jsem byla koncem května. Díky všem za odpovědi.
Též ho mám někdy hodně nízko, ale ne tedy až takhle, závisí na fázi cyklu. Pro klid si s tím klidně zajdi. ![]()
No v leže ho mám tak, že tam vložím půl prstu. Jen při dřepu až na paty je tam nízko. Když udělám polodrep, tak už je schovaný v pochvě.
Taky ho mám níž, věk, porod dítěte. Taky záleží na fázi cyklu. Ale kdyby až vycuhoval ven, to bych na gyndu zašla ![]()
@Anonymní píše: Více
On normálně nevyčuhuje, jen když jsem zatlačila jako na stolici. A musela jsem být v podřepu. Mudr má teď dovolenou. Tak jsem si zatím říkala, že budu sledovat a zkusím posilovat pánevní dno. Protože jsem v přechodu tak mám plánovanou prohlídku v listopadu. Bylo by fajn kdybych viděla, jak se chová v rámci třeba ovulace, jenže ta vzhledem k věku nemusí vůbec nastat.
@Anonymní píše: Více
Dnes jsem byla na kontrole. Prý mám dělat cviky na posílení pánevního dna. Prý vlivem zácpy, kterou jsem měla po operaci žlučníku, došlo k jeho povolení.