Nízko položená placenta v 15tt, zkušenosti?

17
15.2.26 17:14

Nízko položená placenta v 15tt

Ahoj holky, potřebuji vás. Byla jsem na pohotovosti kvůli špinění a bolesti břicha. Špinila jsem jeden den a půl nejak. Řekli mi, ze mám nízko položenou placentu, a at to neresim, ze s tim nic neudelam a ze to proste dopadne dobre nebo ne …
Máte s tím nějaká zkušenosti? :nevim:
Dost se bojím 😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
970
15.2.26 17:43
@Blond72 píše: Více

Vydrz, ta placenta se opravdu velmi často vytáhne nahoru s tím, jak děloha roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
15.2.26 17:52

Taky jsem ji mela nízko a popravdě nevim, kde ji mam ted :D Říkali mi to na 1 screeningu, a ze se casem urcite vytáhne, takže me to ani nijak neznepokojovalo, prý je to normalni a ma to skoro každá těhotná. Netrápila bych se tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5446
15.2.26 18:20

Opravdu to neřeš. Na II. screeningu jsem ji měla těsně u branky a o měsíc později už úplně mimo. V 15 TT je v podstatě zbytečné řešit, kde je. To až ve třetím trimestru. Nevím teda, co mysleli tím, co ti řekli, ale že by byla přímo přes vchod nezmiňovali, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.2.26 18:56

@TRG Nee to ne, ale špinila jsem a bolí mě břicho do ted😟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.2.26 18:58

Hlavně jsem užívala do toho osudného dne tabák, tak se bojím.. Uz jsem samozřejmě přestala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14618
15.2.26 19:04

Měla jsem ji ve dvou těhotenstvích ze tří. Hlavně u toho druhého mi to působilo problémy s častějším tvrdnutím břicha, děloha byla dost dráždivá a musela jsem opravdu dodržovat klidový režim, v některých dnech mi vadila i rychlejší chůze. Při kontrolách na ultrazvuku se měří, jak moc placenta zasahuje do vchodu, pokud by se nevytáhla dostatečně, naplánuje se císařský řez. Ale téměř vždy se placenta s růstem dělohy posune výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.26 19:07

Neřešit, jak tu píšou holky, to můžeš leda, když nekrvácíš. Ale tys špinila. Takže to neber na lehkou váhu.
Byla jsem na tom stejně, akorát já zakrvácela někdy od 18-19 tt. Byla jsem i v nemocnici, pohotovost x krát plus léky. Takže za mě se šetři. Dokud špiníš a bolí tě břicho, tak se opravdu šetři. Já musela jen ležet, jinak se to vždy vrátilo. Žádný sex, žádné otřesy, dávej opravdu pozor. Trvalo to dva měsíce, placenta se vytáhla, špinit jsem přestala a mohla zas normálně fungovat a chodit na procházky.

• Citovat
  • Upravit
35835
15.2.26 19:07

Měla jsme to taky. Týden klidový režim a pak to bylo dobrý. Placenta se časem vytáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
15.2.26 19:49

Měla jsem placentu nízko zasahující do porodních cest a na druhém screeningu, už byla 4 cm nad nimi a dál se posouvá takže určitě se vytáhne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.2.26 20:34

Měla jsem ji výš a i tak se sama odloučila ve 35.týdnu, ale dopadlo to naštěstí dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.26 07:06

Niceho se neboj, me to rikali v pulce tehotenstvi a pry ze kdyz se to nesrovna tak budu na cisarsky rez, a pred porodem se to spravilo a bylo vse v poradku rodila jsem normalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí