Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, zbytečně chodíš na krev a doktorka tě taky pozvala zbytečně brzo, pokud nemáš tedy nějaké zdravotní potíže co by bylo potřeba řešit.
@Ha28 ano, je to všechno zbytečně brzy, doktorka samozřejměnic neuvidí, protože v tomhle stádiu ani vidět nemůže, bude tě stresovat, budeš chodit zbytečně na kontroly, a pořád nebudeš vědět, na čem jsi, také to může být biochemické, na kontrolu se má jít cca v 8. tt., pokud nechceš umělý potrat, to se musí zase co nejdřív ****
Jsi superhrr.
Se těšíš, nebo máš nějaké zdravotní komplikace, špatné zkušenosti apod.? Na odběru hCG jsem nebyla ani jednou, a to jsem těhotná počtvrté, k doktorovi jsem se vždycky objednala tak, abych podle svého odhadu byla kolem toho 7-8 TT.
Hr jsi, ta krev je zbytečná, ale kdy tě pozvala doktorka, je její věc.
Mě vždycky doktor pozval hned v 5-6tt, aby viděl, že je plod v děloze a ne mimo.
Na odbery jsem šla sama od sebe, po špatných zkušenostech pred par měsících. Jako samoplatce.
K Mudr jsem se neobjednala, jen jsem ji psala mail o tom ze mam par dni zpoždění, jak to mám. A ona sama me tak objendsla na den kdy budu 5+0. Čekala jsem třeba začátek března.
@TRG
Krev je v pohodě. Platis si to sama. Lepsi nez furt zkoumat zda sili test.
Takhle mas jasno.
K doktorce je ovsem brzy a zbytecne chodit. Objednej se az za 3 tydny.
@Tarena píše: Více
jo jo, bude tam běhat každý týden, protože doktorka nic neuvidí
Tak holt mudr vyfasuje prašule od pojištovny za prohlídku a kdoví co k tomu navíc, tebe vyděsí
@stinga píše: Více
Mě taky objednal dr. takhle. Nejdřív byl vidět jen váček a za 14 dní srdíčko. Za mě super, že jsem věděla, že to není mimoděložní.
@Ha28 píše: Více
No jasně, někdo tak třeba objednává. Nic se tím přece nezkazí. Jestli doktorka o nějakých předchozích komplikacích ví, tak tě třeba tak brzy objednala schválně.
@TRG Vi, ví. Vi o vsem.
Já od toho úplně moc neočekávam, protože vím že je brzo aby šlo něco vidět. Na další kontrolu mam planu se domluvit o dost později, kdyz by byla potřeba. Ale zas tu bylo zmíněno, aspoň treba budu vědět zdá to neni mimo.. ale tam kde ma byt… ![]()
Zdravím,
Poprvé tady něco takového píšu a no i poprve tady jsem celkově.
Jdu dotazem, vycházím na cca 4+4tt.
Poslední MS 12.-16.1.2026, ovu 27.1.2026
Jsem měla sílící testy cca od 8dpo, proto jsem poprvé zašla v 13dpo (9.2.2026) na krev kdy hodnota HCG byla 67 u/l. Plus digitální test ukázal ten ten 1-2.
Ten den jsem psala i pani doktorce, co a jak. A sama povzala abych již došla 16.2.206 na kontrolu. Psala že při prvním odběru již nemusím na druhé ale šla jsem pro svůj klid.
Po druhé 11.2.2026, kdy hodnota HCG byla 163 u/l.
Dne 13.2.2026, 17dpo, digitální test dal 2-3. Testy jsou o dost jasnější.
Dotaz je tady:
Jsem moc hrr, když jsem šla na krev jako samoplatce, dvakrát? A že me celkem brzo pozvala doktorka na kontrolu?