Výsledky 1. screeningu - prosím o názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
77
10.2.26 08:46

Výsledky 1. screeningu - prosím o názor

Ahoj holky co si o tom myslíte? Na screeningu vyšel DS populační riziko 1:288 a upravené riziko 1:5723. Navíc máme vyšetření PGT A právě na tyto trizomie.Dle dr je vše v pořádku. Řekl, mi že jestli chci mám zkusit NIPT na pojišťovnu, ale ze kdybych si to měla platit tak by do toho nešel. Že dalším testem nic nezkazíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1392
10.2.26 09:17

@Nika558 Ahoj pokud nechceš dítě s DS, na další vyšetření bych šla. Přeju, ať všechno dopadne dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 09:23

@Pitřice i když právě vyšetření PGT A vyšlo v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
10.2.26 09:26

Presne, vzdyt to PGT- a testuje prave tyto vady. Tak nevim, proc byste meli mit jeste dalsi vysetreni. Prijde mi to jako zbytecne zdvojovani. (I ten screening je negativni, ale tak to je screening.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 09:28

@Katalpaz právě jsem stejného názoru a navíc kdyby bylo něco špatně i doktor mě tam automaticky pošle. Už jen jak to řekl, ze to mám zkusit na pojišťovnu. Jen mi to dnes začalo trochu vrtat hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.2.26 09:52

Riziko máš nízký, genetiku udělanou, nechápu, proč další vyšetření. To by musel být mozaicismus, aby se nikde a nijak neprojevil, ale i tak je riziko opravdu, opravdu nízký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 09:54

@Janli děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4066
10.2.26 10:14

Ja jsem slana NIPT i pres PGT-A. Samozrejme negativni a pri te prilezitosti jsme si nechali zjistit pohlavi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 10:35

@LucieKLuc a hradila jste si ho jako samoplátce? Pohlaví už víme na 99%🩷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5354
10.2.26 11:39

A co vlastně řešíš? Jestli je dostatečně vyloučené riziko nejčastějších vrozených vad? To bych řekla, že bezpochyby ano. Ale dalšími (neinvazivními) testy opravdu nic nezkazíš. (Leda pohled na stav bankovního konta.) Ale jsou to pořád jen pravděpodobnosti. Mám mezi známými dva extrémy. Jedna měla riziko DS 1:4 a má zdravé děťátko, jedna 1:20.000 a má děťátko s DS. (Ani jedno teda není z posledních let.)

Příspěvek upraven 10.02.26 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4066
10.2.26 11:40
@Nika558 píše: Více

Ne, slo to na pojistovnu, ale ja neziju v CR.
To riziko je podle me nizke -pokud byto slo na pojistovnu, tak bych ti nechala udelat.

Kdy se dozvis, jestli to hradi pojistovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 11:45

@LucieKLuc no ještě nevím… asi teda budu volat do genetické ambulance. Ale nejprve si vyžádám názor mojí doktorky z car, kde se dělalo PGT A, které vyšlo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 11:51

@TRG já ani nevím asi zbytečně panikařím. Myslím si, že to PGT A má největší vypovídající hodnotu. A ano nic není na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
10.2.26 12:02

Hodně bych se divila, když by to šlo na pojišťovnu. Já měla riziko upravené 1:180 a musela jsem si NIPT hradit sama. Až později jsem zjistila, že některá pracoviště to při určitém riziku (gennet např. méně než 1:1000) dávají na pojišťovnu. Vzhledem k tomu, že ty máš to riziko 1:5723 a navíc jsi měla tu preimplantační diagnostiku tak mi vůbec nepřijdeš indikovaná. Vlastně se dost divím, proč ti to vůbec ten gynekolog navrhoval. Ale jestli chceš mít jistotu, tak se poraď v té genetické ambulanci, abys měla klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 12:08

@Katalpaz argumentoval tím, že tím NIPT nic nezkazíme, že to mám zkusit. Ale že kdybych si to měla celé hradit tak by do toho nešel. 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky