Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nika558 píše: Více
No právě asi zbytečně plašíš.
Jestli chceš mít „jen“ dobře všechno vyšetřeno, tak máš. Jestli pojišťovna proplatí něco dalšího, tak proč ne, ale z vlastních peněz mi to přijde fakt zbytečné. Navíc mě všechny výsledky stresují, takže já bych po tom, co máš na papíře ty, už nic dalšího vědět snad ani nechtěla.
Stačila by nějaká chybka v laboratoři nebo hraniční hodnota a už by mi jela fantazie. Znám se. Doktorovi jsem jednou řekla, ať mi jen řekne, jestli jsou výsledky v pořádku, ale neříká mi konkrétní čísla. ![]()
Ale tobě pojišťovna uhradila už PGT. Proč by hradila druhé, podřadnější vyšetření?
@TRG po tom všem co máme za sebou, tolik trápení, kdy jsem už nečekala, že to vyjde a čekali jsme na adopčátko, tak od pozitivního testu se jen strachuji. Asi mi už hrabe🤣
@Janli no právě taky si říkám, asi zavolám do svého car ať mi moje Dr řekne názor.
Hrabe ti, ale to hrabe spoustě z nás. Možná ti ještě hrabe málo.
Já neměla problém s otěhotněním, z komplikací max těhotenská cukrovka na dietě a stejně mi taky svým způsobem hrabe, ačkoliv mám za sebou 3 pohodová těhotenství a aktuálně se pomalu ale jistě blížím ke konci se čtvrtým. Ještě chvilku gůglení a čtení komentářů a bude mi k absolvování nějakého gynekologicko-porodnického oboru stačit předložit moje komentáře tady na Emiminu a vykonat praxi.
![]()
A nebojím se to neanonymně přiznat! ![]()
@TRG haha taky si někdy říkám, že to moc studuji a ty diskuze jsou nejhorší, ale člověk potřebuje někdy podporu od zkušenějších žen. Musím se hodit do klidu protože až bude malinká na světě, tak mi to dá vyžrat 🤣
Osobne si myslim, ze ta “sance” je skoro nulova, urcite bych si test neplatila z vlastni kapsy.
Nechali jsme si dělat NIPT i přes to, že čekáme miminko z geneticky vyšetřeného embrya. Tak dlouho jsme na něj čekali. A ta genetika vyšetří ty základní trisomie a tak. Ale pro náš klid jsme chtěli vědět i těch 92 syndromů různých + pohlaví.
Screening mi vyšel 1:392 tuším na DS. A to víme, že ho určitě nemá po genetice. Vůbec nebylo špatné slyšet i po potvrzovacím testu, že je všechno v pořádku!
@Lucky88 píše: Více
Nám tedy při genetice embrya naopak vyšetřili celý genom. Takový rozsah nipt test nikdy neudělá.
@Janli
Tak to možná pletu, ale každopádně jsme si rádi zaplatili i ten neinvazivní test. Prostě pro klid. ![]()
Holky tak ten NIPT test nebudu muset platit. Ptala jsem na genetice. Tak co myslíte? Mám do toho jít?
Příspěvek upraven 12.02.26 v 08:25
Já pořád nechápu proč? Vždyť je to duplicitní test s mnohem menším rozsahem, větší chybovostí a na rozdíl od genetiky embrya se nejedná o diagnostiku, ale jen o screening.
Já bych šla do toho, když to nemusíte platit, potvrdí i pohlaví ![]()
@Markétta90 děkuji snad to nevyjde falešně… to by mě asi trefilo 🤣 🤦🏻♀️