Výsledky 1. screeningu - prosím o názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
TRG
5354
10.2.26 12:11
@Nika558 píše: Více

No právě asi zbytečně plašíš. :D Jestli chceš mít „jen“ dobře všechno vyšetřeno, tak máš. Jestli pojišťovna proplatí něco dalšího, tak proč ne, ale z vlastních peněz mi to přijde fakt zbytečné. Navíc mě všechny výsledky stresují, takže já bych po tom, co máš na papíře ty, už nic dalšího vědět snad ani nechtěla. :mrgreen: Stačila by nějaká chybka v laboratoři nebo hraniční hodnota a už by mi jela fantazie. Znám se. Doktorovi jsem jednou řekla, ať mi jen řekne, jestli jsou výsledky v pořádku, ale neříká mi konkrétní čísla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.2.26 12:12

Ale tobě pojišťovna uhradila už PGT. Proč by hradila druhé, podřadnější vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 12:19

@TRG po tom všem co máme za sebou, tolik trápení, kdy jsem už nečekala, že to vyjde a čekali jsme na adopčátko, tak od pozitivního testu se jen strachuji. Asi mi už hrabe🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 12:20

@Janli no právě taky si říkám, asi zavolám do svého car ať mi moje Dr řekne názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5354
10.2.26 12:25

Hrabe ti, ale to hrabe spoustě z nás. Možná ti ještě hrabe málo. :kytka: Já neměla problém s otěhotněním, z komplikací max těhotenská cukrovka na dietě a stejně mi taky svým způsobem hrabe, ačkoliv mám za sebou 3 pohodová těhotenství a aktuálně se pomalu ale jistě blížím ke konci se čtvrtým. Ještě chvilku gůglení a čtení komentářů a bude mi k absolvování nějakého gynekologicko-porodnického oboru stačit předložit moje komentáře tady na Emiminu a vykonat praxi. :zed: :mrgreen:

A nebojím se to neanonymně přiznat! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
10.2.26 12:29

@TRG haha taky si někdy říkám, že to moc studuji a ty diskuze jsou nejhorší, ale člověk potřebuje někdy podporu od zkušenějších žen. Musím se hodit do klidu protože až bude malinká na světě, tak mi to dá vyžrat 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4066
10.2.26 13:36

Osobne si myslim, ze ta “sance” je skoro nulova, urcite bych si test neplatila z vlastni kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
10.2.26 15:17

Nechali jsme si dělat NIPT i přes to, že čekáme miminko z geneticky vyšetřeného embrya. Tak dlouho jsme na něj čekali. A ta genetika vyšetří ty základní trisomie a tak. Ale pro náš klid jsme chtěli vědět i těch 92 syndromů různých + pohlaví.

Screening mi vyšel 1:392 tuším na DS. A to víme, že ho určitě nemá po genetice. Vůbec nebylo špatné slyšet i po potvrzovacím testu, že je všechno v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.2.26 15:30
@Lucky88 píše: Více

Nám tedy při genetice embrya naopak vyšetřili celý genom. Takový rozsah nipt test nikdy neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
11.2.26 12:56

@Janli
Tak to možná pletu, ale každopádně jsme si rádi zaplatili i ten neinvazivní test. Prostě pro klid. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.2.26 08:21

Holky tak ten NIPT test nebudu muset platit. Ptala jsem na genetice. Tak co myslíte? Mám do toho jít?

Příspěvek upraven 12.02.26 v 08:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
12.2.26 08:24

Já pořád nechápu proč? Vždyť je to duplicitní test s mnohem menším rozsahem, větší chybovostí a na rozdíl od genetiky embrya se nejedná o diagnostiku, ale jen o screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.2.26 08:28

@Janli Holky píšou výše, ten NIPT vyšetří více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.2.26 14:07

Já bych šla do toho, když to nemusíte platit, potvrdí i pohlaví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
12.2.26 14:08

@Markétta90 děkuji snad to nevyjde falešně… to by mě asi trefilo 🤣 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění