Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem jen zkusit vyslat sondu, jestli třeba některá nemáte tip, jak lépe zvládnout bolesti v podbřišku během těhotenství.
Jsem v 9. týdnu, miminku se dle gynekologa daří dobře, ale prakticky už od vynechané menstruace trpím bolestmi v podbřišku. Musím říct, že jsou rozhodně slabší než ty menstruační (ty mám opravdu šílené), ale přesto jsou vytrvalé a objevují se víceméně každý den. Příčinu znám a nezbývá, než vydržet a taky doufat, že se to brzy zlepší, nicméně jsem se chtěla optat, zda jste některá bojovala se stejným problémem a nepřišla jste na nějaký super hack, který vám usnadnil fungování. Přijde mi, že se bolesti zhoršují po většině jídel, ale někdy přijdou i nezávisle na tom, zda jsem jedla či nikoliv. Jiné obtíže nemám, až tedy na mírné nechutenství a extrémní únavu - ráno se vzbudím a nejpozději za dvě hodiny si musím dát šlofíka, pak jsem vzhůru přes oběd, chvíli něco vymýšlím a zase jdu spát, před spaním běžně ještě jeden krátký spánek. ![]()
Pokud vás napadá, jak si v tuto chvíli aspoň trošku usnadnit život, budu moc ráda za tip.
Díky a hezký den
Snad ti holky dají nějaký tip, já měla bolesti podbřišku celý první trimestr a střílelo mi to do zad. Pomáhala mi na to vana (měla jsem málo vody, opravdu jenom záda ve vodě a břicho venku).
@Magda124 se zády jsem měla velké trable taky, naštěstí už týden neregistruju obtíže tohoto typu. Je pravda, že teplá voda je příjemná, jen se toho trošku bojím (ještě než jsem vůbec věděla, že jsem těhotná, jsem si asi dvakrát dala fakt horkou vanu a byla jednou i v sauně
). Děkuji za koment. ![]()
Teplá vana. Lehla jsem tam celá, včetně břicha, celé těhotenství. Dítě žádné následky nemá, krom toho, že chce být pořád ve vodě
Teď to praktikuju znova, první týdny šílená bolest kostrče a horká voda byla jediné, co pomáhalo.
Pokud jsi na saunu zvyklá a v té vodě nemáš hodinu 90 °C, tak se pravděpodobně fakt nic nestane ![]()
@Chiruna25
Snažím se to tak brát, saunuju se celkem pravidelně a nejdu na krev, šla jsem ven vždy v bodě, kdy jsem se cítila příjemně rozehřátá a opakovala cyklus jen dvakrát. Jen teda ty vany si dávám fakt horké, tak asi zkusím jen teplou. Děkuji!
@Neboj píše: Více
Já bych se té horké vany upřímně víc bála ke konci těhotenství, přecejen se říká, že si máš dát horkou vanu a sklenku vína a rodí se. Ale osobně jsem to vyzkoušela a nepovedlo se ![]()
@Chiruna25 taky neznám žádnou ženu, které by tato babská rada zafungovala.
Prostě když se jim ještě nechce, tak se nechce a tečka, hehe.
@Neboj píše: Více
Já právě jo, tak jsem si říkala, že když jí to vyšlo, tak mně musí taky - ne, no, mé dítě čekalo na úplněk ![]()