Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky den, chtěla jsem se zeptat na CRL, které bylo 4,6mm v 6+5tt. Pani doktorka říkala že je to v pořádku a že i odpovídá 6+5. Me to přijde male. 😞 Jak jste to měli vy?
Podle tohoto zdroje je to v pořádku. https://jaknamaterstvi.cz/…cniho-stari/
Nestresuj se, tím ničemu nepomůžeš. Držím palce.
Je to v rámci normy OK.
Ale stejně nepobírám, že doktor, co na to má vzdělání a vidí to naživo, sdělí, že je to OK, a ty si pak jdeš k anonymům na emimino ověřovat, že to OK není? ![]()
Ty jsi byla teď na první kontrole a podle termínu poslední MS jsi 6+5 TT?
Přišla jsi domů z kontroly a googlíš a porovnáváš a zbytečně sama sebe děsíš? ![]()
Protože na začátku to není tak, že přijdeš, řekneš že jsi podle poslední MS v 6+5 TT a pak se změří CRL a musí to odpovídat 6+5 TT. Na začátku se přijde, změří se CRL, podle toho se odvodí stáří plodu. Jestli jsi 6+5 TT podle poslední MS, tak CRL krásně odpovídá. U mě by v 6+5 TT podle poslední MS neměl doktor na kontrole v ani jenom ze 4 těhotenství ještě pomalu ani co měřit. Všechny děti mám o týden a víc „opožděné“.
Ženy!
Jsem po několikátém IVF, po několik let. Minulý rok jdem prodělala zamlklé těhotenství. To co vedlo k tomuto těhotenství je několik měsíců plných injekcí, dvou narkóz. Tak ze ANO, ptám se všeho co můžu, bojim se a chci pro jistotu více názoru.
Tak ze, dekuju ![]()
Hele, mám za sebou minimálně to, co ty… a jestli můžu dobře míněnou radu - zkus se hodit do módu, že teď už je to stejně všecko mimo tvou kontrolu. A pokud ti doktor řekne, že je to dobrý, věřit mu, je to nejlepší, co pro svoje nervy můžeš udělat
Protože jakkoliv a kdekoliv budeš jinde gůglit, tak se vždycky dočteš, že na tom byli lidi „líp“, embryo bylo větší, srdíčko naskočilo dřív… a taky lidi, co na tom byli jak ty a nakonec to nedopadlo. Ono koneckonců ze stavu „všecko je vzorně dle tabulek“ to může být do pár hodin v háji a naopak ze stavu „mělo by to teď být víc, ale naděje umírá poslední“ to mimčo na pohodu dožene. Nejn těhotenství, ale i následné mateřstí je prostě velká neznámá a vždycky, vždycky se najde důvod, proč moct stresovat. Tak nohy hore a držím palce ![]()
@Lucie58 píše: VíceŽeno, tak podle toho taky piš příspěvek!