Vitamíny pro těhotnou vegetariánku (1. trimestr)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.2.26 18:23

Vitamíny 1. trimestr

Zdravím :)

jsem momentálně poprvé těhotná (7+6) a od zjištění těhotenství jsem nasadila pregnafolin 1, vitamin d 2000ui a omega 3 z řas.
V úterý jsem byla na gynekologii na potvrzení těhotenství a ptala jsem se na vitamíny, kde mi paní doktorka řekla, že omega je zbytečná, i přes to, že jsem vegetariánka a d je za ni zbytečně vysoké, že mi stačí pregnafolin. Nechci nic zanedbat, ale také nechci nic pokonit.
Na internetu jsem se dočetla, že jsou tyto vitamíny celkem podstatné. Jdu se tedy zeptat na názor, co jste braly, co vám doporučily doktorky atd.
Předem děkuji za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5941
4.2.26 19:03

Pro to dítě je to zbytečné vše. To co potřebuje si bere od tebe. Stačí jen kyselina listová.
V podstatě ty těhotenské vitaminy jsou pro tebe a pokud máš kvalitní jídelníček, tak nepotřebuješ tablety.
Základními vitaminy ale nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10898
4.2.26 19:06

Brala jsem jen listovku. Stejne jsem hodně zvracela, takže strava šílená. Deti ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
4.2.26 20:09

@sabina.a.11 nejlepší je zajít na krevní testy a nechat si zjistit, zda ti něco nechybí a to případně suplementovat :wink:
Jinak se moc nedá určit, jaká je vhodná dávka. Já třeba teď krom té listovky skoro nesuplementuji, protože mi je furt špatně a představa polknutí těch tablet mi dělá ještě hůř 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.2.26 20:48

Já jsem brala pouze listovku a u třetího nic, protože jsem ho zjistila až v 17.tt. A zdraví jsou všichni tři až moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76293
4.2.26 21:38
@sabina.a.11 píše: Více
:D jasně, že je na internetu napsané, že jsou vitamíny podstatné, z čeho by farma lobby žila?
pak jsou jiné studie, že syntetické vitamíny jsou naprosto neúčinné, kup si listovku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
4.2.26 23:05

Já beru Femibion - ve dvojce je omega, takže není třeba brát zvlášť.
Kyselina listová je nejdůležitější. Doktorka mi doporučila brát hořčík. A plus teda beru vápník, protože nemůžu mléčné výrobky a probiotika beru taky.
A beru železo, protože jsem chudokrevná.
Vitamin D jsem chtěla v lékárně, ale lékárnice mi řekla, ať se prvně domluvim s doktorkou, protože vysoké dávky mohou prý škodit.

Je to opravdu hodně individuální, klidně bych si nechala udělat krevní rozbor, jestli mám něčeho méně a podle toho doplnila. A dávejte si pozor, zda jsou vitaminy vhodné pro těhotné - někdy totiž ne z důvodu netestovaní - s tím jsem se setkala hlavně u kolagenu, před otěhotněním jsem brala mořský kolagen, ale pak jsem zjišťovala a ten co jsem měla, tak není vhodný.
Kolagen beru nárazově při problémech s kolenem, začala jsem brát až teď ke konci, kdy začalo zlobit a vhodný je colafit pro těhu.

A dávejte si pozor na dávky, protože něco je obsaženo v tom multivitaminu pro těhu, tak ať se to nenásobí na dávku, která už není doporučovaná.

Je to docela maturita, jen je třeba nad tím chvilku posedět a rozepsat si. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.2.26 05:07

Považuji za nejdůležitější Omegu.. Užíváme z ryb..Brala jsem vždy i mimo těhotenství. A dávám i dětem od roku, celoživotně. Někdy uděláme letní pauzu.
Produkt s kys. listovou je taky důležitý v prvotním období. Déčko je za mě taky zbytečně vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22849
5.2.26 06:50

@1Pears1 taky všichni užíváme omegu, jakou kupujes?

Jinak já brala kys. listovou a gs mamavit - ale pozor ten po jídle, jinak mi bylo zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.2.26 07:31

@lucynka25 Střídáme to. Děcka mají poslední dobou rády ochucené rybičky, takže Omega Marine, Walmark nebo i méně známé produkty z menších lékáren. Z olejů mám ráda výrobky firmy Nutraceutica. Mají i olej pro kojence, který se kape po kapkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí