Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím holky. Tak k mému problému. Moje dcera 3a pul měsíce. Večer už spávala hezky. V 8hodin usnula a budila se az kolem 1 na prvni kojeni a pak mezi 5-6. Ale nastal úplně obrat. Usíná teda v 8. Ale tak v půl 12 se probere poprvé. Tak ji nakojim a pak co hodinu se to opakuje. Zkoušela jsem dávat dudlík. Dřív si ho vzala a spinkala dál. Teď prostě mrčí a háže sebou do té doby, než nedostane prso. A nedudla ho jen tak, ale saje. Nemůže mít přece po hodině hlad ne? Děkuju Vám za rady.
Tak touha po kontaktu? Je malickata, ma narok. Ja mela deti u sebe v posteli, pohoda, byly klidne, ja se vyspala.
Naprosto normální. Budí se kvůli tomu, že přes den už hodně vnímá a v noci to hlavička zpracovává. A jelikož je nervová soustava ještě nevyzrálá, tak jí to budí a u prsa se sáním potřebuje uklidnit.
@Tarjei joo to ja ji mám od narození v posteli. Vyhovuje to mě i jí. Ale spíš mě zarazilo, že se to spaní tak z ničeho nic změnilo. @Cute.im.not.cute to by tak pila i pres den, ale to ji dávám jako obvykle.
@Aduš8 to mě už taky napadlo. Byli jsme toriz o víkendu na vítání občánků. A když jsme došli domů a uspala jsem ji, tak se pořád lekáním probouzela. Za jak dlouho se to tak srovna?
@Barunka456 to je hlavni urceni deti, dokazovat rodicum, ze vsechno je jinak
fakt, je lepsi s nicim nepocitat.
@Tarjei to máte pravdu. Když už se člověk jednou zaraduje, že je něco konečně fajn. Tak v zápětí už je to jinak. ![]()
Muj prvni se kolem tech 3 mesicu zacal hodne budit, protoze mel hlad. Pres den normalka, ale v noci asi jak byl klid, tak ho to budilo. Mesic jsme se trapili, ja se furt snazila zvysit produkci, coz se mi nepovedlo a od toho 4. dostacal redenou kasi na noc a byl klid. Tot ma zkusenost. Jinak je to pravda, jak se clovek prizpusobi a upravi si rezim, uz je to vsechno zase jinak
@Barunka456 no, u syna to trvá už dva roky, jsou mu dva a čtvrt a pořád se několikrát budí a to i přesto, že jsem ho odstavila už před rokem. Spí se mnou, protože jinak bych k němu lítala v noci několikrát. Osmiměsíční dcera se v tomhle věku taky budila m, trvalo to asi měsíc a od té doby zase spí celou noc. Je to fakt u každého dítěte jiné
ale ať to bude, jak to bude, vždycky mi nejvíc pomohlo, když jsem se s tou situací konečně smířila a nebrala ji jako výjimku. Pak mě případné zlepšení moc potěšilo
@PaníKadrnožková uvidim jak dlouho to bude trvat. Musim vydrzet aspon do tech 4mesicu, pak clovek muze dat i ty kasicky.
@Aduš8 tak doufejme, ze to je jen obdobi. Mate pravdu. Lepsi je se smirit a pak ma clovek radost ze zlepseni. ![]()