Noční - já a manžel
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Primarne bych se presunula na protismenu, kde jsou vztricnejsi a dodavala rozpis smen manzela co nejdrive. A pokud to nepomuze, tak zacit prudit se zakonikem prace, neb jsou povinni ti vyhovet, pokud tomu nebrani vazne provozni duvody, coz neochota pri planovani fakt vaznym duvodem neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus tu kamarádku, jestli by ti projednou nepohlídala přes noc, něco jí za to nabídni. V práci budeš muset být asertivní a říct, že to bylo naposledy, jinak budeš nucená odejít. Což by pro tebe stejně bylo lepší a nejspíš to tak časem dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamkam píše:
No pokud to v práci opravdu nejde vydupat a nebude to pravidlo, tak si zaplatit na noc hlídačku z nějaké ověřené agentury. Nebo nemohla by mala přespat u nějaké kamarádky?
Pokud na vaše potřeby nebudou brát ohledy dal, tak bych si hledala novou práci. Neřeknu, kdyby šlo o nejakou blbinu, ale dítě doma?
Kam kam, tak záleží co zakladatelka dělá. Mne by to třeba nevadilo, ale pak mi naběhnout 2 dovolené, 3 OCR+ neschopenka a prostě to už neprehodim. Nemám pak lidí. A už takhle se můžeme zblaznit. Ono to chce někdy koukat i dál. Sama mám doma děti. Prosím anonym.
- Citovat
- Upravit
Je potřeba si to vyjednat. Pokud je možné, že by si přešla do jiného týmu, tak to je docela slušná páka, jak na svou šéfovou působit.
Ideální je, když za to, že ti udělá laskavost něco nabídneš - např, že tedy vezmeš nějaké hodně neoblíbené směny (po té co se to zkoordinuje se směnami tvého muže, aby se situace neopakovala) a nebo tak něco.
Další možnost je, že se domluvíš s nějakou svoji kolegyní, že vezme tu směnu, na kterou nemůžeš a směny si prohodíte a za šéfovou přijdete už s konkrétním řešením, se kterým ona bude mít minimálně práce.
Je ale potřeba to vyjednávat dostatečně včas. aby se minimalizoval chaos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Dnes sem řešila se svou teamleadrovou menší problém ohledně šichet.
Jedeme na dvousměnný provoz, což je fajn, ale holky nikdy neví co si vezmou za šichtu(podle počasí)Pracuju ve fabrice…
Dneska jsem řekla kolegyni, že nemůžu mít noční, když muž bude mít taky. Máme doma skoro tříleťačku, takže ji doma samotnou nechat nemůžem????
Bohužel babička ji odmítá v noci hlídat a přes den taky, to by nešlo. Přes to vlak nejede.
Pohlídá když máme ranní, odp, vždy to bylo přes střídačku, takže ji hlídala max 4-6 hod.
Teamleadrová mi řekla, že bohužel, prostě to noční musím dělat i když muž má noční. Pŕitom ví, že mám malé dítě. Když jsem se zeptala teamleadrové z druhé směny jestli bych mohla být u nich, kdyby sme měli oba noční, tak že jo a bez problému. Moje teamleadrová chce mít stálé operátory, tomu rozumím ale když to nejde tak to nejde.Co byste mi poradili? Dost mě to dneska nakrklo…když jsem dělala třísměnný provoz, bylo vše ok, s mužem a babi sme se prostřídali.
Výpověď nechci dávat, jsem tam od 1.3.,hned jak mi skončil rodičák ajsem pŕímo pod kmenem.
Děkuji
Nějak tomu nerozumím. Do teď jste noční řešili jak? Kdo hlídal dítě? Nebo chodí do školky? Píšeš skoro 3 roky a od března pracuješ na směny? Původní dohoda se zaměstnavatelem byla jaká?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
Dnes sem řešila se svou teamleadrovou menší problém ohledně šichet.
Jedeme na dvousměnný provoz, což je fajn, ale holky nikdy neví co si vezmou za šichtu(podle počasí)Pracuju ve fabrice…
Dneska jsem řekla kolegyni, že nemůžu mít noční, když muž bude mít taky. Máme doma skoro tříleťačku, takže ji doma samotnou nechat nemůžem????
Bohužel babička ji odmítá v noci hlídat a přes den taky, to by nešlo. Přes to vlak nejede.
Pohlídá když máme ranní, odp, vždy to bylo přes střídačku, takže ji hlídala max 4-6 hod.
Teamleadrová mi řekla, že bohužel, prostě to noční musím dělat i když muž má noční. Pŕitom ví, že mám malé dítě. Když jsem se zeptala teamleadrové z druhé směny jestli bych mohla být u nich, kdyby sme měli oba noční, tak že jo a bez problému. Moje teamleadrová chce mít stálé operátory, tomu rozumím ale když to nejde tak to nejde.Co byste mi poradili? Dost mě to dneska nakrklo…když jsem dělala třísměnný provoz, bylo vše ok, s mužem a babi sme se prostřídali.
Výpověď nechci dávat, jsem tam od 1.3.,hned jak mi skončil rodičák ajsem pŕímo pod kmenem.
Děkuji
Ze zákona tě nemůžou nutit, když máš malé dítě. Já mám také tříletou a manžel dělá také ve fabrice. Narovinu jim řekl, že noční dělat nebude, jen ranní a odpolední, protože by neměl kdo hlídat dítě a nebyl absolutně žádný problém. U bezdětných to neprošlo, ti musí, ale on tím, že máme malé dítě mu vyšli bez problémů vstříc i když by ho na tu noční docela potřebovali. Klidně si to podej i písemně k vedení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamkam já bych malou nenechala.Ty otazníky mi tam vyskočily po smajlíku…ale kolegyni to schválně řeknu,jestli ji mám nechat doma samotnou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A babička ji nepohlida? Já po noční vypravila děti, zalehla. V 15h stála u školky, fungovala okolo děti. Večer je uložila a jela na noční. Ráno přijela, vypravila, lehla, v 15h školka a znova…Blby je, pokud nemáte hlídání přes den.
Dcera do školky jde v září.A babička odmítá v noci hlídat.Furt mi dává sežrat že žena nemá dělat noční a zvlásté NE s dítětem…že ona měla jen ranní,ale kolik toho taky prostřídala.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dcera do školky jde v září.A babička odmítá v noci hlídat.Furt mi dává sežrat že žena nemá dělat noční a zvlásté NE s dítětem…že ona měla jen ranní,ale kolik toho taky prostřídala.
No ale to by nebylo hlídání jen v noci, protože když přijdeš z noční, jdeš spát, takže by hlídala ve dne v noci. to se jí nedivím, že nechce.Já bych taky nehlídala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
No ale to by nebylo hlídání jen v noci, protože když přijdeš z noční, jdeš spát, takže by hlídala ve dne v noci. to se jí nedivím, že nechce.Já bych taky nehlídala.
Tak ve dne by bylo dítě ve školce ne, takže by zakladatelka přišla z noční, vzbudila dítko, odvedla do školky, pak zase vyzvedla… A ještě pokud jsem to tak pochopila, tak se jedná o směny, kdy se potkají obě noční s mužem, tak kolik jich může být do měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tak když si pořídím dítě, musím tomu podřídit i práci, těžko můžou dělat oba na noční, babička hlídat nechce, tak mají smůlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nějak tomu nerozumím. Do teď jste noční řešili jak? Kdo hlídal dítě? Nebo chodí do školky? Píšeš skoro 3 roky a od března pracuješ na směny? Původní dohoda se zaměstnavatelem byla jaká?
Když jsem nastoupila,měla jsem jen ranní a odpolední.
Poté se linka rozjezjela na 3-směnný
Napíšu to takhle-
Muž ranní-já noční
Muž odpo-já ranní
Muž noční-já odpolední
Nikdy jsme neměli noční oba dva.
Když jsem měla jen ranní a odp,tak nám vycházeli sem tam stejné šichty
U toho třísměnného už ne
Když jsem byla po noční a muž měl ranní,malou jsem odevzdala po obědě a šla spát.Chlap přišel k babi po ranní pro malou a byli spolu do večera,pak přišli domů.
Když jsem měla ranní tak se chlap staral do oběda a pak jak jsem došla domů tak byla předávka dcerky
A jak odpolko a muž noční,tak do 12.30 se mnou,večer chvilku byla dcera s mužem,a chlap šel na nočni.A babi ma mě čekala do 22.30 a šla domů
Takže asi tak,to bylo fajn
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Když jsem nastoupila,měla jsem jen ranní a odpolední.
Poté se linka rozjezjela na 3-směnný
Napíšu to takhle-
Muž ranní-já noční
Muž odpo-já ranní
Muž noční-já odpolední
Nikdy jsme neměli noční oba dva.
Když jsem měla jen ranní a odp,tak nám vycházeli sem tam stejné šichty
U toho třísměnného už ne
Když jsem byla po noční a muž měl ranní,malou jsem odevzdala po obědě a šla spát.Chlap přišel k babi po ranní pro malou a byli spolu do večera,pak přišli domů.
Když jsem měla ranní tak se chlap staral do oběda a pak jak jsem došla domů tak byla předávka dcerky
A jak odpolko a muž noční,tak do 12.30 se mnou,večer chvilku byla dcera s mužem,a chlap šel na nočni.A babi ma mě čekala do 22.30 a šla domů
Takže asi tak,to bylo fajn
A co se týká dalšího dne,hlídala by zhruba od 12 hod do 19.30 a pak v noci.Ale to dcera chrápe celou noc ![]()
- Citovat
- Upravit