Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já vlastně radu nemám, jen zkušenost, že v tom nejsi sama. Moje dcera byla to samé - začala se budi zhruba v půl roce, klidně i osmkrát za noc a nic jiného než kojení ji neuklidnilo. Trvalo to zhruba do 20 měsíců a nemělo na to vliv vůbec nic. Ani to, kolik jídla snědla přes den, ani zavedení Sunaru večer před spaním zhruba v roce. Připadala jsem si jak zombie tím přetrhaným spánkem. A pak to najednou přešlo úplně samo. Řešit to znovu, tak se asi místo toho, jak ji to odnaučit, soustředím na to, jak minimalizovat následky na sobě. Např. tím, že bych koupila širší postel, abychom se tam pohodlněji vešli.
Nám pomohlo u obou děvčat UM. U starší jsme na něj přešli hned a ihned začala normálně spát, u té mladší jsme přecházeli cca 1-2 měsíce postupně na UM a po úplném přechodu se spaní upravilo na snesitelné stávání 2-3 za noc.
Odkojila jsem dvě, obě 2,5roku.
To kojení po hodině je poměrně běžné, měla jsem to tak i v těch 2 letech..jak kdy.
Holky spaly se mnou, jinak bych byla úplný zombie a obsluhovaly se v noci samy
spíte spolu nebo musís vstávat? Řadu jinou nemám
na noc jsem dávala husté zeleninové polévky, velkou porci a stejně
spíš je to o že blízkosti taky. Když jsem přestala kojit tu mladší dceru, budila se mi stejně ještě asi 3m než si zvykla ![]()
Zdravím,
prosím o radu, jak omezit nebo odnaučit noční kojení.
Máme 10 měsíční holčičku. Momentálně je vzhůru na kojení každou hodinu. Začala se budit kolem půl roka, mysleli jsme si, že je to od zubů, ale už je to několik měsíců a stále žádný zub nemá. Snažila jsem se zachovat spaní v postýlce, ale kvůli častému vstávání a následnému uspávání ji teď mám u sebe v posteli.
V poslední době už mám pocit, že situaci nezvládám. Každý den se budím nevyspalá a prsa mám úplně rozžvejkaný, začaly se mi i dělat záněty.
Snažím se hlídat, aby přes den dost jedla, zkoušela jsem jí dát na noc UM, ale to odmítá, dudlík nikdy nechtěla.
Moc jsem si přála kojit do dvou let, ale teď už přemýšlím o odstavu. Nejradši bych samozřejmě kojení jenom omezila, nevadilo by mi vstávat třeba 1-3× za noc.
Budu ráda za každou radu
Příspěvek upraven 26.09.24 v 07:36