Noční počůrávání 3,5 roku

10
11.1.15 20:45

Noční počůrávání 3,5roku

Ahoj maminky :-), prosím o radu. Dcerce 3,5 roku jsme vzali před 3 měsíci plenky na noc, aby se naučila v noci nečůrat. Před den to všechno zvládá od 1,5roku (dokonce vydrží i 3h. v autě). V noci se, ale stále počůrává.. Před spaním naposledy pije (vodu) v 6h. večer (chodí spát v 7,30h.), když má žízeň, dám jí jen cucnout. Pak jí vynáším na WC po cca 2h. a naposledy kolem půl noci a stejně se do rána počůrá :( A to to někdy stihne i mezi vynášením. Občas se stane, že vydrží a ráno je suchá, ale to je hodně málo. Má tvrdý spánek a nic jí nevzbudí, ani to, že se počůrá a spí v mokrém. Do školky zatím nechodí a nemocná není. Poradíte mi prosím, co s tím nebo jak na to? :nevim:
Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35489
11.1.15 20:48

U nás to same, tak jsem zvědavá, co kdo napíše. Podle me se to ale upraví věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30476
11.1.15 20:50

Mojí dcerce se to do zhruba čtyř let taky stávalo - ne pravidelně, ale stávalo. Upravilo se to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
11.1.15 20:51

@jangrs nijak. každé dítě v tomto dospěje jindy, mě se občas počůrá ještě 5ti letý syn. do 4 let se počůrával běžně. nevzbudilo ho nic a ráno v tom klidně hodiny ležel a nevadí mu to dednes:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
11.1.15 20:54

Ještě na to není zralá. Dávala bych jí plenku na noc dál, dokud nebude mít třeba týden sucho. pak bych zkusila bez ní. Asi do 5 let se to neřeší, pokud nemá nějakou nemoc. Vývoj centr. nervového systému probíhá u každého jiným tempem, nakonec se to ale srovná. Mám s tím vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21960
11.1.15 20:54

Mam pocit, ze do 5 let se to neresi, pak uz leky. Ale mozna bych pro klid duse vse zkonzultovala s lekarem a pripadne nechala udelat kultivaci moci nebo i vysetreni ledvin. I kdyz to je asi predcasne. Podle me by takto stare dite melo vydrzet celou noc, pokud nema zdravotni problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
11.1.15 20:56

Máme stejný problém, stejně stará holčička. Bez plen přes den taky přesně od roka a půl :-) S tím rozdílem, že se počůrává i po obede a chodí do školky. ve školce se teda počůrává naštestí jen tak obden. Snažila jsem se pred nástupem do školky udělat maximum - nedávala plíny a pořád prala, budila… Nepomohlo nic. Ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že dítě má na to nárok DO 4 LET. Některé děti prý prostě nejsou ještě zralé a nedokážou to. Hlavně kolem toho nemáme dělat povyk a pořád dokola to neřešit, abysme dítěti nezpůsobili problémy. Prý není dobré v noci budit - díte se nevyspí. Logiku to má, taky bych nechtěla, aby mě někdo třikrát za noc budil. Občas zkusím plínu nedat, kdyby náhodou, zatím stále mokro. Suchá je tak jednou za 14 dní…Je fakt, že dcera hodně pije. Nezbývá než doufat, že to časem přejde. Mě nejvíc trápila ta školka, kupodivu to berou v pohodě, prý není jediná. Ráda si počtu rady ostatních :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
11.1.15 20:56

Syn to ma taky. Plinu jsem mu na noc zkousela vzit a vratila. Zkusim to zas v lete nebo tak nejak. Az bude pripraveny tak bude. On je ve vsem tak trosku pomalejsi, tak neresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
11.1.15 20:58

Moje malá 2.5 roku má na noc plínku taky a neřeším to až bude týden v kuse sucho, zkusím to sundat :) Synovi jsem to takhle aplikovala taky a krásně se odplenkoval sám. Když jsme dávali 14 dní jednu a tu samou suchou plínku. Tak jsem jí už jednoho dne prostě nedala. Máma mi vyprávěla, že její bratr, nyní právník se počůrával normálně denně do 5 let a nijak ho to nepoznamenalo. Klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
11.1.15 21:00

Já tvrdím, že v noci se to těžko ovlivní a dítě za to nemůže. Rozhodně nejsem zastáncem v noci budit a dávat na nočník, podle mně není dobře dítěti přerušovat spaní. Dala bych zpět plínu, příležitostně bych se zmínila dětské, ale podle mého má ještě minimálně rok čas, než by se to mělo začít řešit ( a to jsem z těch přísných, co se plín týče:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
11.1.15 21:01

Noční počurávání, resp. počurávání během spánku, se toleruje až do 5 let..Lékaři nedělají problémy, problémy dělají případně školky.
Aby se mohlo dítě vzbudit k vyprázdnění během spánku, musí být splněny dvě podmínky - musí se vytvořit „spoj“ plný měchýř a následné probuzení. A musí se vytvářet dostatečné množství hormonu, který během spánku zahušťuje moč a zajišťuje, aby se jí vytvářelo menší množství než přes den.

V noci budit a vynášet na záchod je kontraproduktivní. Pokud se dítě nevzbudí, stejně močí ve spánku a ten návyk se jen podporuje. Pokud se pořádně vzbudí, tak potom mnohdy nemůže usnout a ruší se tím jeho(ale i Tvůj spánek, mě by šlehlo)..Nejlepší řešení je používat plenky na noc a nechat spát, než k tomu dozraje samo.
U někoho trvá to „dozrání“ ještě déle a taky je to normální. Na občasné noční pomočování trpěla moje sestra až do 8 let..Taky obíhala doktory, jestli má v pořádku ledviny atd. Dostala i nějaké léky. Nic nepomohlo. Potom najednou, jako když utne. Tento problém ustal a už se nikdy neobjevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.1.15 21:02

My jsme to tak dlouho zkouseli az se to pak casem podarilo…kolem toho 3,5 roku se nam taky kolikrat řádně v noci zdojila :) Ted nam budou 4 a uz je to uplne v pohode…takze to podle me chce cas a netlacit na pilu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9263
11.1.15 21:06

Dcera spí bez plíny asi měsíc a to jí je skoro 5!Do té doby prostě nic nezabíralo, došla si k tomu věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
11.1.15 21:15

Ahoj,

Tak ja přidám nas případ… Synovi je 5,5, pliny mel dlouho, ve 2,5 jsme ji odstranili prez den a v noci az skoro ve 4… To se během par dni naučil bez problému, buďto se vzbudil na curani nebo necural vubec, bylo to v létě o prázdninách, kdyz nechodil do skolky… Bum, zari, školka a od 1.9. se proste pocurava… Uz to trva rok a pul… Je to na palici, jsem bezradna, všechna vyšetření ma v poradku… Nejhorší ale je, ze cura hrozne moc… X krát za noc… Pri vyšetření ledvin mi dr rikal, ze kluci to maji posunuté, ze az do 6 let… Posledni variantu, kterou porad zvazuju, je vytrhnuti nosních mandli. Takze ja denně x krát za noc vstávám a vodim na wc… Ale většinou to proste nevyjde, buďto ja usnu ja Baryk a nedám ho a nebo je schopnej i treba 2× po hodině curat…

Prez den, kdyz usne, na curani se vzdy vzbudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
11.1.15 21:22

Staršímu synovi jsem sebralaplíny ve 4,5 letech. A i pak jsem dávala ještě než jsem šla spát vyčůrat, ale tak že jsem ho vzbudila aby tam došel sám. Nestalo se do té doby snad nikdy, že by měl plínu přes noc suchou. Dnes je mu skoro osm a v pohodě se v noci vzbudí když se mu chce. prostě k tomu dozrál později a nepomohlo by ani kdybych se stavěla na hlavu. Jeho to nevzbudilo a klidně spal v mokře. Mladší přestal potřebovat plínu v noci asi o víc jak rok dřív a ten ji míval suchou. Prostě každé dítě je jiné a toto je podle mě věc, kterou nejde naučit.
Navíc mám v rodině zkušenost kdy se za každou cenu snažili odplenkovat dítě na noc, budili v noci každé 2 až 3 hodiny. No časem se povedlo, ale ještě několik let potom se to dítě několikrát v noci vzbudilo a šlo na WC a napít se. Řekla bych, že mu tím docela dost narušili spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí