Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mame maly byt. to sme zkouseli asi dve noci spat na gauci ale u mal to nemelo moc velky efekt
V kolik chodí spát večer?
Mám doma 18 ti měsíčniho a občas se mi v noci také probudí, není to pravidelně a rozhodně přitom nepláče.
Většinou je to když usne brzo a má naspáno, hodku muze povidat v postýlce a pak si pokračuje ve spaní.
Opravdu nechcete zkusit sebrat ten dudlík? Syn mi dělal něco podobného od roku a půl. Budil se protože hledal dudlík. Když jsem mu ho v 18 měsících vzala úplně( od roku ho měl jen na spaní) za tři dny se srovnal a spal celou noc. Asi pochopil, že dudlík není a nemusí ho hledat. Teď se čas od času vzbudí a jde za náma do postele, ale to až nad ránem. Většinou když ho vzbudí mladší bráška (v 5 se budí na mlíko), tak se jde na hodinu, hodinu a půl dospat k nám.
Pokud nechceš zrušit dudlík a čaje a mlíka v noci, tak to lepší nebude. V roce jsem nejmladšímu vzala dudlík, 2 noci fňukal a poplakával a od té doby spí celou noc. Mlíko nebo čaj jsem svým dětem nedávala v noci od půl roku nikdy, to bych si zadělala pouze na noční buzení.
U nás dudlík nevadí - potřebuje ho jen na usnuti. Ale co zabralo perfektně je miminko! Co je malý s námi doma, tak starší syn chrni celou noc
takže ja doporučuji se rozmnožit
@Tichošlápek hmm, u nás to moc nezabralo
takze vstávám cca 2× (díky bohu už jen 2×, výjimečně 3×)k dvouletákovi a pak k miminu.to anštěstí zatím nevstává co půl hodiny až co hodinu, jak předtím ten první ![]()
Už nevím jak dál. S manželem začínáme být vyřízení. Nechápu že někomu spí dítě celou noc třeba od narození a my doufali, že po roce se to zmení a nic. Za noc se minimálně 2× až 3× budí a bud fnáče, že nemuže hned najít dudlík (o vysazení dudlíku jsme přemýšleli ale nemužeme si zatim dovolit pár nocí nespat a bdlíme v bytě a sousedi by nás za chvíli vystěhovali a taky vím o známé která odbourala dudlík a tím i odpolední spaní, a toho se taky bojím) a když najde dudlík, tak stejně neusne a mele a mele, nebo chce s postylky tak si lehne vedle me, dělá pře ze mě přemety, chodí po pokoji, po hodině až dvou si de ke sve postylce, ze hodla pokracovat ve spanku. Tak ji tam dam a za chvili spi. To chození není každou noc, ale tak 3× do tydne určitě. Někdy když nestačí dudlík, jdu pro flašku čaje nebo blička a taky bud hned usne nebo ne a nasleduje podobny scénář. Přes den ji nechavam spat dve hodky, jinak byva protivna, i kdyz ji chci budit po hodine. Parkrát i pres den nespala, nebo sem se ji snazila vycerpat venku, ale bezvysledne. Obcas se mi zda, ze v noci spi lip kdyz je treba zavrena doma, ale to je jen pocit

Kazdy den se snažím s ní být venku. Ted kdyz je hnusne taka pson minimalne hodinu, pres leto i 4 nebo vic (bydlime v byte a nemame zahradu, tak pres leto je to horší).
Já už si vážne nevým rady, manžel už začal naštvaně žertovat, že podá malé prášky na spaní (legrace) ale važne už nevíme kudy kam. Takhle to mamé od pul roku života, do pul roku se budila jen jendou za noc a my si stěžovali