Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mikys ja to vubec nehrotim, jen prave nevim, jestli bych nemela zacit
starsi mu nocnik ukazuje, sama do nej obcas jeste jde, on jednou jde a jednou ne, takze enchat ho s holym penisem je risk:) potahy na matrace apod uz byly prane snad milionkrat:D koberecek, co byl v detskym pokoji jsem cistila 3 x a tedka uz je schovany. Tedka to je tak, ze je vetsinu dne s plinkou, pred koupani, po koupani pri prevlikani dostava moznost zkusit nocnik.. ![]()
@MarieOVMUC
Tak to ja ho naopak mam cely den bez plenky, akorat na spani a na ven davam plenku. My ale nastesti nemame koberce, takze setru a je to. Nocnik mame vzdy v mistnosti, kde zrovna jsme (v 1+1 to neni takova prace prenaset
), aby nemusel pro nej nikam behat.
No..chtěla jsem poradit ale nebudu tady provokovat, jelikož se jedná o jinou věkovou kategorii ![]()
@Mikys taky nemam koberce, ale plovoucky a gauc a plno dalsich veci, ktere neni dobre pocuravat
do 18 ti mit plinku nebude, to nejak dopadne, jak mu vice sepne v hlave
nejsem z tech matek, co by decko nutily a nebo posazovaly na nocnik od 6 ti mesicu, kolikrat jsem i cetla, ze je to skodlive a ikdyby ne, prijde mi to uhozene, tak asi resit fakt nebudu. ![]()
@MarieOVMUC já jsem jedna z těch ujetých matek..posazovat jsem teda neposazovala (ona si celkem pozdě sedla všeobecně) ale od 5ti měsíců jsem držela nad miskou (měla jsem pro ni látkové plíny a celkem mi vyhovovalo, že jsem to vždy po obědě odchytla) takže se sezením na nočníku pak nebyl problém a přes den bez plen je od 15ti měsíců…ale říkám, nechtěla jsem provokovat
s druhým to bude kdo ví jak, nebudu mít tolik času jako s první, ale aspoň už mám „volné“ plenky pro druhé dítě
Rovnou na wc a je o starost mene pokud to jde
Ja musela prcka vzdycky drzet aby ho zachod nespolkl ![]()
@mimi-111 píše:
Rovnou na wc a je o starost mene pokud to jde
Ja musela prcka vzdycky drzet aby ho zachod nespolkl
tak dcera chodi i na normalni wc, ale v noci chodi na na nocnik a pres den, jak se ji to hodi:) dcerka dlouho nemela ani naznak promysleneho curani a pak ze dne na den to zacalo:) tak opravdu nebudu resit
![]()
@verulicek píše:
@MarieOVMUC já jsem jedna z těch ujetých matek..posazovat jsem teda neposazovala (ona si celkem pozdě sedla všeobecně) ale od 5ti měsíců jsem držela nad miskou (měla jsem pro ni látkové plíny a celkem mi vyhovovalo, že jsem to vždy po obědě odchytla) takže se sezením na nočníku pak nebyl problém a přes den bez plen je od 15ti měsíců…ale říkám, nechtěla jsem provokovats druhým to bude kdo ví jak, nebudu mít tolik času jako s první, ale aspoň už mám „volné“ plenky pro druhé dítě
vsak nic proti, ja na to proste nemam cas ![]()
Ahoj holky,
začínám být bezradná. Syn 2 a 3/4, v září školka a nočník odmítá, záchod též, i čůrání venku. Když sundám plenu, tak zadržuje i třeba 3 hodiny. Potřebu udělá hned, když dám plenu nebo spodní prádlo. Ukazovala jsem na plyšákovi, chválila a slibovala hory doly a pořád nic. U staršího to šlo tak nějak samo v 2,5 roce. Děkuju za případné rady, jak na to vyzrát. ![]()