Nočník a jak na něj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.9.22 22:39

Nočník jak na něj

Dobrý večer jdu si pro radu. Jak dlouho vám trvalo než dítě chodilo na nočník? Můj syn 2 roky a 3 měsíce chodí na nočník ale neumí si říct. Prostě to musím vycítit já. A honem ho tam posadit. Snažím se mu vysvětlit že stačí říct mami čiči ale nechce se mnou komunikovat. Druhá otázka? Jak jste to dělali se synem venku když chtěl čůrat? Zatím sebou nosíme nočník. Ale zase neřekne si. Takže když to nevycitim počura se. Ale ono mu to nevadí. Hraje si dal jako kdyby se nic nestalo. Teď když je venku 12 stupňů tak se raději počura než aby sednul na studeny nočník. A když mu stáhnu kalhoty a vyndám pindíka tak nechce. Já už jsem v koncích nevím jak na něj. Je to období vzdoru? Jak s ním mám komunikovat? Na nočník jsem začala posazovat ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
21.9.22 22:51

Kluci chodili brzy, ale to je individuální. Nicméně k tomu venku - nikdy jsem nocnik nenosila a nenabizela. Však jsou to kluci. Zkus, ať si pindika drží sám a míří třeba na šišku, to kluky bavilo a chodili venku rádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7230
21.9.22 22:52

Za prvé dokud si sám neřekne dávat mu na ven plínu… za druhé netlačit na pilu… já u u dcery poprvé zkusila a nešlo to…počůraná co 15 min… po druhé asi 2 měsíce na to už vydržela hodinku.. a dávala jsem na nočník a nakonec to pochopila asi za den dva že se ji chce čůrat… co vím klukům to trvá dýl.. kašli na to zatím.. zkus to znovu za 2-3 měsíce. A ven mu prostě dej plínu!!! Já i pak když už si doma říkala ven plínu dala, i do auta na delší dobu.. na noc taky měla dokud toho prostě nedozrála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
21.9.22 23:01

Myslím, že ještě není zralý a přes zimu bych mu dávala na ven plínu. Další pokus třeba na jaře. Dítě umí na nočník když si řekne samo, ne, když to matka vycítí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
21.9.22 23:01

@Popoooooooooo hlavne na nej netlacit. Nas kadil i cural az do 2 let a 7 mesicu zasadne do plinky, pak mu to sepnulo v hlave ze dne na den a od te doby je bez plinky, i na noc. Vratila bych mu plinku, casem si rikat zacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
21.9.22 23:03

@Popoooooooooo taky mi kluci začali chodit na nočník docela brzy. Ale je to individuální. Ven jsem nočník nenosila. Venku zalévali kytičky, strefovali se do dírky apod. Doma jsem vždy po spaní řekla ať jdou na nočník a časem pochopili. Doma ale při učení chodili cca týden dole bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.9.22 23:07

Dokud to neni stopro, tak nechat plinu.
Na ven urcite a na doma klidne taky.
Proste na nocnik si ji stahne spolu s teplakama.
Rozhodne lepsi nez ucit curat do kalhot, to se pak fakt blbe odbourava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
22.9.22 06:53

Dokud si sám neřekne nebo sám nejde, tak za mě na nočník nechodí. Že ty to musíš vyhmátnout ještě neznamená, že ON to umí poznat. Neumí a když mu ani nevadí, že se počůrá, tak aspoň na ven dávej plínku. Doma si dál odchytávej a vysazuj, jestli chceš, ale dokud k tomu nedozraje sám, tak to bude jen na tobě. Až na to bude zralý, tak to půjde samo pomalu ze dne na den, i kdyby byl do té doby úplně v plenkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
22.9.22 06:57

Nijak- nechala jsem to na ni.. netlacila, na nocnik jsem ji davala jen po spani. Ve 2 a trictvte sama rekla, ze uz plenu nechce a ze vi, ze se kdyztak pocura. Nemela nikde nehodu a do mesice uz i bez pleny spala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
22.9.22 09:53

Přes zimu bych nocnik vůbec nehrotila. Kdyby si dite samo říkalo, samozřejmě bych ho vycurat venku nechala, ale jinak proste plena a zkoušet jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.22 12:30

Děkuji všem za radu. Já bych tolik netlacila na pilu. Ale tchýně do mě pořád. Má pořád řeči že už je mu 2 roky a 3 měsíce a neumí na nočník. Vezmu si vaše rady. Ven dám plinku aby mi nenachladl. Vydrží půl hodiny a potom se počura to už vím. Doma chodí na nočník. Chytne se za pindíka. Stáhnu kalhoty a sedne si a vyčůra se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85214
22.9.22 12:33

@Popoooooooooo no jo, jeste, ze zijeme sami a nikdo nam do niceho nekeca :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.22 12:34

Teď už jsem klidnější. Děkuji. Užijeme si podzim a nebudu se trápit nocnikem. :) Nejhorší jsou řeči nech ho počuraneho on si to uvědomí. Nebo takové řeči jseš velký kluk nesmíš se pocuravat. To říká moje tchýně a já vždy protacim oči. Já vždy když je nehoda říkám to nic podruhé se nám to podaří. Nebo když se vyčůra říkám šikulka jen tak dál. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.9.22 12:36

@Popoooooooooo to bych tchyni řekla, ať toho nechá. Akorát z toho dělá haló a on to pak bude zbytecne vnímat jako problém. Jinak ať si říká, co chce, ale ne před ním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.22 12:38

Musím ji to nějak taktně vysvětlit :) no bude asi naštvaná ale musím říct že to je pro syna nejlepší když mu nic říkat nebude :) ona mi řekla že když mu dám plinu je to krok zpět a dítě už nebude chtít na nočník 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze