Dcera kadi do kalhotek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Soher píše:
Jestli ji hubuješ, tak se nedivím..
Muzes mi vysvětlit proč se chytas jednoho slova z celýho textu? A odpoved k otázce je kde?
- Citovat
- Upravit
To chce klid, vím, že zrovna není uklidňující fakt, že toto dítě nezvládá pár dní před nástupem do školky, ale doufala bych, že tam to půjde. Uvidí jiné děti+ chodí na wc pravidelně. Třeba u nás si ze šatny chodí umýt ruce před hraním ještě a můžou se rovnou vyčůrat apod..A třeba bych to zkusila jako takovou bojovku, když se na to zkusí soustředit a řekne si alespoň i když bude chtít kakat, tak dostane třeba něco dobrého. U nás toto fungovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Muzes mi vysvětlit proč se chytas jednoho slova z celýho textu? A odpoved k otázce je kde?
Protože právě to jedno slovo je odpověď..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soher píše:
Protože právě to jedno slovo je odpověď..
Jakoze vylučuje stolici do kalhotek, já ji řeknu že se to tam nedělá, je odpověď na to proč to dělá? Asi nemáš děti viď.
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Dělaly mi to obě děti, dvojčata a celkem dlouho potom, co na nočník chodily čůrat
do školky nastoupily, nikdy tam snad nekadily, doma je doma
nakonec se mi párkrát podařilo je posadit ve chvíli, kdy se jim chtělo, do pusy lízo jako odměnu a už to šlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik má let, že má ještě pleny? Můj synek taky pár týdnů před nástupem do školky začal mít nehody. (To už byl ale 1,5 roku bez plen). Po nástupu to trvalo ještě snad dva roky
ale vždy si to nechal až na doma. Ve školce se nepo… nikdy.
Všechna možná vyšetření jsme podstoupili, ale zdravotně byl v pořádku. Tak jsem se řídila radou dětské, neřešit to. Vždycky jsem ho jen převlékla a nijak to nekomentovala. A časem to bylo lepší a lepší, intervaly se prodlužovaly než začal chodit zas na záchod jako dřív. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tohle presne byva casto dusledek uceni ve stylu „seberu mu plenu a on to pochopi“
.
Vysledkem je potreba do kalhot a blbe se to pak preucuje.
Asi bych to zkusila pres odmenovani kakani (jakehokoliv), pak prejit na to, ze bude hlasit dopredu (a odmenovat) a jakmile tohle bude pevne zvladnute, tak teprv zacit menit plenu za nocnik nebo zachod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco obdobného řešila sousedka, ale s tím, že synovi vzali ze dne na den pleny předn ástupem do školky a neřešili, že do té doby s ním nikdo netrénoval, nikdo nezkoušel vysazovat na nočník nebo záchod. Kluk se pokakával v MŠ ještě celý první rok, takže když děti jely na výlet, učitelky rodičům řekly, aby si ho nechaly doma. Nakonec to odeznělo samo a naučil se, ale trvalo to déle. Myslím, že pokud s dcerkou trénujete, zkoušíte a pokoušíte se o samostatnost i v kakání, je to to nejlepší, co můžeš dělat. Je možné, že třeba ještě není úplně zralá a nepozná, když se to blíží, pozná to až v okamžiku, kdy se to děje nebo je hotovo. Snažila bych se být trpělivá, zkoušet a trénovat dál, učitelky na toto upozornit - určitě to nebude první dítě s podobným problémem, které jim přijde do ruky. Držím palce, ať se to brzy zlomí, chápu, že je tohle veliká nepříjemnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S některýma dětma je to v tomhle složité.
Já byla na prášky, protože syn měsíc před 3 narozeninama pořád nosil pleny. Neustále jsem do něj hučela, vysvětlovala, ukazovala, při každé příležitosti. Nic nepomáhalo. Přestože dokonale chápal, k čemu nočník je, tak na něj nechtěl.
A jednoho dne se chlap vytočil, sebral mu plenku a po trošku divočejších prvních dnech, už syn chodil na nočník úplně sám. I kadit.
Nicméně si nočník sám postavil na určité místo, kde ho chce. Když potřebuje kadit, tak musí mít soukromí, pohodlí, klid. Jinak to nejde. Kamarádka své dceři udělala kolem nočníku takový trůn. Růžový koberec, blbinky, hračky kolem, voňavku a tak a postavili to do koupelny do koutku, kde měla soukromí. Švagrové tak dcera kadila do plínky až do 4 narozenin. Jinak bez problémů chodila na záchod. Ale jakmile chtěla kadit, tak přišla a řekla si o plinku. Nepomohlo vůbec nic. Až jednou si o ní neřekla a pak už ji nechtěla.
Myslím, že ty děti k tomu prostě musí samy dozrát. Pochopit to. Zjistit, že nočník je vlastně pohodlnější, než plína. Zkuste třeba koupit knížku a neustále vysvětlovat. Synovi se třeba hrozně líbila knížka „K čemu je nočník?“ Tu si pořád četl a asi mu i hodně pomohla s přechodem na nočník. Oni si to prostě musí spojit v hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
No, tohle presne byva casto dusledek uceni ve stylu „seberu mu plenu a on to pochopi“.
Vysledkem je potreba do kalhot a blbe se to pak preucuje.
Asi bych to zkusila pres odmenovani kakani (jakehokoliv), pak prejit na to, ze bude hlasit dopredu (a odmenovat) a jakmile tohle bude pevne zvladnute, tak teprv zacit menit plenu za nocnik nebo zachod.
Nemůže to být důsledek seberu plinu a on to pochopí. Protože nic takovýho u nás neproběhlo. Na nočník jsem ji nikdy nevysazovala, jednoho dne sundala plinu a chodila sama bez nehod. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Terezxx píše:
Kolik má let, že má ještě pleny? Můj synek taky pár týdnů před nástupem do školky začal mít nehody. (To už byl ale 1,5 roku bez plen). Po nástupu to trvalo ještě snad dva rokyale vždy si to nechal až na doma. Ve školce se nepo… nikdy.
Všechna možná vyšetření jsme podstoupili, ale zdravotně byl v pořádku. Tak jsem se řídila radou dětské, neřešit to. Vždycky jsem ho jen převlékla a nijak to nekomentovala. A časem to bylo lepší a lepší, intervaly se prodlužovaly než začal chodit zas na záchod jako dřív.
Pliny má jen na spaní. V listopadu ji budou tři roky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jakoze vylučuje stolici do kalhotek, já ji řeknu že se to tam nedělá, je odpověď na to proč to dělá? Asi nemáš děti viď.
Mám děti tři a ani jedno nepotřebovalo od roka žádnou plenku. Ale koukám, že ty jsi asi žádné mít neměla. Pokud totiž dítě v tomto věku zvládá toaletu, ale se stolicí má problém.. jedná se většinou o problém psychického rázu. A už podle toho, jak tu diskutuješ tady budeš úplně dutá.. takže chápu, odkud vítr vane. Holky je mi líto a ty si najdi asi psychologa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Soher píše:
Mám děti tři a ani jedno nepotřebovalo od roka žádnou plenku. Ale koukám, že ty jsi asi žádné mít neměla. Pokud totiž dítě v tomto věku zvládá toaletu, ale se stolicí má problém.. jedná se většinou o problém psychického rázu. A už podle toho, jak tu diskutuješ tady budeš úplně dutá.. takže chápu, odkud vítr vane. Holky je mi líto a ty si najdi asi psychologa.
A ve třech měsících seděli a papali svíčkovou viď.
očividně víc jak většina máme děti psychicky zdeptane dle tebe, vzhledem k reakcim b diskuzi.
Opět se ptám, jaká je tvoje rada maminko roku? Dceru nebiju, netrestam, nekricim na ni. Tím hubovanim bylo myšlené to co jsem už jednou psala. Že se to do kalhot nedělá. Jenže matky roku jako ty za tím vidí bůhví jaký trestání vařečkou, že? Chlad si žáhu na někom jiným. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den maminky nevěděla jsem jak diskuzi nazvat. V září se vracím na pár hodin do práce. Ale dcera stále kadi do kalhotek, a nevím jak ji odnaučit. Čůrá v pohodě na záchodě. Vykadi se buď do plenky při spánku nebo přímo do oblečení. Ptám se jí, slibuju, chválím, hubuju, vysvětluju a k ničemu. Od září jde do školky a já nevím jak ji to mám naučit a vysvětlit.