Doma zvládá chodit na záchod normálně, ve školce se pokaká

14.5.25 18:25

Nočník ve školce

Ahojky holky, máme takový problém, tak bych potřebovala poradit. Mám syna 2,5 roku už chodíme do školky. Doma normálně chodí na záchod, jak na malou tak i na velkou. Ale ve školce to na velkou prostě pustí do kalhot, ale na malou tam chodí normálně na záchod. Co s tím? Učitelka říká že to dělá pokaždé na procházce, ale mě to prostě nedělá 🤦 Už jsi začínám připadat jak Tatarka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2522
14.5.25 18:52

Nové prostředí, bez mámy, stres :nevim: můj dvouletý syn má pořád pleny, odmítá hrnec. Takže bude mít plenku asi i ve skole nebo nevim :,(

Příspěvek upraven 14.05.25 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 18:54
@Hannah pipi píše: Více

Náš odmítá ve školce chodit na velkou úplně. Předtím to pleny i dvakrát, během školky a teď nic.

• Citovat
  • Upravit
76306
14.5.25 19:00
@xavierka píše: Více

dvouletý má ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
14.5.25 19:10

@stinga fakt? To jsi mě uklidnila. Mamka do mě kutí, že by už mě ideálně na záchod. Jenže násilím ho na tom hrnci přeci držet nemůžu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17243
14.5.25 19:14
“Už chodíme do školky” Ty tam také chodíš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.25 19:20

On normálně na záchod doma jde, ve školce pouze na malou a na velkou to prostě pustí do kalhot, a nějak ksem z toho zoufalá no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
14.5.25 19:40

Je ještě malej, má na to nárok. To určitě i učitelka ví :nevim: Navíc ve školce je to prostě jiné než doma. Spousta dětí se tam i počůrá protože je třeba moc zabraná do hry a podobně. Nestresovala bych, doma bych pokračovala v tom co vám funguje a ono to naskočí i v té školce ;)

Hodně bych zvážila to nějak víc hrotit, dítě stresovat a podobně. Potom to dítě začne zadržovat a je to problém na roky. Jsou tu o tom desítky diskuzí. Dítě je na tohle hrozně citlivé. Hlavně v klidu, není to konec světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
14.5.25 19:55

To už jsou malému 2? Nechceš dát zase nějaké fotky do tvé diskuze? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
14.5.25 19:57

Nemohla by ho učitelka poslat s nějakým předstihem před procházkou? Ale pokud se mu na procházce rozhýbou střeva a chce se mu, tak co má chudák dělat, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
14.5.25 19:58

Dvouletý má fakt ještě dost času…dokud to nepochopí a sako.mu to nedocvaknennema smysl to nějak lámat přes koleno…dcera měla pleny taky ještě skoro ve 3 letech i přes den a pak to najednou secvaklo…na delší cesty je měla ještě nedávno protože měla problém dojít si někde jinde nez doma nebo případně teda ve školce. A na noc je má ještě ted…skoro ve 4…spí tak hluboce že ji ta potřeba v 50%pripadu nevzbudí, tak radši ji dám plenku než aby byla smutna tojo že má mokrou postýlku, že něco nezvládla…synovi byli 2 v prosinci, taky na nočník nechce, teď se naučil že po spaní po obědě si vždycky na chvíli sedne a občas si sedne i když vidí starší že jde…ale málokdy něco pustí..ještě to prostě nechápe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.25 20:13

@Aletheia ja to chápu nespěchám, je moc šikovný. Ale paní učitelka je z toho taky špatná. A mě to trápí. Není to soukromá školka a státní se nechce tímhle zabývat, bohužel. Tak jestli to nebude lepší tak myslím že prcka asi vyloučí. No uvidíme, jen jsem se chtěla trochu uklidnil že v tom nejsem sama 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
15.5.25 21:23

Vyloučit dítě z MŠ lze jen ze závažných a zákonem definovaných důvodů, což pravidelné vyměšování do kalhot při procházce není. Ale ano, teoreticky lze po zákonných zástupcích vyžadovat, aby si dítě přišli umýt či přebalit, protože toto není v náplni práce učitelů. Právo na vzdělávání v MŠ má každé dítě, bohužel tedy i to, které pravidelně nedokáže ovládat své potřeby, kdy to není jen jednorázová záležitost. Státní mateřské školy musí přijmout spádové dítě i pokud je ještě na plenách, což mnoho rodičů neví a zároveň ho kvůli tomu ani nesmí vyloučit, ale pokud chtějí, tak mají způsoby, jak toto rodičům znepříjemnit. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
15.5.25 22:10
@curria píše: Více

mhm - takže rodičům se nesmí znepříjemňovat, ale učitelky to můžou mít super příjemné, když budou mít vzdělávat dvacet pokaděných dětí :palec: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
15.5.25 22:18
@stinga píše: Více

Hele já sama v MŠ učím, mně to říkat nemusíš. 😀 Naštěstí v soukromé, i když pořád je akreditovaná, kde si bohudík můžeme dovolit děti na plenách nepřijmout a také je od jisté doby už nepřijímáme. 😇 I když pracuju s malými dětmi, tak jsem pořád jejich učitelka a ne chůva nebo osobní asistentka, takže tleskám každé ředitelce, která se za své pedagogy postaví a nenechá je vzdělávat těch dvacet pokaděných dětí, jako ta moje. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin