Nočník, záchod a plenky

37
14.4.16 07:39

Nočník, záchod a plenky

Ahoj holky, mám problém. Dcerce je 2 a půl roku a nedaří se mi naučit ji chodit na nočník. Když ji nechám doma bez plenky, pozná kdy potřebuje čůrat, ale na nočník, ani na záchod si prostě nesedne. Řeší to tak, že mi přinese plenku a řekne Vany ee. Když se ji pokouším posadit na nočník, či na záchod buď se šíleně vzteká a sedět nevydrží, v lepším případě chvíli vydrží, ale neudělá nic. Už jsem zkoušela nechat ji v počůraných punčoškách, což ji je absolutně jedno, slibovala všechno možné, ale stále nic. Začínám být zoufalá, neboť s plenamy mi ji nevezmou ani do školky. Poradí někdo prosííím??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
14.4.16 07:43

No sice už je jí 2,5, ale já si myslim, že na děti se v tomhle nemá tlačit. kor aby to znamenalo vztekání a řev při posazování. dala bych jí čas, do školky je ještě hodně měsíců. a v létě se tyhle věci trénujou líp. ještě bych jí chvíli nechala, pak s ní nakoupila hezký spoďáry, připravila nočník a když se počůrá, tak převlíkla, ale jinak nechala uzrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
14.4.16 07:54

U nás to bylo podobně…prostě si ho vzal do parády manžel, věděli jsme, že už je zralý, jenom je líný…prostě s ním trénoval nočník manžel, protože z tatínka je respekt. Do 14dní bylo po všem, sám se svlíká, ani neřekne. Kolikrát nočník používá jako zbraň, aby nemusel spát. :mrgreen:
Je bez plen na odpolední spaní, noční odbouráme do léta.
Držím pěsti, ještě před měsícem jsem byla stejně zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.16 08:00

Dva a půl už je dost a plno dětí v tomto věku už je bez plínky.
Mám stejnou zkušenost jako ty, mladší syn měl plínku ještě ve dvou a osmi měsících. Je tvrdá palice, takže když si umanul, že plínku pryč ne, tak bych se mohla stavět na hlavu a prostě plínku pryč ne.
Ve dvou a deseti měsících si sám řekl, že už plínku nechce a bylo to.

Holky ti tu možná poradí sebrat plínku, vstávat v noci, ale já mám zkušenost jinou a radím ještě počkat. Já měla radši klid od vzteku a nucení (jsem docela lenoch) a přišlo to samo :nevim:

Do školky jde od září? Jsem si jistá, že do té doby to zvládne bez nervů všech zúčastněných..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
14.4.16 08:01

Neřešila jsem to, teď je cca 2 měsíce přes den bez plen a je to 3 týdny, co si sám řekl, že nechce v plíně spát. Takže si myslm, že si ktomu každé dítě musí dojít samo.
Ale v klidu, my zase máme problém jménem dudlík :-D naštěstí ho nenosí ven, prý by byl ostuda :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
14.4.16 08:05

@Teruna000 Nám dudlíka odnesla čert :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.16 09:00
@Mia21 píše:
Taky máme problém s nocnikem, sice dceři je 19 měsíců, ale už ji učím asi dva měsíce, doma je v kalhotkách, bez pliny, ale ne a ne si říct na nočník, když se pocura tak ji to nevadí, nerve, plinu má na spaní nebo když někam jdeme… Myslíte, je to brzy nebo tak akorát s učením??

Tak s učením není brzy nikdy, to můžeš zkoušet prakticky od narození. Otázkou je, kdy je dítě zralé, a kdy mají tyhle pokusy smysl a výsledek ;)

Moji kluci seděli na nočníku už v době, kdy dokázali sami sedět. Ovšem jen do chvíle, než zjistili, že se dá slézt :nevim:. O tom, že nevěděli, co tam vlastně mají udělat, ani nemluvím.
Museli prostě dozrát, a to se nestane tím, že se bude dítě posazovat na nočník..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
14.4.16 09:31

@Mia21 Brzy určitě není. Každé dítě je individuál. Taky jsem vysazovala na nočník od chvíle, kdy děti samy seděly. První měl problémy s počuráváním ještě ve školce, druhý byl bez plen od 18 měsíců (na noc asi od dvou let), třetí má teď 17 měsíců, přes den je bez plínek už asi měsíc, na denní i noční spánek je zatím má, ale na to denní spaní má plenu skoro vždy suchou, takže mu ji teď budu brát. Ale neřekne si. Čeká, až ho posadím na nočník a pak se vyčurá/ vykaká. Má asi dobrej držák. A nebo to poznám podle toho, že začne být nervózní a plačtivý. To je taky signál, že se mu chce. KDyž se stane nehoda (nestala se naštěstí už dlouho), vždycky přijde se zkroušeným: „ájéje“ a vede mě na místo, kde se to přihodilo. Ale jak říkám - předem si neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
14.4.16 10:04

Taky zkoušíme nočník 2r. ale bez výsledku. Když dám na nočník, tak se nic neděje.. a když dám plínu, tak do 5 minut je podělanej.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze