Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak Eli bere sirupek už nějaký ten týden.Pozoruji na ní,že určitě pomáhá hlavně ve škole a doma se víc soustředí na učení a hned z 20 min,je už hodinka.
Jenomže na druhou stranu je čím dál víc vzteklá až se zane třepat.Tak na kontrolu jdem tento měsíc-tak uvidíme co nám řekne.
Dobrý den,jsem po nechtěné těžké intoxikaci oxidem uhelnatém ..Mám organickou těžkou ztrátu krátkodobé paměti. A Nootropil mi celkem pomohl. Doporučuji..Katka.
@martek1 píše:
Ahoj,dcerka dostala Nootropil ted v 7 a půl letech jí zjistili ADHD
Chodí do Praktické školy,ale je nesoutředivá.
Nemluvila strašně dlouho a nikdo tomu nedával nějaké pozornosti,každý říkal,že se rozmluví,začla až ve 4 letech,měli jsme všelijaké vyšetření-nakonec jí zjistili mentální poruchu řeči a dosud špatně vyslovuje.
Kdyby se zatím chodili dřív mohlo to sní dopadnou úplně jinak.
Mám ještě 2 a půl letého chlapečka a ten se narodil o 6 týdnů dřív a začal mluvit ve 2 letech a taky i se odlínkoval a to říkali,že bude jiný.
Ale po zkušenostma s Eli už bych chodila za tím proč nemluví,aby pak nebyly problémy. Nic s tím nezkazíš.
Podle logopedky by dítě mělo ve 2a půl letech už mluvit ve větách.
Nevím komu věřit neurolog mluví tohle,psycholog tohle a pak psychiatr mi řekl,úplně něco jiného co už jsme měli vědět dávno.Přitom mě i okolí Eliška připadá jako normální holčička s větší aktivitou a špatno řečí.
Tak Eli je zase o rok starší a celý rok brala tenhle sirupek a můžu ze své zkušenosti říct, že jí hodně pomohl-ve škole se sklidila a zapamatovala si toho víc, jen jmse pak nesměli dávat večer, protože se jí nechtělo spát. Takže jen 1-1-0. Přes prázdniny ho nebrala a šlo to poznat, příští týden jdem na kontrolu a měla by dostat něco jiného jelikož tento sirupek už je na ní slabý…Nebojte se a klidně to dítěti dávejte
@martek ahoj! a akú dávku dávaš? Ja som premýšľala, že to nasadím Patrikovi- má ADHD. Nootropil mám doma, už dávnejšie som to chcela nasadiť ale dala som ešte šancu homeopatikam - tie nepomáhajú. ďakujem
Dávali jsme 2× denně kávovou lžičku.
Ted Eliška dostala tablety-Concentra-bere ráno před školou a zabírají 12 hodin-jsou výborné-žádné vztekání, skákání atd…jsem s nimi na 100% spokojena.
Přijde ze školy v klidu se poučí ani napomínání jí nevadí, kouká v klidu na Tv nebo si hraje…
To fakt? To je ale na predpis, že? má to aj nejaké nežiadúce účinky?
Ten nootropil mám v tabletkách
My měli Notropil v sirupu a ta Concentra-je napsána od dětského psychiatra-poslali nás tam ze školy jak chodí za dětmi z psychologické poradny. Eli byla hodně nervozní, vztekala se až jí pak zjistili ADHD a má i mentální retardaci mírného stupně kvůli řeči…jasně, že jsou nežádoucí ůčinky, ale žádné nemá…Lékařka mě ujistila, že jsou to ověřené léky, které opravdu pomáhají. Bere je i kamarádky syn…Doplácí se na 50,– na 1 balení-máme vždycky na předpisu razítko. Zvýšena uhrada. Dpstává tu nejnižší dávku…Jen prvích 14 dní usínala později než normálně než si zvykla…
Memu synovi ted bude 6let mame diagnostikovanou dysfazii a add, nootropil jsme braly dva roky, nyni ho pani neurolozka vysadila a syn je uplne jiny, je nervozni nesoustredeny, az mam obavy zda si na nej nenavykl, zitra se jdu poradit s neurolozkou zda je mozneho ho zpet nasadit(zmeny si vsimly i ve skolce).Jen nevim jak dlohu se smi neotropil uzivat prosim o radu a zkusenosti ![]()
@sevit ja tomto neporadím, ale začali sme… teda Paťko začal užívať Esprico a zdá sa byť lepšie na tom
Ahojda, tak jsme před 3měsíci také dostali Nootropil (budou nám teď 4 roky za měsíc)a musím po dobrání 2 lahviček sirupu říct, že jsme se také zlepšili, byť jsem váhala s podáním sirupu. Malej nemluvil až do 3,5let skoro, teď už umí 3krátké básničky, povídá furt a už mu konečně rozumí i okolí(babička, ve školce, tety atd.)Také si našel zálibu v puzzlíkách, legu, vláčkodráze. Dnes jsem mluvila ve školce s učitelkou a moc ho chválila co se řeči týče i motoriky se zlepšil prý o 100% než když jsme tam nastupili v září. Začli jsme chodit i na logopedii, která ho moc baví a každý večer před spaním chce „číst“ logopedii. Dříve bych z něj nedostala ani slovo a to bych do něho mohla hučet horem dolem. Mluvení ho prostě začlo bavit a je rád že už mu rozumíme:-)A to jsme ještě před rokem měli diagnozu -podezdření na autismus.Jo a taky u nás velkou roli sehrála změna školky a stěhování.
Za mě Nootropil ano:-)
Ahoj holky chtela bych se zeptat na zkusenosti s lekem nootropil jak se vam po tom deti zlepsily a na nezadouci ucinky nam ho porat doporucuje logopedka pro syna 4,5 roku ma dysfazii tak stale zvazuju zda nasadit dekuju za informace
Dobrý večer, nikdy jsem příspěvky na net nepsala, ale tentokrát se přidám. Máme syna (22 měsíců) v nemocnici a dostává denně Nootropil (myslím, že 2,5 ml), per oral. I když jsem o tomto léku na netu četla mnohé, přikláním se spíše k tomu názoru, že až tak škodlivý být nemůže. Věřím, že lékaři by si ani nedovolili dětem dávat něco, co by jim spíše mohlo ublížit. Lenka