Lék Nootropil

4597
14.10.08 18:12

Nootropil??

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, jestli něčí dítko užívalo tento lék??

Ríšovi jsou dva a já váhám, zda mu Nootropil dát, či nikoli? Předepsal nám to neurolog a dnes jsem s ním měla ještě dlouhý telefonický hovor…Nehledě na to, že manžel se kterým se rozvádím mi to výslovně zakázal, ale neurolog i dětská lékařka řekla, že v malém množství to opravdu neublíží.

Malej není ani alkoholik, nemá ani alzhaimra, na co to všechno může být…Jen je trochu živější a nemluví.

Máte s tím někdo zkušenost?

:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2602
14.10.08 19:01

Ahoj,
ja sama neporadim, ale zkus Ro u sousedu - www.baby-cafe.cz , mam pocit, ze jeji dcera ho brala.

j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.10.08 19:30

Ahoj,
nemusis mit vubec strach. Muj svagr je neurolog, take jsem to s nim resila a Nootropil neni zadny sajrajt, je to na povzbuzeni centralni nervove soustavy a rozhodne nemuze Tvemu synkovi ublizit. Muj syn ho bere proto, protoze trpi afektivnimi zachvaty - napr. kdyz spadne - zacne tolik plakat, ze to neudycha a omdli. Tohle by v podstate melo pomoci, aby CNS dozrala. Znama ma chlapecka, ktery take mene mluvi, jsou mu tri a rika, ze prave po Nootropilu se to zlepsilo. Ovsem nema se to prehanet, nebot potom mohou byt deti takove zivejsi.

Jestera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.10.08 19:33

A jinak, jestli jsou mu dva a nemluvi, tak to mi neprijde tak strasne. Znam v okoli spoustu deti, ktere reknou ve dvou letech par zakladnich slovicek - mama, tata…atd. Nevim, jak je na tom Risa, ale vesmes se to do tri let nejak zvlast neresi. Ale tim Nootropilem nic pokazit nemuzes a nemusis mit zadne vycitky, ze bys mu cpala nejake hrozne chemikalie.

Jinak Jablonec zdravi Liberec :D

Jester

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.10.08 19:42

Zavolala jsem tetičku ro :) Tak snad poradí :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
14.10.08 20:01

Ríša řekne jen máma, možná táta, ale to nevím a jinak je vše ba nebo bo - bota, balon, pes…

Každopádně díky za ohlas a odpovědi…

Lesino, díky taky za zavolání RO, kdyby přišla bylo by to fajn. Díky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
14.10.08 20:01

ahoj, dostala jsem vzkaz a jsem tu: Neboj se vlka nic

Nootropil se běžně předepisuje u dětí od tří let na podporu dozrávání centrální nervové soustavy - není to žádné psychofarmakum, není to návykové v žádné fázi, ale může to očividně ovlivňovat chování dítěte, většinou ku jeho prospěchu. Proto je velmi důležité vytipovat a ohlídat dávkování, aby ovlivňování bylo ku prospěchu a nikoli ku škodě.

Sama jsem byla zprvu vyděšená a tak jsem si to nastudovala: je to vlastně trošku jako transitní lék, vyzískává z potravy a těla živiny, které si mozek neumí vyžádat sám a přitom je potřebuje. Navíc podporuje dopravu těchto živin na správná místa - ať už jde o omega mastné kyseliny, o vitamíny, o stopové prvky a pod. Díky tomu urychluje zrání mozku a podporuje jeho činnost.

Aby fungoval dobře, je potřeba jeho postupným nasazování vytvořit v těle určitou hladinu a tu po určitou dobu udržovat, proto míra dávky je důležitá, taky je důležitá každodenní užívání - obvykle dvakrát denně: my začínali ve třech letech na 3.5 ml dvakrát denně.

Tedy začínali jsme postupně od 1,5 ml - každý pátý až šestý den se jedna ze dvou denních dávek zvýšila o 0,5 ml a čekalo se na nějakou odezvu od dítěte, na Johanu to zabíralo úžasně, během prvního měsíce se rozmluvila, mnohem více si pamatovala, mnohem lépe se soustředila, přestala být ufňukaně protivná a zmizely hyperaktivní záchvaty, při 4 ml braných asi 14 dní se objevila lehce agresivita - prosazování svého pomocí násilí - takže jsme snížili o kousek na to optimum a brala to cca třičtvrtě roku, pak rok pauza a teď před nástupem do školy jsem požádala o znovu nasazení, už to nefunguje tak zázračně, ale pomáhá to stále a určitě vydržíme do jara - tedy teď bere dvakrát denně 5 ml.

No a proč to všechno? Málo mluvila, měla hodně svých zkomolených výrazů - říkali jsme tomu japonština - na veřejnosti nemluvila vůbec. Naučila se tři barvy a za dva měsíce je neuměla - zase zapomněla a mohli jsme začínat znovu, upřednostňovala hry s opakovaným pohybem před hrami „sestavovacími“, neuznávala příběhy atd atd.
Začla jsem tudíž přes pediatra kolečko s tím, že MNĚ to nepřijde normální (pediatr se mě snažil mírnit), nález psychologa nás vyděsil oba, prý počínající demence nebo podezření na autismus, každopádně nějaká výrazná mozková dysfunkce. Posléze po půl roce na neurologii paní doktorka koukla na Joko a prohlásila, že je to klasická dysfázie a že právě tento lék pomůže - a měla pravdu.

Dysfázie - porucha řečí. Centrum řeči v mozku nepracuje správně, buď špatně vyhodnocuje nebo špatně reprodukuje významy slov, slabik i hlásek. Příčin je několik mnoho druhů, neurolog většinou chytí tu, že mozek nezraje dostatečně rychle a umí tomu pomoci (nejlépe to odchytí pomocí provedeného eeg)

Ufff, to jsem se rozkecala, ale snad jsem uklidnila - začli jsme včas a Johana sice s odkladem, ale nastoupí do školy bez nálepky, jupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
14.10.08 20:11

Teď koukám na váš věk, sice bych se nootropilu nebála, ale nechceš ještě cca půl roku počkat? Pořád je šance že se chytne i bez nootropilích berliček. Ovšem jestli máte nějakou dispozici, kvůli které vás neurolog sleduje (např. nedonošenost), tak hurá na to - hezky na stříkačku a odměřovat, tipla bych vás tak na 2-3 ml ráno a po poledním spaní, ale chce to opravdu začít odspodu a vyzjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
14.10.08 20:14

Ro, jsi skvělá, za takový obsáhlý výklad, pravdu jsi mi to hodně podrobně vysvětlila.....

Ještě to přečtu zítra mámě, ta byla taky proti, no a pak se uvidí, co to Ríšou udělá…

Kdybych něco potřebovala, určitě se zkusím zase ozvat, můžu.....??

Autistu má brácha, naštěstí se Ríša chová jinak a další vyšetření máme až za půl roku…Dostali jsme to jen na jednu dávku a myslím, že po 3 ml jednu denně a jen ve všední dny…

Ještě jsem pro to nebyla.

Díky moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
14.10.08 20:17

Ro, na neuro jsme začali chodit od narození - Ríša měl takové stavy blednutí - brečel tak dlouho, až se uřval, byl bílý jak stěna a jako hadrová panenka, tak mu zkoumali srdce a tohle…Pak docela dlouho nechodil, tak si nás na neuro už nechali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
14.10.08 20:24

No on nootropil funguje nejlépe na co nejmenší děti (ale už rozum beroucí, z toho, co jsem kde četla, bych viděla hranici tak na roce a půl, předtím se nedá nic moc určit), hodně ho dávaj začínajícím školákům s LMD či ADHD, ale tam ty úspěchy zdaleka nejsou takové.

Každopádně když má fungovat, je zapotřebí ho brát tak cca 3 měsíce soustavně, aby tzv. „nakopnul“, po selsku bych řekla, že aby naučil mozek, odkud brát - někdy to stačí, někdy se bere i dál na podporu dalšího rozvoje. My brali skorem rok a vysazení bylo docela perný, za měsíc poté měla Johana docela nepříjemný měsíc jakoby návratu, pozapomínala pár dovedností, slovní zásoba zatuhnula atd - to nám byli čtyři a půl - ale pak se zase chytla a na:,–(it ho znovu napadlo spíš mě než doktorku - zkoušíme, jestli to Johanku nenakopne před nástupem do školy, aby při nástupu byla opravdu nachystaná a zralá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.10.08 20:27

Ro, ty jsi to teda moc pekne vysvetlila, koukam ze to mas nastudovany, tak jsem rada, ze jsem se alespon priucila.

Dik za to!

Jinak Fifleno, to co popisujes, s temi zachvaty, ze byl Risa jako hadrova panenka, tak tohle mel muj synek az kolem roku a podle popisu to vypada jako ty afektivni zachvaty, tj. dite ma vlastne apnoickou pauzu, prestane dychat, ale pak vzdy za nejakou dobu prijde k sobe. Ovsem Ty pises, ze to ma od narozeni. Tohle miminka nemivaji, zacina to az trochu pozdeji. Nebo kdy se to poprve projevilo? Synek to mel poprve v roce a to ze vteku - to jeste neumel mluvou vyjadrit nesouhlas. Ted mu budou tri a ze vteku uz to pak nikdy nemel, vzdy z bolesti, ze byl napr. nevyspaly, pak se uhodil, skoro vzdy do hlavy a pak z place omdlel.

Jestera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4597
14.10.08 20:34

Jestero, jj, ta afektivní záchvaty jsem měla pro změnu já, přestalo to kolem 3-4 let, ale Ríša to měl jen jako mimino, asi 4×, pak už naštěstí ne. A kdy to bylo poprvé to nevím, ale ještě mu asi nebyl půl rok, ale jak říkám, doktorka měla spíš podezření v jeho případě na srdce, tam má nějakou dírečku, ale ta snad ničemu nevadí. Ona bydlí přes ulici, tedy bydlela, jsme s Ríšou přestěhovaný, tak jsem pro ni tenkrát běžela a viděla ho vlastně hned a pak přišla ho zkontrolovat ještě ráno, ale to už byl dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.12.10 13:10

Nootropil - jak podávat?

Ahoj RO, oživuji diskusi na téma nootropil a prosím o odpověď. Včera nám byl tento lék předepsán pro naši 1,5letou Katušku, měla 2 dny závratě, naštěstí na CT nic nenašli, tak to uzavřeli jako paroxysmální vertigo - tedy laicky „dětská migréna“. Máme dávat 2× denně 2ml pro dozrání mozečku. Ale ouha, nevím, jak to malé podat, protože mi to všude prská a nechce to. Je to nahořklé, takže to určitě v pití pozná. Vzhledem k tomu, že to budem podávat dlouhodobě, tak nechci nějak násilím. Prosím, jak jste tento lék podávaly? Děkuji předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martek1
21.9.11 12:46

Nootropil

Ahoj,dcerka dostala Nootropil ted v 7 a půl letech jí zjistili ADHD
Chodí do Praktické školy,ale je nesoutředivá.
Nemluvila strašně dlouho a nikdo tomu nedával nějaké pozornosti,každý říkal,že se rozmluví,začla až ve 4 letech,měli jsme všelijaké vyšetření-nakonec jí zjistili mentální poruchu řeči a dosud špatně vyslovuje.
Kdyby se zatím chodili dřív mohlo to sní dopadnou úplně jinak.
Mám ještě 2 a půl letého chlapečka a ten se narodil o 6 týdnů dřív a začal mluvit ve 2 letech a taky i se odlínkoval a to říkali,že bude jiný.
Ale po zkušenostma s Eli už bych chodila za tím proč nemluví,aby pak nebyly problémy. Nic s tím nezkazíš.
Podle logopedky by dítě mělo ve 2a půl letech už mluvit ve větách.
Nevím komu věřit neurolog mluví tohle,psycholog tohle a pak psychiatr mi řekl,úplně něco jiného co už jsme měli vědět dávno.Přitom mě i okolí Eliška připadá jako normální holčička s větší aktivitou a špatno řečí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA