Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ahojky zdravím tě a moc ti přeju krásnou dovolenou bez zbytečných a otravných bolestí. Tyhle zkušenosti s Norethisteronem bývají dost individuální a každá ženská to snáší úplně jinak. Některé holky si ho chválí ale jiné mluví přesně o tom nafouklém břiše a horších stavech. S tělískem v těle bys navíc měla radši opatrnost a možná raději zavolala svému gynekologovi. Jestli ho ale doma máš a fakt to nezvládneš tak ho klidně zkus nasadit hned dnes. Určitě to nakonec zvládneš a užiješ si to bez ohledu na to jak se rozhodneš!
Brala sem je loni před dovolenou i letos a v pohodě. Ale je to hodně individuální.
A bacha na váhu. Kdo má 65 + tak to hapruje - špinění. Už jsem se dočetla, že je třeba vzít toho víc.
@Anonymní píše: Více
Norethisteron jsem párkrát měla. Proti krvácení mi zabral vždycky, ale jinak jak píšeš - takové ty předmenstruační obtíže jsem měla a vlastně i díky oddálení menses delší dobu. Na druhou stranu já je nikdy nemívám nijak dramatické, takže to pro mne v danou chvíli bylo menší zlo, než krvácet. Jinak na nafouklé břicho jsem v průběhu užívání Norethisteronu pravidelně brala i Espumisan (ne při obtížích, ale ráno a večer pravidelně a při potřebě i v poledne) a lepší.
Proti krvaceni je to fajn, ale na PMS ti to nezabere, naopak se ti to tim padem prodlouzi…a je to vlastne jedno dlouhe PMS
Ja treba fyzicky dobry, ale rozhodi mi to vzdycky psychiku a jsem v takovym jako utlumu a nemam chut, nic delat. Kazdopadne je to individualni…pokud mas ale to PMS horsi, neriskovala bych to. Zase ale zkusit to muzes a pripadne zkratka vysadit, kdyby to delalo problemy.
Na krvácení funguje. Ale teda mě MS dost potom rozhodil. Každopádně už bych do toho nešla a to právě z toho důvodu, že celou dobu užívání mi bylo zhruba tak jako druhý nejhorší den MS. Tedy pobolívalo mě v podbřišku. Byla jsem nafouklá, bolela mě prsa a nálada pod psa. Sečteno podrženo kdybych tehdy raději vydržela těch šest dní MS. Bylo by mi mnohem lépe než, že když jsem se dva týdny takhle trápila a pak jsem měla ještě naprd menstruaci.
Zdravim holky, zitra mi zacina delsi dovolena a to bych nebyla ja, aby m ito zas hezky nevyslo na mesicky
. Jelikoz mam telisko, tak je skoro nemam, co ale mam jsou velke boletsi v podbrisku vcetne naroukleho bricha, strasne se potim a ptoste neni to zadna hitparada, toto vse mam tak tyden pred tim. Jak se dostavim ms, je to lepsi. Mam doma prasky Norethisteron a premyslim, jestli je mam zacit brat na oddaleni a nebo to preckat. Nekde jsem cetla, ze nektere zeny meli nafoukla bricha i bolesti i silnejsi nezvbez uzivani: mate nekdo s tinto praskem nejake zkusenosti? Naposledy jsem ho mela jako dite a vubec si to nepamatuju uz