Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Norethisteron jsem měla předepsaný dvakrát a jo, pokud tabletku nevezmeš/vynecháš nebo vezmeš později během té doby, co to máš brát, tak se může dostavit špinění nebo krvácení - jakmile to doberes, tak většinou přijde MS do par dnů a ta by měla byt už normální a poté už to být Ok - alespoň tak moje zkušenost. Poprvé jsem to brala fakt ukázkově každý den po dobu dvou týdnu a všechno Ok, podruhé jsem měla hodně náročné dva týdny a nebrala jsem to úplně pravidelně a to spineni se vždy objevilo, když jsem si to nevzala nebo vzala o dost později - takže bych řekla, že je to tím. Je to fakt hodně hormonální nálož
Jinak ještě k tomu, zda mi to pomohlo - jako krvácení to vždy zastavilo, ale vždy jsem po tom měla dost rozházené hormony - další MS mi třeba nepřišla dva měsíce nebo i déle, případně byla potom hodně silná - takže asi tak za mě
@Malaika1234 Ja právě nevím jeslti jsem tu jednu tabletku nevzala v úterý nebo ve středu…Ale jeden z těch dvou dnů to bylo. Zaspineni poprvé se ukázalo ve čtvrtek.. A od té doby jako sem tam něco ještě jo ale spíš jKo když cíleně treba trochu zajedu do posevniho vchodu tak 1-2× za den trochu malé spineni vidím na prste když to tak řeknu. Ale jako na vložku kterou radši mám není ani smouha. A při utreni od toho čtvrtka to bylo nepatrně asi 3×.Neni to nic velkého…Ze bych jako opravdu hodně spinila. I dneska to spineni třeba trochu bylo. Proste od toho čtvrtka. Tak jeslti ta jedna tableta mi to takhle rozhodila a proste to dospinim. I když třeba jako trochu spinim celou dobu co to beru že jo.Ale tím že po utreni nic tak sem si toho nevšimla. A jako sledovat sem to začala az od čtvrtka co se trochu na papíru ukázalo…Ale třeba to spineni proste je celou dobu co to beru.No mám to do středy ted 5.4 tak sem zvědavá jak přijde pak ms a hl jeslti potom to už bude dobrý nebo ne..
Jak jsem psala sem rada ze aspoň ta cytologie je dobrá pac jinak bych asi měla obavy z té rakoviny.
Ale cytologie je 2 měsíce stará…
Nicmene i nějaké hormonální spineni je pěkně nepříjemné. Ja mám třeba teď i jako blok k sexu aby sen se zase nerozkrvacela.nez se to srovná…
Vis jak… ![]()
@Téte1992 já to chápu, jako pokud cytologie dobra, tak bych se asi nebála, respektive on ten norethisteron je takový hormonální koktejl, že bych se během braní toho vůbec nijak nedivila nějakému špinění nebo tak, jako jak jsem to brala podruhé a trochu to braní “flákala”, tak jsem taky tak různě špinila a nic z toho nebylo
prsty nikam nestrkej, to je jasné, že “uvnitř” furt něco bude, hlavní je, že to ustává a nejde to ven na tu vložku, to bude okay, neboj - kdyžtak se poradíš s doktorkou znovu, aby se na tebe podívala
Zdravím mám problém s krvácením mimo ciklus už několikrát sem brala norethisteron a po roce se my to mentálně děje zase těhotná nejsem měla sem má a po 10 dnech znovu dalších deset dnů slabou a pak se to zesílilo jako normální menstruace v den kdy sem to měla dostat myslíte že bych si mohla vzít norethisteron kdyby ms neskončila mám ještě nějaké tabletky z minula
@Malaika1234 Jo tak doktorka říkala že kdyby po. odezneni MS co by měla přijít po dobrani, jsem spinila dal nebo krvacela, že mám přijít a bud by se změnila léčba a nebo rikala ten vyskrab.Ze to někdy je nejlepší řešení… ![]()
Jo mas pravdu ty cytologie mi uklidnila…
Prece jen kdyby nebyla důležitá dělat ji nebudou…Jinak bych asi byla hodně velká hysterka
Myslíš tedy jako ze takový to slabounky spineni co zůstává uvnitř nic není? Že to je prostě k tomu? Normálně by o tom člověk ani nevěděl… ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím mám problém s krvácením mimo ciklus už několikrát sem brala norethisteron a po roce se my to mentálně děje zase těhotná nejsem měla sem má a po 10 dnech znovu dalších deset dnů slabou a pak se to zesílilo jako normální menstruace v den kdy sem to měla dostat myslíte že bych si mohla vzít norethisteron kdyby ms neskončila mám ještě nějaké tabletky z minula
Sama bych asi nic nenasazovala. Poradila bych se s doktorkou ![]()
@Malaika1234 Ahojky
Tak v utery poslední prášek od středy tedy nic vcera rano to trochu začalo…Zatim teda nic extra jedna vložka za den a ještě špinavá jen na kousku…Jinak po utreni někdy víc krve někdy jen takový zaspineni
Růžový.. Tak jsem zvědavá jestli se to ještě rozjede nebo to bude takhle slabé. Krátké nebo dlouhé no jsem zvědavá…Zatim je to slabé…
Ale někde jsem četla že dost holek po vysazení měli tu ms slabší než normálně…
Ty si to měla. jak prosím te?;-)
@Téte1992 já jsem naopak po Norethisteronu měla tu menstruaci vždy šílenou - strašně silnou a bolestivou, jakože křeče (sice ne extra silné, ale měla jsem) a i bolesti zad celkem silné a jako krvácení taky hodně silné ty první dny, vložky jsem měnila jednu za druhou nebo jsem pod sebe i v noci skládala ručníky, aby to kdyžtak neproteklo na postel…prostě hrůza
ale každý na to reaguje jinak, někdo to má Ok a někdo to má silné
@Malaika1234 NP tak ja to mam od včera od rána a zatím teda to mám o dost min než normálně…
Tak nevím jeslti se to ještě rozjede nebo to budu mít teď takhle..Je fakt ze zada trochu cítím ale.jako jinak nic… ![]()
Ale asi to má každý fakt. jinak je fakt ze sem. nekde četla nějakou diskuzi kde holky právě psaly že po tom co to vysadily tak to měli o dost min než normálně. Slaby a i kratší…
Tak uvidim jeslti se to ještě rozjede a nebo to skončí takhle málo nebo to bude slabý a pár dní nebo jak…
@Malaika1234 Ale. rpislo to krasne do dvou dnů jak říkala doktorka…
To jako vyšlo to neříkám. nic…
Jen sem čekala nejakej masakr a zatím to je slabší než normálně..
Nee že by m ito vadilo teda..
Ja sem hlavně ráda ze to není nic vážného když všechny testy a utz mám v pořádku.
Myslím ze to je asi to nejdůležitější. ![]()
A zbyteknse srovná hormony…
@Téte1992 Jo, jako ono asi fakt záleží, já to měla vždy silné a hodně bolestivé, ale každý na to fakt reaguje jinak
já celkově vždycky na takovéto uměle hormony nereagovala moc dobře - jednou mi doktorka dala proveru a ta menstruace potom byla taky strašně šílená, úplně mi proteklo několik vložek, kalhoty taky, prostě hrůza…přitom žádné poruchy se srážlivostí krve nebo nějakou anémií atd nemám, žádné testy to nikdy nezjistily, ale prostě hormony jsou hormony
takže uvidíš
Krásný večer..

Jako je rakovina…Ale ta cytologie z ledna mě uklidnila ze je ok.

Mám dotaz.Jsem 8 měsíců po porodu, nekojim.Ms + - nějaký den pravidelná. Par dní před spinim vždy vždy to už jsem měla před těhotenstvím.
A ted k věci. Od začátku března kdy mi skončila ms spinim. Kromě pár dní teda.Ne nic velkého ale při utreni sem tam se něco objeví ale na vlozkach nic.19.3 v nedlei mi spineni přešlo v krvaceni. Uplne jsem cítila jak to ze mě leje. v úterý to trochu ustalo a bylo jen silnější spineni.Ve středu 22.3 jsem šla na gyndu. Doktorka koukla pohledem udělala utz a vše v pořádku. Na utz nic neviděla. Sliznice byla nízká, hladka vajecniky v pořádku nic zvláštního. Cipek rikala ze v rámci moznosti(jak tam byla krev) vypadá standartne.Jo ještě chci říct že na konci ledna jsem.byla na preventivce a cytologii mám v pořádku. Doktorka rikala ze to zkusíme opravit.Dala mi Norethisteron 2 tablet denně na 14 dní. Pak by měla přijít ms. A pak uvidi. Jestli se mi to srovnalo. A pokud by se to opakovalo mám přijít a rikala ze bud bysme zkusili jinou léčbu a ne o ze se pak dělá nějaký vyskrab.ze se odstraní sliznice co tam nemá být.
Kdybych neměla za sebou cytologii v pořádku asi bych mela strach z toho nejhoršího…
No tak jsem to začala brát a krvaceni ustalo asi do 48 hodin…A po utreni taky už nic. Jenomze bud ted v utery nebo ve středu jsem místo dvou tablet vzala jen jednu. A ve čtvrtek ráno po utreni trochu spineni…A včera a dneska taky sem tam nepatrně zaspineni…TAK mi napadlo ze možná jako trochu sem spinila celou dobu co to beru ale proste tím jak to nešlo ven sem to nevěděla a ted treba jak sem zapomnela ten jeden prášek tka to zase zakolisalo.Nvm.Nebo mi i napadlo jeslti to není tím že kdybych nebrala zadny prášky twd tak od středy bych mela míst ms…podle původního cyklu…tak jeslti i tím? Na příbalovým letáku je napsáno že při užívání se může spinit..tak nevím.. Jsem z toho celá taková zpruzela už…Jediné co mi uklidňuje je fakt ze to asi nemůže být opravdu nic vážného když utz je v pohode a cytologie taky…Tak mi jen zajímá máte některá podobné zkušenosti? A pomohli vám léky? Srovnalo se to? Dekuji