Nosítko dětí Chicco Easy Fit

12
18.3.23 20:31

Nosítko dětí CHICCO Easy Fit

Krásný večer :mavam:
Máte někdo zkušenosti s nosítkem CHICCO Easy Fit či nějakým jiným ze stránky FEEDO.cz?
Uvažuji o pořízení nosítka, syn je hodně kontaktní miminko ale ačkoliv má zatím jen 5 kilo, pomalu už ho na ruce, po delší dobu, neunesu :?

Ptám se konkrétně tady na tu stránku neb mi nějak nesedí rozdíl v ceně, oproti nosítkům BeLenka, MoniLu apod. Nevadilo by mi dát za nosítko víc peněz, pokud je cenový rozdíl opodstatněný :D

Poprosím tedy o rady/osobní zkušenosti: Jsou tato dražší nosítka o tolik lepší, než nosítka z FEEDO za pár korun nebo je to jen tím, že jsou česká, ručně šitá apod. Nebo bych naopak nosítkem z FEEDa zničila malýmu záda a kyčle :think:

Předem děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10928
18.3.23 20:33

Ano, jsou opravdu o tolik lepsi, jsou ergonomicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
18.3.23 20:36

Je to především tím, že jsou ergonomická a nošení v nich není pro dítě zdravotním rizikem. Což se o visítku Chicco určitě říct nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
18.3.23 20:36

Já bych si to nekoupila. Tváří se líp než visítka, ale o ergonomii by se u nich porad mluvit nedalo. Chicco vseobecne není kvalitní značka. Koukni na ta kvalitní nosítka z druhé ruky, to se prodává snad na každém dětském, lokálním a jakémkoliv jiném bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
18.3.23 20:40

Tam vůbec nejde o cenu, ale o střih. Pravda, tohle už se tu ergonomii snaží aspoň předstíat a rozhodně je na tom líp než stará Chicca, kde dítko doslova viselo za rozkrok, ale pořád je to neforemné, tuhé a umožňuje nosit čelem od nosiče, což nikdy OK nebude.
Jak proti Feedu nic nemám, tak zrovna nosítka bych tam nehledala. Obecně bych nekupovala nosítko naslepo přes internet, i kdyby byo sebekvalitnější, ty osobní preference můžou bt hodně rozdílné. Ale když už, tak jo, rozdíl mezi třeba Monilu a Chiccem je pořád značný a za ty peníze stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
18.3.23 20:48

A další důležitá věc u nosítka je bederní pás, který Chicco nemá, takže tím by velmi trpěli nejen záda miminka, ale také tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
18.3.23 21:25

Jo ono je to bez bederáku… tak to vůbec nemůžeš s jinými nosítky srovnávat. nosítka bez bederáku jsou spíš taková poponášedla na batolata (což tohle zas není, protože by nemělo dost látky mezi nožičkama a viselo by tam). Pokud nemáš kvalitní a dobře padnouscí a pořádně dotažený bederní pás, taháš veškerou váhu ramenama… a to fakt nechceš. Respektive tvoje záda to opravdu nechtějí, to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
18.3.23 21:34

U první dcery jsem měla ergobaby a druhé mám BeLenka …. A BeLenka je o hodně lepší než ergobaby
Do chicca bych opravdu nešla, někdy vidím miminka co v tom jsou a velice nepěkně tam visí

Ale třeba bych šla u nosítka klidně z druhé ruky :-) já mám z druhé od velice dobré kamarádky a super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
18.3.23 21:48

Hlavně ti nosítko musí dobře sednout a musíš ho mít dobře nastavené, jinak tě klidně i z nosítka za 5000 můžou bolet záda. Zajdi do nějaké prodejny zaměřené na nosítka a nech si tam poradit, vyzkoušej různé značky a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7721
18.3.23 22:34

Nosítka kde jsou fotky ze můžeš nosit dítě takto je špatně… já měla třeba manducu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.3.23 22:51

@Yukira stačí vědět, co je ergo a neergo nošení. Jako příklad - pověs se za rozkrok a uvidíš, jak příjemné to bude :mrgreen: pak si sama zodpovís, co chceš pro své dítě :think: PS.. ideální je si najít místní půjčovnu kvalitních nosítek a tam zkusit. Každému sedí něco jiného. Pak můžeš koupit z druhé ruky třeba. Na nošení se nešetří.. chceš přeci, aby dítě mělo pohodlí a bylo v bezpečí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
21.3.23 15:04

@Yukira ne, chicco opravdu ne :mrgreen: neboj se koupit kvalitni nositko z druhe ruky. Pokud chces levnejší koukni se na značky manduca, kibi. Manducu z bazarku sezenes treba mezi 500-1000 kc, kibi treba 1000-1500.
Martys znacka mela nedavno vyprodeje, ja tam sehnala nositko šatkove za 1800. Sleduj jejich fb.
Jako nejlepsi je zkusit co ti sedne, poptej se v regionalni fb skupince, zensky z nosici komunity jsou dost sdilne ukazat, pujcit, nasměruji na nosici srazy. Pak sle hrozi, ze skoncis u těch lepších, nad 2 tis 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí