Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojte maminky ![]()
potřebovala bych se poradit. Chtěla bych si pořídit ring sling šatek, jenže nevím jaký a jak velký, gramáž, směs látek či 100% bavlna atd. Měřím 158 cm, váha 56 kg. Chtěla bych šátek na cele nosící obdoby. Koukám na Yaro bavlna+ seacell a little frog bavlna + len. Oba vyšší gramáž 300 a 280g/m2. Ale šátky Yara jsou jen 2 m. že? Myslíte že 2 m by byl moc dlouhý na mě? Měla bych si pořídit kratší 1,7m od little frog? nebo da se nějak zbytek látek zamotat někam? A jaký je rozdíl mezi řasený a nůžkovy sklad? Jinak mam v plánu mám většinu nosit jen na bok. Mám nositko a obyčejný šatek.
Děkuji moc ![]()
Vždycky se dá zkrátit. Popř. ten cíp zahneš nahoru. Z těch dvou bych šla do Yara, bývají takové nadýchanější, v jednom seacellovém jsem občas poponesla tříleté dítě, ale ring sling limituje hlavně tou zátěží na jedno rameno, ne každý to s hodně kilama snese. Jo a Yaro bude pravděpodobně potřebovat o dost méně žehlit. Rozdíl ve skladu je hlavně v šířce rozprostření. Řasený roztáhneš na celé rameno, což lépe rozloží váhu a bude pohodlnější, ale zas ti to hodně omezí a znehybní tu ruku pod ním.
Děkuji za zprávu, tak to je super
pravě yaro se mi líbí víc. Mimi teprve má 6 měsíců ale hodně chce se nosit tak předpokládám že bude posloužit dlouho. Jinak můžete me klidně doporučit jiny šatek s cim mate zkušenost a nebo zda je lépe 100% bavlny?
Líbila se mi taky Diso 100% egyptská česaná bavlna ale podle toho co jsem četla bavlna má nižší pružnost ![]()
Já proti bavlně nic nemám, ale je to kousek od kousku, značka od značky. Ideál je samozřejmě zkusit, co mi sedne, někdo preferuje tenké, příměsové a nosné, někdo raději něco tlustého a nadýchaného (a nemusí to souviset s preferencí šátku, já ráda šátky tenké a RS naopak silnější a měkčí). Toho yara bych se nebála.
Jasně tomu rozumím, tolik zkušenost s tím nemám a možnost vyzkoušet tolik šátku taky nemám, proto rada se ptám. Bavlné nosítko mam be Lenka a šatek storchenwiege, a jsou super ale rada bych zkusila něco jiného. ![]()
Zrovna ten seacell je na údržbu v pohodě, do pračky to může, nijak extra se to nemuchlá, je to jen přidaná hodnota. Akorát ten můj kousek je dost náchylný na vytahování oček, to dost záleží na vazbě, ale zase jdou velmi snadno zatáhnout.