Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
No, já vzhledem k tomu, že máme psy dva, jsem zvolila variantu „Nejdřív obout, pak projít barákem“, utěšuje se, že ze psů je stejně bordel a každý den luxuju…
Ale docela mě to drásalo, bohužel na nic lepšího jsem nepřišla.
Vždy jsem si odložila dítko v chodbě a dávala do šátku až oblečená. Já tam mám teda kočár, tak o to bylo jednoduší, ale kdybych neměla hodím na zem deku a položím na deku.
@peta81 já mám outdoorové boty, nachystám si je takovým způsobem, že tkaničky na uzel dovnitř, do toho jen přišoupnu nohu a hotovo
v bytě se neobuju - kluk mi zdrhá, když jsem obutá, takže u nás tohle jediná varianta.. předem si to dotáhnu, aby mi pak boty neklouzaly
a na prvním schodu si rovnám nohavice
a miminem pohoda, obuješ se, vezmeš mrně a navážeš. Ale se zdrhačem to jde těžko a líta to bytě v botech nebudu ![]()
Příspěvek upraven 02.02.16 v 09:01
Já mám tkaničky tak povolený, aby to šlo lžící, ale tak pevný, aby mi nepadaly z nohy. To není jen o šátku, ale nemám kočár v baráku, musím po schodech do garáže a jak mám dítě v náručí nebo ve vložné tašce, tak taky zavazování nehrozí.
@peta81 píše:
njn, jenze my mame pidi předsíňku, proste tam nemam kam malého polozit nebo dat lehatko. navíc mezitím ještě ustrojuju dvouletaka, který se mi tam mota. vracet zpatky se nechci, pac bych si tam samozrejme našlapala na koberec@barakaaa dik, jsem rada, ze nejsem sama
když je okolo manzel, pouzivam ‚zavaz mi strevicek‘ale většinou jsem s dětmi proste sama, ze.
nejde ani položit na zem? V terénu jsem tkaničku nějak zavázala, nohu na podezdívku plotu, pařez, prostě nějak bokem a vysoko. Případně jsem tkaničku jen zastrčila do boty:-)
Boty obouvám nejdřív. I za cenu našlapání, beztak tu uklízím já. ![]()
Mimino pokládám na zem.
Když jsem měla variantu mimino a dvouletá, vždycky jsem komplet obstarala dvouletou, vystrčila ji za dveře. ![]()
Ovšem minulý týden mimino v šátku a zavazovala jsem pohory. Přežilo to bez újmy. ![]()
@peta81 Fígl nemám a já ještě bojuji ve školce, kde se tedy nezouvám, beru si návleky, ale i to stojí za to, hlavně teď v zimě v kabátu a kozačkách. My máme taky pidi předsíň, ale mám na zemi vajíčko a malou vždy položím už oblečenou tam, pak se obléknu já a vezmu si ji. Jinak starší je oblečený vždy první a vypouštím ho na chodbu. Pak další „problém“ je pes, resp. sundat mu kšíry a otřít ho, protože ho vždy vyvenčím, hodím domů a pak jdeme do školky, to už odcházím splavená.
A co takove ty silikonove tkanicky?
Ja teda mam velkou predsin, ale stejne mam zimni boty na zip, v lete baleriny…aby to slo co nejrychleji ![]()
@peta81 píše:
Mozna vam to bude pripadat jako hloupa otázka a budete si při ni klepat na celo, ale ja jsem to fakt nikdy nevymyslela
Nosim momentalne uz druhé ditko, mam manducu a caboo, ale to není moc dulezite. jde mi o to, ze fakt neznam způsob, jak sama sobe obout boty, prip. jake si poridit. prcek ma tri mesice, takze pevny ještě moc není, ale vetsi dite mi pak zase prekazi. bydlime na vesnici, obvykle nosim nejake kecky ci trekove boty, ale ty tkaničky…mimco mam na brise, vysvihnu nohu nekam na botnik ci radiator, on tam na pul visi, ja to stejne zavazu na prd. a když se mi pak boty rozvazou nekde v terenu, je to moc prima. ohnout se az dolu samozrejme nemuzu vůbec. abych se obula a pak sla do obyvaku pro dite tez reseni není, v predsini ho nemam kam polozit. v lete a na jare samozrejme nejake lehci nazouvaci botky ci zabky, ale ted??? jak to delate nebo jake mate boty? a to uz je aspoň za nami obdobi snehuli, to taky byla lahůdka.
Ja se prvne obouvam a teprve pak davam do nositka. Kdyz byla jeste miminko, nechala jsem ji cekat v prilehle mistnosti ( z tech dvou kroku po plovoucce v botach se fakt nestrili),az byla mobilni, sama ke mne dolezla, dojde.
Tak koukam, ze kazda bojujeme po svém, variant je mnoho ![]()
ja tak nejak kombinuji téměř všechny, jak situace dovoli, ale zadny mi neprijde uplne super. jen jsem myslela jestli neexistuje něco, co me nenapadlo ![]()
mivala jsem jedny pekne vyslaple kecky, které byly na pevno zavazane a do tech jsem za pomoci lzice vklouzla, to bylo fajn. ale ty uz me opustily. ted mam jedny nove a jedny super outdoorove kotnikove
![]()
i ja bych mimco klidne frkla na tu chvili na zem, ale proste to mame tak pitome resene, ze ho tam spis někdo z nas zaslapne nez ho nandam.
@beruska9 píše:
A co takove ty silikonove tkanicky?Ja teda mam velkou predsin, ale stejne mam zimni boty na zip, v lete baleriny…aby to slo co nejrychleji
ano, ano, v lete je to bajecne jednoduche ![]()
ale tohle me zaujalo, jdu googlit silikonove tkaničky, neznam ![]()
Tak jsem si nasla ty tkaničky a vypada to docela dobře. kdyby se vam to ještě nejake třeba hodilo, mne to prijde celkem prakticke a pry fungujou. to ty dve stovky do toho mozna vrazim ![]()
jen budu muset doma pohledat nejake jiné boty, do tech mych outdoorovych to asi nepujde, mam všude takova ta poutka na tkaničky a tohle je asi jen do klasických direk.
https://www.alza.cz/…d2260585.htm
@beruska9 dik za tip!
@peta81 : nemas zac…vyzkousene je nemam, tak bez zaruky, ale treba by pomohly ![]()