Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky,
mám 6 týdenní miminko, nosíme v šátku
. Až bude mít 3-4 měsíce, tak bychom chtěli začít chodit někam na hory nebo výlety a k tomu bude potřeba nějaké lepší nosítko, hlavně kvůli taťkovi. Jaké by jste mi doporučily? Měla jsem na vyzkoušení Manducu a Storch, ale chtěla bych i něco, co mi vydrží třeba i do roka, než malý začne trajdat a nebude chtít nosit
. Tak pište svoje zkušenosti a co máte doma vy ![]()
Mam manducu a nosim v pripade potreby i triletou, bez problemu.
@Rimini1425 na FB je skupina nosime deti, tam je vse popsane nafocene vysvetlene a spousty lidi tam poradi ![]()
Treba tula je fajn, daji se k ni dokoupit rozsirovace, tak i vydrzi.
Manduca neni vhodna pro trilete ditko ta je tak do roka max roka a pul u malych deti, pokud nejsou rozsirovace…
Do roka je nositek spousta…ilove mu, love and carry, tula baby, ergo atdatd
Pokud chce clovek na dyl, rostouci je tam gusljonok (kokon),kibi, noiga, kari rostouci atd atd…
Ale jak pisu v te skupince je to tam pekne popsane a rozdelene
Máme Kibi, syn je drobnější a v roce a půl zbývá prostor na zvětšování opravdu velký
Spíš by mohl být problém, že některým dětem je v těch 4 měsících ještě velké…
edit:
Každopádně doporučuju nosítko někde vypůjčit a vyzkoušet.
V Manduce nosim obcas i 2.5 letou. Prijde mi to dokonce mnohem lepsi nez krosna, zvlast, kdyz mas druheho, ktery nese veci v batohu.
Mam manducu a nosim aktualne 1,5 a 3r. Oba v pohode. Mame i krosnu a zpetne bych radeji koupila jeste jednu manducu, nosi se lepe. Nejake rozsirovace a vhodnost bych resila, pokud bych v tom chtela nosit deti denne.
Holky, nepochybuju o tom, že v Manduce lze nosit tříletého, určitě to unese. Látka mezi nohama ale rozhodně není od kolínka ke kolínku, tedy dítě není v ideální poloze. Manducu pro staší ano, ale s rozšiřovači.
Já mám na dvouletou Kibi, je spíš drobnější a pořád nění rozšířená na maximum. Kupovala jsem jí v jejím roce a půl, když vyrostla práve z Manducy.
Po dalších zkušenostech bych teď šla do Guslnjoku (u nás známý jako Kokon), Karaushe nebo Aloe.