Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Doporučte mi prosím nějaké nositko pro nyní 2 měsíční mimi. Jde mi spíše o občasné nošení, když už se jí v kočárku nelíbí. A taky budu potřebovat nějaké nositko v červenci na dovolenou, to budou malé 4 měsíce pryč. Každopádně bych chtěla, aby vydrželo déle.
Za me Bondolino
i kdyz ti asi vsichni doporuci Manducu nebo Ergo nebo Kibi, ale ja tyhle nositka nemam rada, nesedi mi ty batohove popruhy a prezky. Bondolino je na zavazovani a sedi kazde postave ![]()
@mína77 Ideální je asi šátek, ale já se s ním nikdy 100% nesžila (neumím si slušně uvázat ani šálu), takže jsem byla moc spokojená s Ergem, před tím jsem měla půjčenou Manducu. Rychlé nasazení, snadná manipulace, pohodlné. Jen na tak malého prcka to chce asi ještě nějakou vložku? Nevím, já nosila až kolem toho 4. měsíce, na miminko byly pokusy o šátek.
Já se teda v nosítkách absolutně nevyznám, nemám tušení co se dá nebo nedá koupit, názvy mi nic neříkají, ale četla jsem tady nějakou diskuzi a hodně holek tam psalo, ze manduca jim vůbec nevyhovovala.
Já mám Manducu a jiné jsem neměla a už pořizovat nebudu, ale mě taky nesedí 100%. Musím ji dávat křížem a stejně mě pak bolí šíje. Ale mám asi celkově blbý držení těla. Šátek je fajn, ale není univerzální a na občasné nošení bude nosítko lepší.
@mína77 já mám Kibi a vydrží opravdu dlouho, ale je až od 4 měsíců
Pro pidimimino mi přijde lepší šátek. Jinak bych šla do Kibi, ale to až fakt tak od 4m. Menší je manduca.
@mína77 ja nosim v Bondolinu od mesice a cajk. nosim cely den, syn jinde nemuze usnout
Malý mimčo jsem nosila v šátku, od zhruba těch 4 měsíců v manduce a nakonec jsme se na chvíli v roce a půl vrátila k šátku ![]()
Mám Beco, má novorozeneckou vložku, ale nosila jsem tam určitě až cca od těch 4m. Mimiňáky jsem nosila spíš v šátku (naučila jsem se pořádně akorát kříž s kapsou, tak v tom).
Mame ergo a nosim v to jak mimi tak 2 letou. Vzdycky toho, koho potrebuji ![]()
Je do 20kg
Příspěvek upraven 17.04.15 v 14:36
Především bych napsala, aby jsi vybírala z kategorie ergonomická nosítka. Rozhodně ne všelijaké klokanky třeba od chicca apod., protože to není nosítko ale visítko. Za sebe doporučím taky Manducu, má nosnost 20kg, nosili jsme v ní malou pomalu do 2 let, pak už jí to bylo malé. Případně šátek ![]()
Na takhle malé miminko doporučuju šátek a nebát se vázání
jinak máme Kibi (ale to je až od 4měs tuším) a stále v něm občas nosím ikdyž jsou dceři 2roky
Ale zdůrazňuju, že šátek je prostě šátek. Miminko je v něm pohodlně, v teplíčku, i na to nošení pro maminku je to příjemné a dají se vybrat tak přenádherné šátky až oči přechází ![]()
podívej
http://slingofest.com/
Já se toho šátku dost bojím. Že to nebudu umět uvazat a ani jak do něho do mimi usadit.