Nosítko STOKEE

601
26.6.16 12:14

Nosítko STOKEE

Ahoj,
zajímal by mne názor na nosítko značky Stokee http://www.vandastore.cz/…k-13619.html

Je ergonomické a vhodné pro 2 měsíční 5kg miminko? Uvádí tam, že ano, ale máte někdo osobní zkušenost?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
26.6.16 12:24

Ahoj Stokke bych určitě nepořizovala, nejedná se o ergonomické nosítko. V ergonomickém nostíku nikdy nelze dítě nosit čelem ven, není to dobré ani na kyčle dítětě, na záda ani na psychický vývoj jelikož je nadměrně přetěžováno vjemy. Doporučila bych spíš nějaké mei-tai, manduku, storchenwiege, Flytai a další a nebo šátek. Nosítko musí mít dostatek látky mezi nožičkami aby mělo dítě nožičky do M a látku od kolínka ke kolínku a záda nemají být polstrovaná, aby se dětem dobře zakulatila záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.6.16 12:50

Ne, není to ergonomické nosítko. Pokud jde v nosítku dítě čelem od nosícího, tak nebrat. Bude to nepohodlné pro tebe i mimčo.
Za tu cenu seženeš určitě lepší a kvalitnější nosítko nebo šátek. Tady výpis některých, co jsou pro nejmenší děti: Strochenwiege, Emeibaby, Šátkové mei tai (Flytai/Fidella, Hoptai/Hoppediz, Didytai/Didymos, nebo šité), Caboo, Noiga (nová verze) – výrobce Maggion, Bondolino (od 2m). Na FB se dá najít spousta výrobců, co dělají krásná, kvalitní nosítka třeba z šátků.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.16 12:54

@Balatonek Manducu mám, ale tam se dá nosit také zády k matce, tak jakto, že je ergonomické?

• Citovat
  • Upravit
Billi
26.6.16 12:57
@Anonymní píše:
@Balatonek Manducu mám, ale tam se dá nosit také zády k matce, tak jakto, že je ergonomické?

A to tam je nakreslené a napsané, že to jde zády k matce? Hodně kamarádek má Manducu a ani jedna o tom nic neříkala. :think:

• Citovat
  • Upravit
12651
26.6.16 13:04
@Anonymní píše:

V manduce se rozhodne nosit čelem od rodiče nedá. A pokud tam někdo tak Dítě nacpe, tak je idiot.

Stokke není ergo nosítka a navíc je příšerný dráhy. Za poloviční cenu pořídis kvalitní ergo nosítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
26.6.16 13:07
@Anonymní píše:

Já mám Manducu taky a rozhodně se v ní nedá nosit čelem ven, ani si neumím představit, jak by tam člověk to dítě narval?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.6.16 13:09

@jessikka @Balatonek taky mi to přijde dost mimo nacpat dítě do ergonomického nosítka obráceně. My máme v rodině Tulu a nedovedu si to technicky představit. I když s trochou dobré vůle jde všechno, ale chudák dítě…

• Citovat
  • Upravit
1332
26.6.16 13:18

@Billi kdybych neměla pupek a malá nebyla už velká, tak to snad i vyzkouším :-) Ono to asi jde, ale musí to být nepříjemný pro obě strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí