Nová kuchyň - váhám

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
14.6.14 21:58

Nová kuchyň - váhám...

Ahoj, holky, nemáte někdo kuchyň ve vysokém lesku vanilkovou nebo pískovou a tmavě červenou? Jak se to udržuje? Není na to vidět každá ťapka? Máme nevelkou panelákovou kuchyň a za měsíc budeme dělat novou. Moc světla nám tam nejde, slunce tam svítí jen ráno a během dopoledne už jsme ve stínu. Takže jsem upustila od původně plánované třešňové a dáme přednost světlé barvě. Ale nechci se té třešňové, nebo tmavě červené úplně vzdát, tak bych tam nechala jen některá dvířka v červené, pro oživení. Váhám ještě nad leskem nebo matem a taky nevím, zda i dvoje až čtvery červená dvířka mohou ubrat světla. Prosím o Vaše zkušenosti a názory. Díky, hezký večer! Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
14.6.14 22:03

Mám taky malou panelákovou kuchyň - korpus kalvados, dvířka vanilka.
Nevypadá to zle. Kvůli penězům jsme dávali vanilku lamino, nyní bych dala raději lesk a připlatila bych si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.6.14 22:10

Mame slonovou kost v lesku- od vanilkove podle vzorniku temer k nepoznani- a neni to nijak narocne na udrzbu, se zbytkem neporadim, nemam rada cervenou ani odstiny dreva do cervena:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
14.6.14 22:15

My mame kuchyn viz foto, odstin je magnolie. Prac. desku mame cernou zulu, kachlicky cervene. Cekala jsem, ze to bude horsi, ale je to v pohode, varim denne i dvakrat a zadne vyrazne upatlani, omyvam max. jednou za tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
14.6.14 22:22

Já jsem s vysokým leskem spokojená, nejlíp se mi to čistí Clinem s alkoholem. Určitě jsou na tom otisky rukou vidět daleko míň než na nerezový lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
14.6.14 22:54

Máme vínovou ve vysokém lesku a k tomu průhledné úchytky, na těch teda je vidět každý prst :zed: :zed: Na té lince ani ne, když na to nesvítí moc sluníčko :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.6.14 14:37

Ahoj, taky váhám jak s kuchyní. Ani ne, tak jakou (to by přišlo později), ale spíš jestli vůbec.
Máme rodinný dům se třemi samostatnými byty, jeden obýváme my, jeden moji rodiče a jeden babička.
Až jednou babička nebude, tak naši půjdu do bytu po ní a my máme v plánu náš a nynější byt rodičů spojit do jednoho. V čem je ale problém - zrekonstruovali jsme co se dalo, ale kuchyň je stále původní, třicetiletá a mě z ní hrabe (hlavně proto, že jsme se do tohoto bytu nastěhovali z bytu, kde jsou teď rodiče a tam jsme si pořídili nádhernou novou kuchyň a pak ji zas opustili a šli k téhle stařence - ale to je složitější, proč to tak bylo atd.. :D )
No a já teď váhám, zda pořídit jen novou linku a zachovat kuchyni dispozičně tak jak je, nebo vydržet:-/ Až budem mít oba byty, tak se tu zboří jedna příčka a udělá se kuchyň dohromady s jídelnou a tak..
Samozřejmě nechci, aby to vyznělo nějak divně, ale tenhle plán se může uskutečnit za měsíc, nebo taky za 10 let. A teď babo raď :( Děkuji a snad mě neodsoudíte..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
30.6.14 14:57

@Lejaa A nešlo by teď pořídit kuchyňskou linku takovou, která bude dispozičně vyhovovat i budoucímu uspořádání (kuchyně dohromady s jídelnou)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
30.6.14 14:59

Bud jak pise alitad, nebo bych pockala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
30.6.14 15:05

Ja jsem s novou kuchyni taky vahala, bydlime v domku pro manzelovych prarodicich. Kuchyn tady byla prastara, puvodni, usporadani vubec nevyhovovalo, sporaku fungovala jen jedna plotynka atd…nakonec jsme sli do rekonstrukce, i kdyz chlapovi se nejdriv nechtelo. Ze pry stara staci, koupime jen novy sporak atd…a ted je nadseny a nemuze si to vynachvalit. Taky jsme resili, jestli jeste par let pockat nebo ne. Za me je lepsi uzpusobit si bydleni tak, aby se ti dobre bydlelo a zilo a ne cekat, az jednou…bude te to stvat, uzirat, budes na to nadavat a akorat bude doma dusno.
Nedelala bych kuchyn nakladnou, setrila bych na materialu (pokud ji jednou budete rusit a nepujde vyuzit v novem projektu), ale funkcni tak, aby jsi byla spokojena a dobre se ti v ni varilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.6.14 15:10

@AliTad @murkyf
Právě bohužel nešla:( Tady lze jen rovný blok, kdežto budoucí kuchyně bude rohová s barem naproti.. Je to boj:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.6.14 15:13

@Katchi
Přesně to si říkám taky! Jako ono se tu vařit dá, dokonce jsme místo starého sporáku strčili skříňku a zabudovali indukční desku, ale i tak. Je to jak každá ves jinej pes..:-/ Rozhodně bych také nekupovala nic drahého.
Myslím, že celkově by to změnilo vzhled téhle místnosti, nová linka, stůl, židle a lino - všechno tu stojí za… a pak to tak taky vypadá:)
Ale stále váhám, no. To všechno nakoupíme a za měsíc může být všechno jinak. Je to takové složité..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
30.6.14 15:16

No taky bys mohla čekat desetiletku. Zrekonstruovla bych to, ale jen nějakou levnější variantou..
Např. vyměnit pracovní desku s dřezem i to udělá fakt hodně…to linoleum atd. ;-)
Prostě takové pidi úpravy ať to máš funkční, ale je to i pro oko koukatelnější.

NEdělala bych nákladnou novou kuchyň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.6.14 15:19

@Nina Filipi
Díky! :) Asi do toho takhle půjdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
30.6.14 15:24

Nebo koupit ted a vymyslet to tak, aby se skrinky po preskladani daly pouzit i po rekonstrukci s novou dispozici s tim, ze pak dokoupite jen nejake dalsi navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný