Nová lednice - mohu hned používat?

93
21.6.12 16:48

Nova lednice-mohu hned pouzivat?

Mile zkusenejsi hospodyne, mam na vas prosbu - zitra mi privezou novou lednicku. Tu starou budu davat spolubydlici. Myslite ze lednice zacne chladit hned po zapojeni nebo ma nejaky cas na,,rozbehnuti,,. Resim kam s potravinami, jesli je nechat na chvili jeste v te stare..moc dekuji za rady a preji pekny den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
21.6.12 16:50

Měla by stát minimálně 6 hodin. Ideálně 12 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
21.6.12 16:50

Měla by 24 hodin stát než se zapne, takže bych určitě ještě nechala ve staré a ruhý den ji klidně můžeš zapnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 16:52

Mě bylo řečeno, že lednice musí stát nehnutě 24h, než ji vůbec píchnu do zdi. No bylo mi to řečeno až potom, co jsme ji přestěhovali z jednoho kouta do druhého a hned zapli :lol:
Lednice funguje, chladí, ale od té doby, co jsme to udělali, tak vydává zvuky, ale vydává je už skoro 5let :mrgreen:
Nicméně až tahle jednou odejde (což může být kdykoliv, podle některých šílených zvuků, co se z ní poslední dobou linou) tak novou určitě nechám hezky stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.6.12 16:54

Určitě musí zůstat stát a nejlépe 24 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
21.6.12 16:56

Mela by nehnute stat 24h a pak teprve zapnout, takze bych si starou lednicku jeste nechala jeden den - v tech vedrech Ti potraviny moc dlouho nevydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
21.6.12 16:56

Platí to pro elektrospotřebiče obecně :)? Zítra nám dovezou pračku, nemůžu se dočkat, až dám po týdnu prát :lol:. Tak abych ji nechala eventuelně „odpočinout“.

• Citovat
  • Upravit
5505
21.6.12 16:58

Ne :)… lednicka musi stat kvuli freonum ci jinym chladicim tekutinam, aby se ustaly. Takze pracka se muze hned zacit pouzivat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 16:58
@Naima píše:
Platí to pro elektrospotřebiče obecně :)? Zítra nám dovezou pračku, nemůžu se dočkat, až dám po týdnu prát :lol:. Tak abych ji nechala eventuelně „odpočinout“.

ne, je to pro lednici, jak má v sobě tu chladící chemii, tak se tam musí ustálit, pračka v sobě nic nemá.
Jen nezapomeň vyndat jistící šrouby, co drží buben ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
21.6.12 17:01

Děkuji za informaci, to je skvělá zpráva, protože říkat o našem koši na prádlo, že přetéká, by bylo hodně zjemnělé - ten už dávno přetekl, stejně tak, jako prací místnost :lol:. Šrouby manželovi radši připomenu - snad to jeho mužská ješitnost rozchodí ;).

• Citovat
  • Upravit
93
21.6.12 17:26

Moc dekuji za rady - jste zlate - a jsem zase o neco chytrejsi 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
21.6.12 17:39

Aj mne páni, čo doviezli chladničku prízvukovali, nechajte ju tu 24 hodín, nedotýkať sa, nehýbať s ňou…

a myslím, že to platí aj na televízory, hlavne teda v zime, nech si zvykne na teplotu, keď ho dovezú z tých studených skladov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
21.6.12 18:32

Tak já jsem dnes přebírala lednici a bylo mi řečeno (a v chytrém manuálu stopětadvaceti jazyky psáno), že po 4h stání je možno lednici začít používat. V tomhle vedru by to některé potraviny prostě nerozdýchaly (ze svatby nám zbyly saláty, kousky dortů a podobně), takže za 4 hodiny jsem ledničku zapnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
21.6.12 19:14

U novych lednicek se udava ta doba „odpocinku“uz jen 4 h,,, ja tu svoji nechala pro jistotu 6h. a dobry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.6.12 19:39

Děvčata, to platí jen pro ledničky, ne pro jiné spotřebiče… jde o to, že lednička je „kompresor naruby“. Teda on tam ten kompresor fakt je… u těch kompresorových. U absorpčních ne. Jde o to, že trubky jsou naplněné chladicím „roztokem“, který je v části objemu jako plyn a v části objemu jako kapalina. No a poměr mezi nimi se musí ustálit, aby ji bylo možné zapnout. Hlavně ty kompresorové budou náchylnější, v chladivu může být i nějaký brajgl a pokud projde kompresorem, tak se může poškrábat těsnění pístu a to je pak oprava za pár (hodně) stovek… Pokud se lednička nechá „ustát“, tak případný brajgl klesne na nejnižší místo v trubkách a je klid.
Ještě dodatek: u kompresorových je energie do chladicího okruhu dodávaná mechanicky (kompresor je roztáčený elektromotorem), u absorpčních se jedná o pomocný zdroj tepelné energie (snad jsem to nepopletl…) To jen pro úplnost, aby bylo ve všem jasno… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí