Nová práce - nabídka více prací

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sany1132
15.11.22 23:15

Nová práce - nabídka více prací

Zdravím dámy,

ráda bych se Vás zeptala. Byla jsem na pohovoru. A mám za sebou první den v práci, kam jsem šla na zkoušku. Tak nějak předběžně jsme se domluvili, že nastoupím.

Další den, jsem dostala novou nabídku na práci. Teď mám dilema.

Chci jít do té druhé práce, a teď nevím jak vyřešit tu první práci. Nemám tam podepsanou smlouvu, nic. Jen mám už domluvené směny jak mám chodit.

Šéfové chci zavolat, a nevím si rady, co jí říct. Tak bych Vás chtěla poprosit o radu, co říct, jak slušně vše vysvětlit. A jestli mám ještě dodělat ty šichty, které jsem slíbila a nebo proste oznámit, že už nedorazím.

Děkuju :* ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.11.22 23:20

@Sany1132 tys dělala bez smlouvy? Twl.. na takovém místě bych ani nezačala. Normálně zavolej, mám lepší nabídku, díky, pa. Na tom není nic složitého. Budou vědět, že už se neukážes a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
15.11.22 23:23

Úplně normálně oznam, ze jsi se rozhodla pro druhou nabídku.. na tom nic není. Nebudeš první ani poslední. A je jedno, ze už máš naplánované směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.11.22 23:27

Dobrý den paní Vomáčková, naskytla se mi lepší nabídka práce, kterou chci přijmout. Tímto Vám chci sdělit, že již nepřijdu. Děkuji :mavam:

A prosimtě, nedělej v té další práci NIC bez řádně sepsané smlouvy ;)

• Citovat
  • Upravit
Sany1132
15.11.22 23:35

Děkuji Vám za rychlé reakce a odpovědi. :D :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5113
15.11.22 23:36

Napsala bych email nebo sms (at to mam pisemne), ze jsem se rozhodla prijmout jinou pracovni nabidku a uz neprijdu.
Samozrejme ze na predbezne dohodnute smeny nechod. Pokud nemas smlouvu, nemusis se jim uz ani ozvat, a nemusis prijit, kdybys nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sany1132
15.11.22 23:38

E-mail mě napadl hned jako první. Jen jsem nevěděla, jestli je to vhodný.

Ale pravda, že to budu mít přesně jak píšeš písemně. :palec:

• Citovat
  • Upravit
964
16.11.22 00:33
@martina.se píše:
@Sany1132 tys dělala bez smlouvy? Twl.. na takovém místě bych ani nezačala. Normálně zavolej, mám lepší nabídku, díky, pa. Na tom není nic složitého. Budou vědět, že už se neukážes a hotovo

Je to pořád běžná praxe, je to pro ně pracovník zdarma, ale řeknou že na zkoušku. Já bych byla ochotná max. v rámci pohovoru zkoušku práce na pár minut, jinak ani omylem. Jenže spousta lidí je v nouzi práci potřebují a nechají si tohle líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
16.11.22 05:32

Normalne jim to oznam, idealne co nejdriv. Zazila jsem to nekolikrat z druhe strany, blbe je, kdyz ten clovek v domluveny den nastupu neprijde a musi mu volat zamestnavatel, jestli se jen opozdil, nebo si to rozmyslel, i toho jsou lidi schopni :nevim: Dokud nemas podepsanou smlouvu, muzes si to rozmyslet kdykoliv, a ve finale si to vzdy muzes rozmyslet jeste i behem zkusebky, stejne tak jako zamestnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8344
16.11.22 06:19

Doporučuji raději písemně to oznámit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.11.22 07:35
@dreamis píše:
Je to pořád běžná praxe, je to pro ně pracovník zdarma, ale řeknou že na zkoušku. Já bych byla ochotná max. v rámci pohovoru zkoušku práce na pár minut, jinak ani omylem. Jenže spousta lidí je v nouzi práci potřebují a nechají si tohle líbit.

Hrozný. V životě bych do toho nešla :think: kdyby se cokoliv stalo, je v…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
16.11.22 07:59
@Sany1132 píše:
Zdravím dámy,

ráda bych se Vás zeptala. Byla jsem na pohovoru. A mám za sebou první den v práci, kam jsem šla na zkoušku. Tak nějak předběžně jsme se domluvili, že nastoupím.

Další den, jsem dostala novou nabídku na práci. Teď mám dilema.

Chci jít do té druhé práce, a teď nevím jak vyřešit tu první práci. Nemám tam podepsanou smlouvu, nic. Jen mám už domluvené směny jak mám chodit.

Šéfové chci zavolat, a nevím si rady, co jí říct. Tak bych Vás chtěla poprosit o radu, co říct, jak slušně vše vysvětlit. A jestli mám ještě dodělat ty šichty, které jsem slíbila a nebo proste oznámit, že už nedorazím.

Děkuju :* ;)
Úplně normálně, že bohužel nenastoupíš. Že jsi dostala jinou nabídku a tu přijmeš. Zdržela bych se veškerých emocí a zbytečnému vysvětlování podrobností, je to život.

Udělala jsem to úplně stejně, taky jsem už měla vyřízenou lékařskou prohlídku, počítalo se se mnou při plánování směn a smlouva byla nachystaná k podpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
16.11.22 08:00
@izabe píše:
Doporučuji raději písemně to oznámit.

Pokud nebyl písemný příslib zaměstnání nebo smlouva o smlouvě budoucí, není potřeba písemné oznámení, stačí ústně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8344
16.11.22 08:22
@1Pears1 píše:
Pokud nebyl písemný příslib zaměstnání nebo smlouva o smlouvě budoucí, není potřeba písemné oznámení, stačí ústně.

Vím, myslela jsem e-mailem. Ať má jakoby “důkaz”, že to oznámila (známe lidi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
16.11.22 09:50
@izabe píše:
Vím, myslela jsem e-mailem. Ať má jakoby “důkaz”, že to oznámila (známe lidi).

A ten potrebuje k cemu, když od nich nema na papíře ani carku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat