Nová práce - obavy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
18.6.17 20:35
@Anonymní píše:
@bublinek Protože u stávajícího zaměstnavatele jsem od září, tudíž to není kalendářní rok a dovolená mi nepokryje celé prázdniny…
Nebo to chápu špatně?

a kolik máš dnů dnů dovolené? někdy se to píše na výplatnici. Nebo to ví i účetní. A pak bych se zeptala, jak se to v takové situaci řeší?
Pokud bude škola otevřená můžeš tam být a nemusíš čerpat dovolenou.
Pokud bude škola uzamčena, je to překážka na straně zaměstnavatele a to taky musí mít nějak vymyšlené. Práce domů, v nejhorším neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
18.6.17 20:42
@Anonymní píše:
@bublinek Protože u stávajícího zaměstnavatele jsem od září, tudíž to není kalendářní rok a dovolená mi nepokryje celé prázdniny…
Nebo to chápu špatně?

To je problem zamestnavatele. Musi ti zajistit jinou praci.
Narok mas na 40 dnu RD a 12 dnu samostudia, pokud se nepletu (nejsem ucitelka). To je za predpokladu, ze odpracujes celych 12 mesicu. Kdyz odpracujes jen 8, tak 40:12×8=26,5 dne a 12:12×8=8 dnu. Od toho odecti co jsi uz v tomto roce cerpala a uvidis, na kolik dnu volna mas narok. Zbytek prazdnin odpracujes bud ve skole nebo doma, jak pise @bublinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.6.17 20:48

No tak se ta poměrná část vykryje neplaceným volném a vyreseno :nevim: Když bude vědět, že už smlouvu neprodloužis, tak to bude při stávajícího zaměstnavatele jednodušší než ti hledat práci přes prázdniny v prázdné skole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 21:35

Takže radíte neukončovat smlouvu dohodou ještě před prázdninami? Kolegyně, co odcházela, to tak totiž měla. Prý by jinak byla s tím neplaceným volnem finančně v nevýhodě.

• Citovat
  • Upravit
9023
18.6.17 21:39

Kolegyně měla taky na dobu určitou? Nebyla na neurčitou.
Pokud se s novým zaměstnavatelem dohodneš na 1.9. na nástup, u stávajícího prostě nepodepíšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 21:46

@bublinek Měla na dobu určitou do konce prázdnin. A poté podepsala dohodu o ukončení k poslednímu červnu a šla na dva měsíce na ÚP.

• Citovat
  • Upravit
9023
18.6.17 21:49

Ale to je krok úplně zbytečný, pro mě nepochopitelný.
Být Tebou, zůstanu do konce prázdnin ve škole a pak buď zůstaneš nebo odejdeš jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 22:08

@bublinek Já tomu právě také moc nerozumím. Ale měla tuto možnost, nebo by měla skoro měsíc neplacené volno… Kdežto z ÚP měla potom nějakých 75 % platu.
Každopádně díky za názor.

• Citovat
  • Upravit
9023
18.6.17 22:14

No počkej, to jako zaměstnavatel může dát neplacené volno?
To snad nejde.
Ale já nejsem právník ani nepracuju na úřadu práce. Informace tahám z manžela, ten vede skupinku lidí.
Ale přijde mi divné, že by toto zaměstnavatel mohl. Z čeho by měl jako zaměstnanec platit nájem, jídlo a vše co je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
18.6.17 22:18

Koukla ses kolik máš těch dnů dovolené?
Zkus se zeptat zítra účetní. A pak se zeptat jak se to řeší, když nemáš plný počet dnů, které potřebuješ na pokrytí prázdnin. Asi nebudeš první ani poslední.
U manžela se to řeší prací domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.17 22:22

@bublinek Ano, pokryje mi to mesic a nejaky den. Zeptam se samozrejme v praci, ale chtela jsem mit trochu prehled, at vim a nejsem uplne mimo…

• Citovat
  • Upravit
9023
18.6.17 22:27

Myslím si, že na tuto situaci musí být připraveni, tak Ti něco navrhnou

jen ze zvědavosti: dej pak vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
19.6.17 07:33

Neplacene volno muze zamestnavatel poskytnout zamestnanci na jeho zadost. Neplacene volno nemuze byt narizeno.
Dohodu o ukonceni drive bych nedavala. Skola bude vedet jak dal, je to bezne. To, ze se to snazi uhrat na ukonceni prac. pomeru drive je dano tim, ze skole pak zbyde vice financnich prostredku na mzdy a odmeny ostatnim. A podpora 75% je uplna hloupost. Tomu never.
Proc bys jako dobrovolne mela byt nezamestnana?
V nove skole budes mit smlou az od 1.9.? Vetsinou to byva drive, tak 10 dnu pred koncem prazdnin. Pak by ses v soucasne skole mohla domluvit na ukonceni k tomuto datu.
V klidu si pozjistuj informace. Nic te netlaci, casu mas dost.
Taky presne nevim, jak je to u neplaceneho volna se zdravotnim pojistenim. Ono se totiz nejak doplaci zamestnancem, ktery neplacene volno cerpa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat