Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobre rano. Rada bych znala nazor ostatnich. Mame doma 14denni mimi a 4leteho. Je vikend a manzel nas chtel vzit do vedlejsiho mesta na jarmark, hl kuli statsimu–tzn pro mimi 10min v aute, pak v kocare venku. Odmitla jsem, ale :..kdyz nad tim tak premyslim… Jely byste???
mezi lidi do uzavreneho prostoru/na nakup maleho zatim nechci brat, ale takto…?dekuji
![]()
Jestli je malý zdravý a nikdo vám nedoporučil být doma, tak proč ne
Dneska má být krásně tak akorát
Jestli budete na vzduchu tak to je jen plus, kdyby tam byl hluk tak s kočárkem pohodlně popojede o kus dál a kdyby to přeci jen nešlo tak sednete do auta a za 10 min jste doma
Čekáme mimi v srpnu a taky neplánujeme být zavření doma, když nebude venku 30+ a teda dobrovolně a ráda se vyhnu nákupním střediskům ![]()
Zalezelo by na pocasi a mnozstvi lidi, nechtela bych se prodirat s kocarkem davama. Neni ale pak nic jednodussiho nez manzela se starsim nechat na jarmarku a ty se jit projit s kocarkem nekde mimo. O cestu autem by mi neslo vubec, z porodnice jste taky museli nejak dojet ne?
Jela bych, nevidím důvod nejet. Vždyť nemusíš být v centru ruchu, kdykoliv můžeš odjet s kočárkem bokem a tatínek pohlídá staršího
.
Taky bych jela. Mám dvouměsíčního a taky jsem to hodně řešila - zvláště když se teď očkuje až kolem třetího měsíce. Ale ven jsme normálně jezdili, a i nákup v obchodě bývá - není jiná možnost:) pro svůj klid sedačku přikryjte plenkou a dobrý. Bojím se zatím MHD, ale i doktorka říkala, že prý klidně můžu. Sice jsem ještě nebyla, ale asi v jeho věku dobrý… ![]()
Ja byt manželem tak jsem vyloženě šťastná ze se moje žena radi někde na webu a ne se mnou
uz to vidím,,miláčku holky na emimi říkaly ze můžeme…„,,jasné zlato kdyz řekly holky tak jedem“ ![]()
@MiraMoo jela bych. Cesta 10 minut nic neni a pokud tam budou davy, muzes se jim vyhnout. My bydlime na namesti, kde jsou davy porad, nakupovat jsem taky musela chodit a nic se nestalo.
@Catmum píše:
Taky bych jela. Mám dvouměsíčního a taky jsem to hodně řešila - zvláště když se teď očkuje až kolem třetího měsíce. Ale ven jsme normálně jezdili, a i nákup v obchodě bývá - není jiná možnost:) pro svůj klid sedačku přikryjte plenkou a dobrý. Bojím se zatím MHD, ale i doktorka říkala, že prý klidně můžu. Sice jsem ještě nebyla, ale asi v jeho věku dobrý…
Ockovani celkovou imunitu spise oslabi, tim bych se neridila, ze neni naockovany.
Zalezi na situaci, pokud se jedna o dnesek, tak bych nejela. Auto se vam pres den rozpali, neni to prijemne ani pro dospeleho. At jede manzel se starsim ditetem sam. V chladnejsich dnech bych jela take.
@blumen to možná jo, ale už není tolik bezbranný proti těm opravdu nebezpečným nemocem.
Já bych klidně vyrazila. buď budeš na trhu a nebo se projdeš někde okolo v klidnější části. a pokud máte klimatizaci, tak prostě auto před odjezdem před naložením dětí trošku vychladíte. Já bych neochuzovala staršího o zážitky jen proto, že má malého sourozence.
Jela bych.
S druhym ditetem jsem absolutne neresila, se 14ti denni jsme jeli hodinu do lesa, pak byli cely den venku, v zahradni restauraci, na hristi se starsim a zase autem zpet.Bez problemu. Navic dnes bude na vetsine uzemi pod mrakem a chladneji nez vcera. Nevidim problem, uzijte si to ![]()
No já v těchhle vedrech bych pěkně nabalila chlapa i staršího vodou… a sama zůstala s novorozencem doma pěkně ve stínu… ![]()
@MiraMoo píše:
Dobre rano. Rada bych znala nazor ostatnich. Mame doma 14denni mimi a 4leteho. Je vikend a manzel nas chtel vzit do vedlejsiho mesta na jarmark, hl kuli statsimu–tzn pro mimi 10min v aute, pak v kocare venku. Odmitla jsem, ale :..kdyz nad tim tak premyslim… Jely byste???mezi lidi do uzavreneho prostoru/na nakup maleho zatim nechci brat, ale takto…?dekuji
![]()
Neuraz se ale proč bys mela sedět doma? Pokud není pad cca 30 stupňů tak i mimcu přispěje když bude venku, a jestli mas obavu ze na něj někdo kychne a bude nemocný tak pres kočárek dej klasickou látkovou plénu a je po problémů:) čekám mimi přelom srpna a září a hned od začátku budu muset do MHD kvuly školce staršího ( všechno se da řešit a ne tím ze budeš jen doma) ![]()
@MiraMoo Pokud by nebylo vedro a já bych se cítila, tak bych jela.
@Catmum Tak z těch očkovaných nemocí může někde chytit tak maximálně černý kašel. A ten se stejně chytne spíš od rodinných příslušníků v rámci delšího/pravdielnějšího sytku mimina s nakaženým.